TIB 2014 – TRADITIE SI INOVATIE TEHNICA LA ROMEXPO

În perioada 15 – 18 octombrie, ROMEXPO a organizat trei manifestări expoziţionale dedicate tehnologiei pe toate planurile: TIB – Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti – eveniment ajuns la ediţia cu numărul 40, ExpoEnergiE –Târg internaţional de energie regenerabilă, energie convenţională, echipamente şi tehnologii pentru industria de petrol şi gaze naturale, Inventika – Salon de Invenţii şi Inovaţii. Roboţi industriali, descoperiri de ultimă oră, maşini ce lucrează cu precizie milimetrică, soluţii de economisire pentru consumatorii casnici, au fost doar o mică parte dintre produsele şi soluţiile pe care vizitatorii le-au putut găsi timp de 4 zile la ROMEXPO.

Ajuns la o ediţie aniversară, TIB şi-a demonstrat şi de această dată valoarea în peisajul expoziţional românesc: “Este un eveniment de referinţă pentru industria românească şi pentru susţinerea obiectivului naţional de creştere a competitivităţii. Industria este un domeniu în continuă schimbare ce trebuie să ţină pasul cu evoluţia tehnologică şi a pieţelor şi consider că acest sector trebuie să fie unul prioritar pentru economie” a completat Mihai Daraban, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

„Suntem martori la spectacolul tehnologiei, în cadrul căruia ne propunem să prezentam creaţiile româneşti, dar şi străine şi să demonstrăm că ţara noastră are potenţialul necesar de a se ridica la nivelul standardelor internaţionale” a declarat Cătălin Trifu, Director General, Romexpo S.A. în deschiderea celor trei evenimente.

Vizitatorii TIB au putut parcurge istoria acestui eveniment impresionant prin intermediul unei galerii cu fotografii de arhivă şi au luat contact cu noile realizări din domeniu prezentate de expozanţi: maşini de tăiat cu jet de apă, maşini CNC, maşini şi echipamente automate pentru producţie, maşini de ambalat, echipamente de dozat, sisteme de marcare industrială şi aparate de zbor autonome utilitare, echipamente şi aparate pentru testarea proprietăţilor fizico-mecanice ale materialelor, maşini de măsurat în coordonate 3D, braţe poliarticulate 3D, scannere laser, microscoape industriale şi metalografice, stereomicroscoape şi microscoape 3D.

În plus, zilnic au fost realizate demonstraţii şi au avut loc sesiuni informative valoroase în cadrul cărora experţii au împărtăşit din cunoştinţele în domeniu.

Tot în aceeaşi perioadă la Romexpo au avut loc şi ExpoEnergiE –Târg internaţional de energie regenerabilă, energie convenţională, echipamente şi tehnologii pentru industria de petrol şi gaze naturale, ajuns la cea de a 4-a ediţie şi cea de a 16-a ediţie a Inventika – Salon de Invenţii şi Inovaţii.

TIB, ExpoEnergiE şi Inventika au reunit peste 400 de companii din Austria, Bulgaria, Cehia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Turcia şi Ungaria şi s-au desfăşurat în pavilioanele A, C1, C2, C4, C5 şi platformele adiacente, pe o suprafaţă de peste 14.000 mp.