Pivoții de irigare și automobilele sunt două lucruri care nu pot fi puse împreună, însă au surprinzător de multe lucruri în comun. Ce le face  însă atât de asemănătoare? În timp ce „roțile, metalul și motoarele” sunt un răspuns corect, tehnologia a făcut foarte multe demersuri pentru a crea o legătură între cele două produse.

Sigur, progresele tehnologiei au ajutat la îmbunătățirea eficienței liniei de producție însă, în afară de reducerea prețurilor, aceste progrese nu au avut un impact direct asupra consumatorilor. Ceea ce are impact direct asupra consumatorilor este modul în care noile tehnologii sunt implementate în produse.

Imaginați-vă pentru un moment că sunteți în căutare de o mașină nouă. Fiecare mașină din lot, cu excepția uneia, are abilitatea de a indica informații precum presiunea roților, nivelul combustibilului și temperatura uleiului. Nu aveți cum să cumpărați singura mașină care nu indică cele mai simple informații, iar când vine vorba de irigații, trebuie păstrat același principiu de selecție.

Prin instalarea anumitor componente hardware AgSense, vă puteți folosi de toate informațiile care sunt la un click distanță. Puteți vedea statusul actual al întregii flote de sisteme de irigații în timp real, puteți primi notificări în momentul în care o mașină se blochează sau rămâne fără energie, sau puteți porni și opri pivoții și pompele de la distanță. Și acesta este doar începutul. Precum vehiculului vostru, aplicația AgSense oferă câteva dintre acele caracteristici „standard” pe care nu doriți să le îndepărtați. Haideți să ne pregătim de un „road trip” și să examinăm câteva dintre aceste caracteristici.

Compasul

Nu doar mașina voastră are un compas în oglinda retrovizoare, dar și majoritatea vehiculelor de astăzi sunt echipate cu sistem GPS la bord. Toate acestea pentru a vă ajuta să vă orientați. AgSense poate face acest lucru pentru pivoții voștri, utilizând GPS-ul pentru a monitoriza viteza, poziția și direcția de deplasare.

AgSense nu vă spune doar unde vă aflați, vă arată și istoricul rapoartelor. Datele pot fi organizate în nenumărate feluri pentru a vă ajuta să rămâneți la curent.

Etalonul de eficiență a consumului

Când vine vorba atât de mașini, cât și de pivoți, eficiența contează. Vreți să fiți siguri că economisiți cât mai multă energie. Cu un vehicul totul se rezumă la un consum cât mai redus. Cu ajutorul rapoartelor AgSense, puteți vedea câți litri de apă au fost pompați. Comparați asta cu energia folosită și veți avea o idee destul de bună despre modul în care puteți îmbunătăți eficiența.

Itinerariul

Înainte de a vă urca într-un vehicul, trebuie să știți unde doriți să mergeți și cum vreți să ajungeți acolo. Dacă vi se întâmplă să ieșiți din curs, sistemul vostru de GPS vă va redirecționa pentru a vă ajuta să ajungeți la destinație. Acest lucru seamănă destul de mult cu utilizarea AgSense pentru monitorizarea umidității solului. Această informație vă poate ajuta să decideți când ar trebui să irigați, la fel și dacă ați irigat prea mult sau prea puțin. Utilizați datele privind umiditatea solului pentru a vă ajuta să rămâneți la curent cu programul vostru de irigare.

Nu contează scenariul, tehnologia AgSense poate fi utilizată pentru soluționarea oricărei probleme de irigare. Fie că este vorba de verificarea poziției unui pivot sau analizarea umidității solului, AgSense poate fi ghidul vostru în a vă ajuta să treceți cu bine de sezonul de irigare.