VALMONT SI PROSPERA TECHNOLOGIES ANUNTA PARTENERIATUL GLOBAL PENTRU TEHNOLOGIA DE MANAGEMENT AL CULTURILOR AUTONOME

Valmont Industries, unul dintre liderii mondiali în furnizarea produselor și serviciilor de inginerie pentru infrastructură și echipamente de irigații pentru agricultură și Prospera Technologies, unul dintre liderii israelieni in inteligență artificială (AI), anunță parteneriatul global. Colaborarea stabilește cursul pentru a oferi producătorilor soluții autonome de gestionare a culturilor care generează un randament mai mare, necesitând, în același timp, resurse și resurse de producție mai mici.

”Valley Irrigation transformă pivotul dintr-un utilaj de irigat într-un instrument autonom de gestionare a culturilor”, a declarat Președintele și Directorul Executiv al Valmont, Stephen G. Kaniewski. “Apa rămâne obiectivul nostru principal, fiind cel mai important aspect al randamentului culturilor. Producătorii care folosesc pivoți au un avantaj natural de a le folosi ori de câte ori este necesar, având în vedere plasarea lor constantă pe teren. Putem dota utilajul pentru a vedea ce nu poate detecta producătorul, dându-le informații critice care oferă precizie mai multă, economisind timp, reducând costurile și sporind randamentul “.

Acest parteneriat exclusiv la nivel mondial este important deoarece integrează tehnologiile de inteligență artificială cu pivoți pentru irigat. Valley Irrigation conduce industria cu peste 60.000 de dispozitive conectate la nivel mondial și distribuie prin cea mai mare rețea de peste 500 de dealeri din întreaga lume. Inteligența împărtășită între aceste dispozitive conectate și pivot, împreună cu integrarea științei datelor, a învățării automate și a AI, le permite celor două companii să dezvolte recomandări pentru culturi în timp real și de irigare, ceea ce duce la creșterea profitului producătorului.

Prospera, înființată în 2014, este angajată să aducă tehnologia avansată de „machine learning” în sectorul agricol. Sprijinită de investitorii strategici, inclusiv Cisco, 

Qualcomm și Bessemer, Prospera a dezvoltat analize, algoritmi și date dovedite, pentru a oferi producătorilor recomandări de irigare și creștere a culturilor. Prospera monitorizează în prezent peste 5 miliarde de dolari pentru producția de seră. Parteneriatul dintre cele două companii se va baza pe tehnologia unică a companiei Prospera, extinzând aplicațiile pentru câmpuri la scară largă.

Gestionarea autonomă a culturilor va avea ca rezultat o mașină de auto-învățare, care utilizează date de pe câmp și de la producător pentru a furniza cantitățile de apă adecvată, fertilizator ori insecticid. Lansând în primăvara anului 2019, Anomaly Detection este un element fundamental pentru producători care intră în funcționalitatea AI. Oferind detectarea vizuală a anomaliilor sau a problemelor, această tehnologie oferă caracteristici esențiale pentru a atenua riscurile în domeniu, asistând cultivatorul cu practicile de irigare și de gestionare a culturilor. Acesta va fi disponibil de la Valley pentru toate mărcile de pivoți printr-un model bazat pe abonament.