XARVIO™ ADAUGA NOI FUNCTII APLICATIEI FIELD MANAGER IN 2020

xarvio ™ FIELD MANAGER, soluția digitală pentru agricultură aparținând BASF, a avut un an 2019 bun, fiind utilizată la producția de culturi agricole pe o suprafață totală de peste două milioane de hectare, administrate de peste 16.000 de fermieri la nivel mondial.

Pe baza feedback-ului din partea clienților, xarvio introduce acum noi caracteristici pentru 2020. Acestea includ gestionarea substanțelor nutritive în funcție de particularitățile zonelor de cultură, inclusiv planificarea și dozarea, hărți de aplicare cu zone tampon integrate automat, precum și conexiune wireless cu utilajele de aplicare. Mai mult, noi funcții vor permite fermierilor și consilierilor acestora să colaboreze mai bine, direct prin xarvio FIELD MANAGER. Toate funcțiile noi sunt disponibile pe dispozitivele mobile pentru fermierii din întreaga lume.

Noile caracteristici ale xarvio FIELD

MANAGER completează un serviciu deja avansat, care valorifică informații în timp real, în funcție de zona de câmp specifică, de exemplu: detalii despre etapele de creștere a culturilor, alerte pe telefonul mobil privind nivelul de risc specific fiecărui câmp, în ceea ce privește bolile și dăunătorii, bazat pe modelele de risc existente pe piață și testate timp de 25 de ani.

În 2019, xarvio FIELD MANAGER i-a ajutat pe fermieri să obțină profituri mai mari de pe urma investițiilor în culturile lor agricole. De exemplu, în 2017/2018, fermierii europeni care și-au protejat câmpurile de grâu împotriva bolilor bazându-se pe recomandările xarvio FIELD MANAGER au obținut, în medie, cu 32 de euro pe hectar mai mult decât fermierii care foloseau regimul de protecție standard, cu trei aplicări de fungicide. „A fost uimitor să observăm cât de mulți fermieri au adoptat agricultura digitală pentru prima dată în 2019 și cum au fost convinși de rezultatele de la finalul sezonului anterior. Creșterile de profit și timpul economisit de clienții noștri ne încurajează să continuăm să dezvoltăm algoritmii digitali de optimizare a culturilor”, a explicat Joseph Allendorf, Product Manager pentru xarvio FIELD MANAGER.

Andree-Georg Girg, Global Head Operations Commercial Farming Digital la BASF, a adăugat: „Prin numărul tot mai mare de produse și servicii oferite de xarvio, ne propunem să transformăm și mai mult peisajul agriculturii digitale în 2020 și să continuăm să facilităm o profitabilitate mai mare și o agricultură mai sustenabilă pentru fermieri.”

Cu xarvio HEALTHY FIELDS, compania va lansa pe piață cel mai nou produs al său, începând cu anul 2020 în Germania și, ulterior, în multe alte țări. Folosind xarvio HEALTHY FIELDS, clienții primesc o strategie completă de gestionare a bolilor specifice zonei de câmp, împreună cu garantarea sănătății culturilor. „Strategia de protecție a culturilor recomandată de xarvio FIELD MANAGER va fi implementată de contractori cu experiență. Fermierul este scutit de sarcini complexe și poate urma fiecare pas în mod transparent. În cazul în care daunele produse de anumite boli pe un câmp, la sfârșitul sezonului, sunt mai mari decât nivelul de sănătate a plantelor agreat în avans, fermierul va primi compensații”, a spus Girg.