VALLEY IRRIGATION X-TEC CENTER DRIVE COMBINATIA IDEALA DE VITEZA SI PUTERE

Valley Irrigation, unul dintre liderii în irigații de precizie, introduce un nou motor care oferă combinația perfectă de viteză și putere. Noul motor cu acționare avansată Valley X-Tec utilizează tehnologia FastPass și funcționează până la dublul vitezei unui motor de mare viteză. Designul motorului asigură cuplu constant la orice viteză, oferind utilizatorilor un control de neegalat și opțiuni suplimentare pentru a maximiza randamentul culturilor.

Tehnologia patentată de aliniere și motorul robust mențin pivotul în mișcare într-un ritm neted, consistent, chiar și pe teren variat. “Facem o mulțime de cercetări privind creșterea randamentului”, spune Galen Grimm, fermier din nord-estul Kansas-ului, unde pivoții săi funcționează pe un teren deluros. “X-Tec joacă un rol important în această situație deoarece asigură o aplicare uniformă și are flexibilitatea de a rula la viteze diferite pentru diferite situații. Astfel, procesul de irigare sub pivoți este complet consistent, datorită deplasării optime”.

Tehnologia de aliniere permite Valley X-Tec să se deplaseze la viteze de până la 1 rpm – doar 1% din viteza maximă a motorului – sau să ajungă la o viteză de 136 RPM, oferind agricultorilor posibilitatea de a obține o aplicare consistentă la orice viteză și de a rula chiar și pe cele mai dure terenuri.

Beneficiile vitezei

“În timp ce puterea dispozitivului Valley X-Tec este atractivă pentru rularea pivotului la viteze mai mici pe un teren dificil, capabilitățile de mare viteză generează interesul multor producători”, explică Christopher Righter, Product ManagerValley. “Este ideal pentru culturile care trebuie răcite în fiecare zi sau pentru a menține umiditatea corespunzătoare a suprafeței în timpul germinării”.

De exemplu, culturile precum morcovii și cartofii sunt mai susceptibile la căldură și la soare. Acestea necesită un spray zilnic de răcire pentru a rămâne sănătoși. Rularea unui pivot peste cultură la viteză maximă asigură răcirea adecvată pentru sănătatea plantelor.

Justin Wootan, cultivator de cartofi pe fermele Black Mesa din Idaho, este un utilizator timpuriu al tehnologiei care poate ajuta la îmbunătățirea calității cartofilor săi și pentru a-și îmbunătăți afacerea familiei. A început să folosească motoarele Valley X-Tec pe pivoții săi pentru a ține pasul cu programul său de irigare.

“Pentru a obține cartofi de înaltă calitate, avem nevoie de multă apă, iar Valley X-Tec ne ajută să respectăm cererea ridicată”, spune Wootan. “Pornim pivoții toată ziua în timpul sezonului fierbinte, iar pivotul cu tehnologia Valley X-Tec permite pachetului de irigare să se potrivească cu rata de absorbție a apei în sol”.

Gama largă de viteze disponibile ale motorului cu tehnologia Valley X-Tec face irigarea cu rată variabilă (VRI) o potrivire naturală. Variația irigației sub un pivot permite o gestionare mai simplă a culturilor divizate. Irigatoarele se pot programa pentru ca pivotul central al acestora să ruleze cu viteze mai mari pe zonele adânci, împiedicând inundarea zonelor care necesită apă puțină sau deloc, în timp ce vitezele reduse sunt folosite pentru zonele care necesită mai multă apă.