LUCREAZA IN AGRICULTURA #LIKEABOSCH. PRECIZIE PRIN INTERMEDIUL CONECTIVITATII

Bosch furnizează soluții și oferte noi, care permit fermierilor să ajungă la un echilibru corect între considerentele economice și cele ecologice. Printre acestea se numără senzori inteligenți, aplicații pentru fermieri, camere video cu tehnologie rafinată pentru utilaje agricole și sisteme de propulsie pentru conservarea resurselor.

NEVONEX – ecosistem digital pentru agricultura inteligentă

În calitate de ecosistem deschis, independent față de producători, NEVONEX este orientat către o agricultură inteligentă, digitalizată. Unitățile de comandă compatibile NEVONEX ajută la crearea unor utilaje agricole (noi și existente) inteligente, indiferent de producător, și la eficientizarea lucrărilor desfășurate de fermieri. Diverse aplicații oferă o serie de cunoștințe de specialitate și pot fi utilizate direct în cadrul utilajului. Fermierii beneficiază de o implementare optimă, pe parcursul tuturor etapelor lucrărilor lor. Ecosistemul optimizează procesele de lucru, sporește productivitatea și poate reduce cantitățile de semințe, îngrășăminte și pesticide utilizate.

Bosch oferă soluții de pulverizare ecologice și inteligente

Până în prezent, culturile cu productivitate ridicată au solicitat întotdeauna utilizarea erbicidelor, pentru a le asigura suficient spațiu, nutrienți și lumină pentru a crește satisfăcător. Cu toate acestea, având în vedere că erbicidele pot polua solul și ecosistemul, trebuie să fie utilizate cele mai mici cantități posibile, pentru cea mai bună productivitate posibilă. Cu soluția sa de pulverizare inteligentă, Bosch oferă un sistem perfect adecvat: recunoaște diferența dintre buruieni și plantele cultivate. Camerele video amplasate pe întreaga lățime a pulverizatorului pentru cultură preiau o serie continuă de imagini, identificând buruienile și permițând pulverizarea erbicidelor în cantitatea și concentrația adecvate, exact acolo unde este nevoie. Acest lucru reduce impactul asupra solului și ecosistemului, reduce volumul de pesticid utilizat și sporește productivitatea recoltelor. Bosch dezvoltă soluția de pulverizare inteligentă în parteneriat cu marca BASF xarvio™ și producători de utilaje agricole din întreaga lume.

Aplicația trimite date meteo și recomandări direct pe smartphone-uri

Condițiile meteorologice reprezintă unul dintre cei mai mari factori de risc din agricultură. Datorită sistemului de senzori Bosch Software Innovations și aplicației Deepfield Connect, fermierii pot fi avertizați cu privire la schimbările meteorologice și pot optimiza creșterea recoltelor. Prin intermediul Bosch IoT Suite, datele meteo sunt trimise, de pe câmpurile fermierilor, direct pe smartphone-urile acestora. De asemenea, aplicația Deepfield Connect furnizează informații cu privire la dezvoltarea recoltei. Aceasta înseamnă că fermierii știu întotdeauna exact cum cresc culturile lor și primesc recomandări adecvate pentru etapa respective de dezvoltare. Pe lângă economisirea de timp și bani, acest lucru ajută la conservarea resurselor valoroase precum apa.