CHINGI DE RIDICARE DE INALTA PERFORMANTA

Chingile de ridicare cu urechi sau chingile de ridicare circulare pot fi executate din poliester (PES), având o etichetă de identificare albastră, din poliamida (PA), cu eticheta verde sau din polietilenă de înaltă performanţă (HPPE), cu etichetă roşie. De asemenea, chingile din poliester (PES) cu urechi pentru ridicare sarcini sunt cele mai des solicitate şi folosite. Acestea au un coeficient de siguranţă 7:1 şi capacităţi de ridicare de la 0 la 50 tone, inclusiv. Se pot realiza în 1-6 straturi cu diverse configuraţii ale ochiului şi, în plus, cu accesorii metalice adăugate la capete în timpul procesului de execuţie. Lungimea minimă este de 0,5 m, iar lungimea maximă teoretică de 50 m.

Chingi textile din poliester (PES), circulare şi tubulare, sunt executate în conformitate cu EN 1492-2, coeficient de siguranţă 7:1, capacităţi de ridicare 0-200 tone, inclusiv. Acestea se pot utiliza în aproape toate domeniile industriale.

Chingile de ridicare cu urechi sau cele rotunde din poliester (PES) nu pot fi folosite în mediu alcalin, dar pot fi folosite aproape în orice mediu, la temperaturi cuprinse în intervalul de temperatură -40 °C la +100 °C.

Ca şi caracteristici, chingile din poliester (PES) au rezistenţă mare la UV, rezistenţă mare la tracţiune în raport cu masa specifică şi o alungire mică de cca. 3% la capacitatea maximă. Acestea nu îşi pierd capacitatea în stare umedă şi au rezistență la majoritatea acizilor.

furitech text

Pentru aplicaţii în care chingile sunt supuse abraziunii (uzura severă) este recomandată utilizarea chingilor din poliamida (PA) care au rezistenţă mare la abraziune şi durabilitate în stare uscată. În stare umedă chingile din poliamida (PA) își pierd din capacități, aproximativ 15%. Chingile din poliamida (PA) se recomandă aplicaţiilor unde are loc contactul prelungit cu uleiuri sau grăsimi (lucrări de întreţinere). Acestea rezistă la contactul cu produse chimice și au rezistenţă mare la aldehide, eteri şi alcali.

Cele din polietilenă de înaltă performantă (HPPE) au ca proprietăţi principale: forţa de tracţiune foarte mare proporţională cu masa specifică, rezistența la uzură, extrem de rezistente la frecare (de aproximativ şapte ori mai mare decât chingile din poliester), rezistenţă foarte bună la tăiere de margini ascuţite şi colţuri. Sunt uşor de utilizat, de opt ori mai uşoare decât capacitatea portantă (WLL = working load limmit) comparabile cu cablurile de oţel. De asemenea, sunt rezistente la baze şi acizi dar nu sunt potrivite pentru temperaturi ridicate.

Toate chingile de ridicare au în mod obligatoriu eticheta de identificare din care rezultă informaţii vitale pentru operator: capacitate de încărcare maximă şi modul de legare, funcţie de capacitate, anul de fabricaţie, lotul, furnizor/producător, tipul chingii, dimensiuni și Euro-Norma. Este recomandată utilizarea protecţiei pentru toate tipurile de chingi, în scopul evitării tăierii lor accidentale în contactul cu muchiile tăietoare ascuţite ale sarcinii de ridicat. Protecţiile sunt realizate din materiale speciale precum poliuretanul care îmbracă chinga pe o parte sau pe ambele părţi în zona de contact cu sarcina pe care o ridică.

 

FURITECH SRL

Str .Delfinului nr 3+5

800223 Galaţi

Tel: 0236.471.068

Fax: 0236.471.068

Mob.: 0744.764.773

E-mail: office@furitech.ro

Web: www.furitech.ro