WHY IT’S MADE. CUM AJUTĂ INOVAȚIA UTILIZATORII ÎN SITUAȚII DIFICILE?

Pipelife este unul dintre liderii mondiali în producția de sisteme de țevi din plastic, prezent in 24 de țări. Compania produce și comercializează o gamă largă de sisteme de țevi de calitate.

Easy Engineering: Spuneți-ne câteva detalii despre inovația din compania dvs.

Pipelife a acordat dintotdeauna o importanță deosebită inovației, aceasta fiind una dintre marile provocări ale fiecărui producător. 

Inovarea are ca afect utilizarea și reutilizarea eficientă a resurselor, fiind un proces în continuă dezvoltare.

Importantă este și inovația soluțiilor digitale pe care le oferim beneficiarilor. Aceasta ajută la eficientizarea serviciilor prin colectarea unui volum din ce în ce mai mare de date prin telemetrie, senzori și sisteme SCADA instalate în rețele și la consumatori. 

E.E: Cât de importante sunt inovația și R&D-ul pentru produsele actuale și viitoare?

În cadrul firmei Pipelife se află departamentul R&D (Research and Development), departament dedicat în permanență inovației, optimizării produselor și proceselor.

E.E: Care sunt nevoile utilizatorilor din piețele pe care sunteți activi?

În funcție de părțile implicate în proiect, nevoile sunt diferite.

Pentru beneficiari, soluțiile alese trebuie să fie ușor de implementat, în concordanță cu nevoile lor și să aibă posibilitatea monitorizării sistemului. De asemenea, produsele trebuie să aibă o durată de viață ridicată pentru o mentenanță cât mai facilă.

Pentru constructori, produsele trebuie să fie ușor de pus în operă și să nu necesite tehnologii speciale de execuție.

Pentru proiectanți, suportul tehnic și predimensionările sunt esențiale pentru a oferi o soluție optimă și pentru a se încadra în termele de predare.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse/soluții din gamele companiei dvs.?

O soluție inovatoare oferită de către Pipelife este pentru managementul apelor pluviale. Această soluție permite reutilizarea și infiltrarea controlată a apelor pluviale, putând fi astfel independente de rețele publice de canalizare și conservând o importantă resursă naturală, apa.

Integrarea soluțiilor inteligente Pipelife în sistemul de management al apelor pluviale oferă o operare facilă, un control mai mare, o gestionare mai ușoară a activelor, o eficiență îmbunătățită a resurselor, întreținere preventivă și multe altele. 

E.E: Cu ce fel de provocări se confruntă utilizatorii în domeniul lor de activitate?

După părerea noastră, cea mai mare provocare o reprezintă resursa umană, atât a personalului necalificat cât și calificat. Datorită experților în domeniu care sunt tot mai puțini, calitatea proiectelor este afectată.

E.E: Cum îi ajută inovația în aceste situații?

Inovația are rolul de a ajuta companiile să eficientizeze procesele prin utilizarea programelor de calcul, BIM, instrumentelor avansate de automatizare sau cu ajutorul inteligenței artificiale. 

Acestea ajuta la eficientizarea operațiunilor, cum ar fi planificarea proiectelor, a echipelor sau a comenzilor de materiale. 

De asemenea, se poate asigura o mai bună coordonare între echipele implicate într-un proiect (de ex. echipele de proiectare și execuție) și planificarea exacta a acestuia, chiar înainte de a începerea execuției.

E.E: Ce sarcini/procese pot face utilizatorii mai ușor și mai eficient cu produsele/soluțiile dvs. datorită inovației?

Soluțiile oferite de Pipelife oferă o durată de viață de minim 50 ani, ușurință în execuție și o mentenanță facilă.

Integrarea soluțiilor inteligente din gama noastră, oferă posibilitatea utilizatorilor de a monitoriza sistemele de pe orice dispozitiv mobil, permițând luarea deciziilor în timp util și răspunsul rapid la orice anomalii sau fluctuații, reducând numărul de accidente și crescând productivitatea.

E.E: Spuneți-ne câteva sfaturi pentru întreținerea produselor/soluțiilor dvs.?

Produsele Pipelife nu necesită o întreținere specială, fiind necesare doar inspecțiile și mentenanțele periodice, așa cum sunt recomandate de către producător.