STANDARDE DE EFICIENȚÃ ÎN ÎNTREȚINEREA DRUMURILOR IARNA

Astăzi infrastructura în perfectă stare de funcționare este esențială. Mediul de afaceri și locuitorii nu mai doresc să nu beneficieze de mobilitate din cauza drumurilor inaccesibile. Accesul facil și siguranța drumurilor sunt obiective ale oricărui administrator al parcului stradal. Metodele moderne de întreținere a drumurilor pe timp de iarnă trebuie să fie obligatoriu eficiente și să protejeze mediul.

De aceea, răspânditoarele Epoke sunt soluția perfectă, asigurând desfășurarea operațiunilor de întreținere a drumurilor pe timp de iarnă în cel mai scurt timp, cu cele mai bune rezultate și cu o protecție superioară a mediului prin reducerea consumului de sare.

Comparativ cu sărărițele convenționale de sare, răspânditoarele Epoke permit reducerea semnificativă a costurilor de materiale și manoperă, conform studiilor interne ale producătorului Epoke la nivelul rețelei globale de utilizatori.

Cum funcționează?

Răspânditoarele Epoke beneficiază de tehnologia patentată Epoke prin care mecanismul de pre-umidificare asigură uniformizarea materialului din discul de răspândire. Mecanismul este format dintr-un ax de amestecare, o rolă de livrare și o bandă transportoare. Materialul antiderapant este nivelat de către rola de livrare și transpus pe banda transportoare, unde este dozat și transferat către discul de împrăștiat. Astfel centrul de greutate al buncărului de pe camion este menținut, realizându-se o stabilitate optimă.

Fiecare răspânditor Epoke are inclus un rezervor special conceput pentru depozitarea materialelor, cel mai mare ajungând până la 9 m3 de materiale uscate sau 11 tone de lichid.

Utilizarea amestecului potrivit de sare și lichid anti-îngheț asigură reducerea cantității de sare necesare și implicit împrăștierea eficientă a acesteia.   Răspânditoarele Epoke au grade variate de pre-umezire între 5% și 30%, acestea fiind și reducerile costurilor aferente materialelor. În plus, efectele negative asupra infrastructurii și mediului scad în aceleași proporții.  

Răspânditoarele Epoke permit utilizarea a până la 6 materiale antiderapante sau anti-îngheț în funcție de specificul nevoilor: sare, nisip, material grosier, material pre-umezit, lichid, lichid combinat cu uscat.

Avantaje:

  • moment scurt de pornire;
  • uzură minimă a utilajului;
  • furnizarea uniformă a materialului;
  • zdrobirea bulgărilor din materialul de împrăștiat;
  • golirea uniformă a buncărului, ce previne deplasarea centrului de greutate a camionului;
  • poate împrăștia fără probleme orice tip de material;
  • consum redus de energie.

Design funcţional

Epoke A/S produce cele mai funcționale sărărițe – SIRIUS AST. Acestea sunt foarte bine testate, având componente de înaltă calitate ce garantează fiabilitatea și durabilitatea. Construcția de bază și componentele bine montate oferă condiții optime de lucru – atât pentru operatori, cât și pentru mecanici. Funcțiile de control cum ar fi golirea, umplerea de lichid și capacul sunt amplasate corect din punct de vedere ergonomic pe spatele sărăriței. Acest lucru permite operatorului să utilizeze aceste funcții stând în picioare pe sol, fără a mai necesita urcarea acestuia pe utilaj.

Controlul electric – garanția unei mentenanțe și utilizări facile

Telecomanda fără fir EpoMaster permite deplasarea mai rapidă a materialului, precum și selecția modelului de răspândire și ajustarea simetriei de împrăștiere. Display-ul intuitiv permite configurarea tuturor setărilor și semnalizarea precisă a problemelor întâmpinate către departamentul de service pentru remediere accelerată.

Căutați o modalitate să reduceți costurile operațiunilor de întreținere a drumurilor pe timp de iarnă?

Utilizarea răspânditoarelor Epoke alături de opțiunea EpoSat – cu capacitate de monitorizare GPS, permite monitorizarea și optimizarea rutelor și costurilor implicate.

Tipuri de drumuri și sărărițele Epoke

Modelul de răspânditor SIRIUS AST asigură dozarea corectă a cantității de material utilizat, indiferent de viteză, cantitate sau suprafața de împrăștiere. Dimensionat perfect pentru șasiuri de dimensiuni medii și mari, acesta este soluția perfectă pentru drumuri având:

  • Lățime de împrăștiere : de la 2 la 12 metri;
  • Capacitate stocare: de la 3 până la 9 m3;
  • Reducerea consumului de săruri.

Una dintre municipalitățile americane ce utilizează Epoke a înregistrat reduceri de 50% ale costurilor de materiale antiderapante și anti-îngheț comparativ cu cele înregistrate cu soluțiile tehnologice utilizate anterior. “Ca performanțe în ansamblu, siguranța și controlul materialelor, nu se poate compara cu ce am folosit înainte pentru deszăpezire și polei” (C.N. – inspector de salubritate).

Fiabilitate cu o durată de viață mare

La bazele companiei daneze Epoke au stat mereu fiabilitatea, inovarea și funcționalitatea. Cu peste 2000 de produse fabricate anual, Epoke este lider de piață în peste 27 de țări. Întreaga gamă de produse profesionale Epoke folosește tehnologie patentată, considerată și astăzi cel mai precis sistem pentru produsele de deszăpezire.

Toate produsele Epoke sunt destinate utilizării profesionale. Experiența solidă, cercetarea continuă, alături de controlul standardelor de calitate asigură utilizatorilor din întreaga lume performanțe optime de utilizare.

Răspânditoarele Epoke în Romania

Prezența produselor Epoke în Romania este asigurată de distribuitorul autorizat – Grădinariu. Dorința de a transmite beneficii reale utilizatorilor finali a stat la baza acestui parteneriat de peste 20 ani.

Expertiză de nivel înalt și consultanță profesionistă

Permanent conectați la cele mai noi tendințe și concentrată pe soluții adaptate fiecărui beneficiar, echipa Grădinariu vă stă la dispoziție pentru consiliere competentă în alegerea soluției perfecte individualizate. Instalarea produselor Epoke în cadrul echipamentelor dedicate noi, sau adaptarea la cele existente cu ajutorul echipei Grădinariu este sigură și rapidă.