Volkswagen Autovehicule Comerciale a prezentat la sfârșitul săptămânii trecute, în premieră,  noul model Crafter în prezența a peste 350 de reprezentanți ai mass-media în Offenbach – Germania. Cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3 și 5,5 tone, un volum de încărcare a mărfii de până la 18,4 m3, dar și posibilitatea de a alege un model dintr-o gamă foarte variată, noul Crafter devine cea mai bună soluție în ceea ce privește îndeplinirea atribuțiilor zilnice, satisfăcând cererile celor mai pretențioși clienți.

Noul Crafter dispune de un șasiu care a fost reproiectat în totalitate, având în dotare o direcție electromecanică, motoare eficiente, optimizate atât pentru călătorii lungi, cât și pentru traficul urban, soluții bine gândite pentru încărcare, multiple variante pentru producătorii de suprastructură, scaun ergonomic pentru șofer și un număr însemnat de sisteme de asistare a conducătorului auto.

Conceptul întregului autovehicul a fost redezvoltat de la zero – în baza cerințelor specifice ale clienților, după cum ne-a explicat Dr. Eckhard Scholz, Președintele Consiliului de conducere al Volkswagen Autovehicule Comerciale, în cadrul evenimentului din Offenbach: „Dezvoltarea noului model a fost o șansă unică de a evita toate compromisurile, bazându-ne în același timp pe experiența noastră de zeci de ani în acest segment de piață. Noul Crafter reprezintă o îmbinare între accentul pus pe produs și accentul pus pe client. Cu alte cuvinte, am dezvoltat acest autovehicul din perspectiva clientului.”

Acest lucru este ușor de observat, chiar de la prima vedere: Crafter folosește în mod optim structura proiectată și calitatea exemplară a „fratelui său mai mic”, cea de-a șasea generație a autovehiculului de transport, fiind mai dinamic, contemporan și agil la exterior, oferind în același timp avantaje robuste la interior, precum cea mai mare sarcină utilă posibilă, un volum ideal de încărcare de până la 18,4 m3 și o înălțime maximă a spațiului de încărcare de 2.196 mm.

O gamă extrem de variată de derivate este pusă la dispoziție pentru noul Crafter, incluzând versiunile de mare tonaj. În versiunile Furgon și Kombi, noul model este disponibil în diverse lungimi (5986 mm, 6836 mm sau 7391 mm pentru furgonul), precum și înălțimi (2355 mm, 2590 mm sau 2798 mm pentru furgon). Pe lângă acestea, vă sunt oferite și variante deschise – versiunile cu cabină simplă sau cabină dublă, cu diferite lungimi, cu sau fără soluții pentru suprastructuri, de exemplu, în versiunea pick-up, cu suprastructură tip unui furgon sau benă basculabilă pe 3 direcții.

În special, dintr-o perspectivă practică, noul model impresionează prin funcții excelente, pregătire de excepție pentru diferite utilizări și dimensiuni optimizate: în versiunea cu tracțiune față, oferă o capacitate de încărcare maximă de 18,4 m3 cu o masă totală maxim autorizată cuprinsă între 3,0 – 4,0t. Cu o lățime a spațiului de încărcare dintre pasajele roților de 1.380 mm și o lungime maximă a spațiului de încărcare de 4.855 mm asigură cele mai bune dimensiuni de încărcare din clasa sa. Încărcarea se realizează ușor datorită deschiderii de 1311 mm a ușii glisante, a unei înălțimi de încărcare de numai 570 mm pentru versiunile cu tracțiune față și a unei deschideri opționale la 270° pentru ușile spate. Noul Crafter oferă o soluție ingenioasă pentru fixarea sarcinilor: încărcătura poate fi fixată „din toate părțile” în sensul cel mai literal al cuvintelor. Șinele de ancorare sub forma unor profiluri brevetate pentru domeniul aeronautic sunt integrate în pereții laterali, peretele despărțitor, în plafon și în podea.