SUDARE IN IMPULSURI CU FRONIUS TRANSSTEEL PULSE

Cu până la 70% mai putine prelucrări ulterioare

Fronius extinde seria de aparate TransSteel cu funcţia Puls. Arcul electric în impulsuri permite viteze de sudare mai rapide la grosimi mai mari ale materialului. În plus, se reduc prelucrările ulterioare, deoarece arcul electric în impulsuri generează mai puţini stropi de sudură.

Modul Puls permite evitarea arcului globular, care este mai dificil de controlat şi care presupune o cantitate mai mare de stropi. Reducerea formării de stropi obţinută astfel conduce la reducerea cu până la 70% a prelucrărilor ulterioare. În plus, arcul electric în impulsuri atinge viteze de sudare mai mari cu până la 30%. Aceste avantaje sunt oferite acum şi de Fronius TransSteel 3000 compact, TransSteel 4000 şi 5000.

Heftuire şi evitarea deformării cu funcţia Puls

Aparatele TransSteel au fost dezvoltate în special în vederea utilizării pentru oţel. Extinderea cu funcţia Puls face ca sistemele de sudare să devină acum adevărate sisteme polivalente, deoarece multiplele funcţii susţin munca sudorului în cele mai diverse aplicaţii. Cu ajutorul funcției de sudare în puncte se pot aplica puncte de sudură uniforme – ideal pentru heftuirea pieselor. Sudarea în curent pulsat asigură nu doar un aspect de solzi al sudurii, ci si energia liniară mai mică diminuează posibilitatea deformării în cazul tablelor subţiri.

Liniile sinergice speciale îi oferă utilizatorului caracteristici ideale ale arcului electric: Liniile sinergice universale „Steel” sunt adecvate în primul rând pentru aplicaţii de sudare simple şi rapide. „Steel Root“ a fost dezvoltată pentru stratul de rădăcină şi asigură în plus, printr-un arc electric scurt moale şi stabil, o bună capacitate de umplere a rosturilor în cazul rosturilor la sudare mai late. Programul de sudare „Steel Dynamic“ dispune, pe de altă parte, de un arc electric deosebit de dur şi stabil, atingând astfel viteze de sudare ridicate şi o pătrundere adâncă. Dacă este necesară formarea minimă de stropi şi adâncime mare de pătrundere, aparatele TransSteel Pulse cu „Pulse Controlled Spray Arc“ oferă setările ideale. În cazul „SynchroPuls“ puterea de sudare alternează cu până la 5 Hertz între punctele de funcţionare. Alternarea între curent de intensitate mare şi redusă uşurează sudarea în poziţie ascendentă. Se obţine astfel o structură accentuată de solzi a sudurii în cazul aliajelor din aluminiu.

Trei clase de putere, două modele, o soluţie

Conceptul de operare intuitiv al TransSteel permite punerea în funcţiune rapidă a aparatului, fără cunoştinţe anterioare. Toţi parametrii pot fi setaţi pe panoul frontal al aparatului. O posibilitate facilă de documentare a datelor de sudare completează conceptul aparatului. Pe partea posterioară a sursei de curent poate fi conectat un stick USB pentru salvarea tuturor datelor importante – printre acestea numărându-se date corelate cu ora şi aparatul, însă şi parametrii utilizaţi, cum ar fi intensitatea curentului, tensiunea şi viteza de avans a sârmei.

Fronius a dotat trei noi aparate cu funcţia Puls: TransSteel 3000 compact Pulse este un aparat multiprocedeu, care stăpâneşte toate cele trei procedee de sudare la un nivel la fel de înalt. Aparatul compact este ideal pentru multiple aplicaţii de sudare pe şantier, în atelier sau pentru lucrări de reparaţie. În cazul aplicaţiilor de sudare recurente sau în serie redusă, funcţia Puls disponibilă în cazul TransSteel 4000 Pulse şi TransSteel 5000 Pulse aduce un plus de opţiuni şi viteză. Aceste aparate cu putere mai ridicată dispun, spre deosebire de versiunea Compact, de un dispozitiv de avans sârmă separat.

www.cmmetal.ro