INTERVIU BRIARIS

Easy Engineering: O scurtă descriere a companiei și a activităților.

BRIARIS: BRIARIS este o companie românească înființată în anul 1992.

Am pornit de la vânzări realizate dintr-un apartament de bloc la o companie cu o Rețea de Vânzări și Service în 6 județe din Romania, însă obiectivul nostru este să ne dezvoltăm continuu. Ne mândrim cu faptul că suntem cel mai ”vechi” dealer autorizat IVECO din România: am început parteneriatul în 1994. 

E.E: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

BRIARIS: Vânzarea de autoutilitare, camioane, autobuze, vehicule specializate și utilaje de construcții și asigurarea activităților specifice Service-urilor: garanție și post-garanție, mentenanța, etc. .

E.E: Care sunt noutățile in materie de produse noi?

BRIARIS: Anul 2021 este anul schimbărilor si al noutăților în materie de lansări de produse noi la nivel internațional însă de departe cred că s-a remarcat lansarea camionului IVECO T-WAY – alegerea perfectă pentru clienții noștri care lucrează în domeniul construcțiilor. 

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

BRIARIS: În prezent suntem dealer autorizat pentru IVECO, IVECO Bus – autovehicule destinate transportului de persoane, ASTRA – divizia de autovehicule grele și autovehicule specializate destinate protecției civile, transporturi agabaritice etc., Ok Trucks – autovehicule rulate și nu în ultimul rând, WEYCOR by Atlas – încărcătoare frontal compacte, cilindri compactori cu doi tamburi și compactoare de sol vibratoare.

E.E: În ce stadiu se află piața în care activați, la momentul actual?

BRIARIS: Având în vedere actualul context epidemiologic și implicit cel economico-financiar, cred ca putem vorbi despre o recesiune economică drept urmare este greu să încadrăm într-un tipar piața de vânzări de autovehicule sau utilaje de construcții, însă schimbarea comportamentului personal și profesional al clienților a influențat în mod cert piața 

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

BRIARIS: Este un paradox: există cerere, nu există materie primă, implicit nu există produse: ne învârtim într-un cerc vicios. 

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

BRIARIS: Tendința producătorilor este de a crea autovehicule sustenabile principala preocupare fiind aceea de a crea tehnologii care să asigure scăderea emisiilor de carbon. Nu neapărat în plan secundar, a crescut interesul și implicarea producătorilor în producția de autovehicule care să asigure creșterea productivității utilizatorilor, atenția la detalii prin asigurarea unor spații interioare ergonomice, a spațiilor de depozitare, a confortului conducătorului auto și a siguranței acestuia. În materie de sisteme de siguranță, fiecare producător în parte a adoptat și a dezvoltat tehnologii proprii menite să crească gradul de interacțiune al conducătorului auto cu autovehiculul pe care îl conduc, ducând conectivitatea la un alt nivel: IVECO Driver Pal care include funcțiile MYIVECO și MYCOMUNITY.

E.E: Ce estimări aveți pentru anul 2022?

BRIARIS: Am putea spune doar ce ne-am dori. Cum menționam mai sus, este dificil să facem o estimare iar estimările în baza unor supoziții o lăsăm în seama celor care sunt mai în măsură să o facă.