SANDVIK COROMANT LANSEAZÃ NOUL MODUL DE SOFTWARE PENTRU RUPEREA CONTROLATÃ A ASCHIILOR

Sandvik Coromant a dezvăluit o nouă metodă de prelucrare care permite ruperea controlată a aşchiilor în aplicaţii de strunjire a filetelor. Lansat în cadrul software-ului CoroPlus® Tool Path existent, OptiThreading™ este un modul de software nou care va ajuta producătorii să depășească una dintre cele mai importante probleme legate de strunjirea filetelor — riscul ca aşchiile să se blocheze şi timpul de nefuncționare asociat acestei probleme.

Software-ul CoroPlus® Tool Path oferă asistenţă la programare pentru operaţii de strunjire pe filete exterioare şi interioare. Software-ul generează coduri NC bazate pe parametrii regimului de aşchiere pentru a asigura numărul corect de treceri cu forţe de aşchiere distribuite uniform pentru productivitate optimă, durabilitatea sculei şi siguranţa procesului. În prezent, pentru a optimiza software-ul şi mai mult, Sandvik Coromant a introdus un modul nou.

O problemă întâlnită frecvent în strunjirea de filete este faptul că așchiile se înfăşoară în jurul roboţilor, mandrinelor, sculelor şi componentelor. De asemenea, aşchiile se pot prinde în transportoare, cauzând deteriorarea şi nefuncţionarea echipamentului. Controlul cu succes al aşchiilor rezultate este cheia obţinerii unei calităţi corespunzătoare a componentelor în cazul strunjirii filetelor.

OptiThreading™ a fost conceput cu gândul la aceste provocări. Modulul este disponibil ca parte a unui abonament la CoroPlus® Tool Path, şi este creat special pentru sculele şi plăcuţele CoroThread® 266. 

Utilizând metoda şi software-ul, producătorii îşi pot optimiza complet operaţiile de strunjire a filetelor. Făcând parte din soluţie, CoroPlus® Tool Path ajută utilizatorii să dezvolte traiectorii de scule OptiThreading™ optimizate, care depăşesc în mod specific provocarea legată de controlul aşchiilor. Acest lucru este obţinut prin furnizarea unor traiectorii de scule care asigură mişcări controlate de oscilaţie pentru aşchieri întrerupte la intrarea şi ieşirea din material la toate trecerile, cu excepţia ultimei.

Adoptarea acestei metode de aşchiere oferă multe avantaje. Utilizând OptiThreading™, aşchiile lungi care deteriorează suprafaţa unei componente şi interferează cu zona de aşchiere sunt eliminate, îmbunătăţind calitatea componentei. De asemenea, metoda presupune mai puţin efort manual pentru eliminarea aşchiilor lungi ce blochează scula, componenta sau transportorul de aşchii, determinând mai puţine opriri neplanificate ale maşinii. Utilizarea OptiThreading™ permite, de asemenea, creşterea vitezelor de aşchiere pentru timpi de ciclu mai scurţi şi productivitate optimizată.