PESTE 150 DE COMPANII LA TARGUL TEHNIC INTERNATIONAL BUCURESTI

Centrul Expoziţional ROMEXPO a găzduit între 11 și 14 octombrie a.c. cea mai mare manifestare cu profil tehnic, organizată anual în România, TIB – Târgul Tehnic Internațional București. Evenimentul, conceput şi organizat de ROMEXPO împreună cu Camerele de Industrie şi Comerţ din România, a reunit la cea de-a 43-a ediţie, peste 150 de companii din 15 țări, cunoscute pe plan național și internațional, în ceea ce privește producția și distribuția de soluții tehnice și tehnologice din domeniile: robotică, inginerie mecanică, electrică și auto, electronică și comunicații, IT. Țările prezente la TIB 2017 au fost: Belgia, Bulgaria, China, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Spania, Turcia, Ungaria.

Unii dintre cei mai importanţi producători şi furnizori de echipamente, tehnologii și servicii cu profil tehnic s-au reunit la TIB, evenimentul simbol al Romexpo. Vizitatorii au avut parte de o serie de prezentări şi demonstraţii de maşini şi echipamente care asigură o mai mare flexibilitate şi creştere rapidă a productivităţii, în domeniul industrial şi în cele conexe acestuia. Astfel, pe parcursul celor patru zile de târg, au fost expuse modele noi şi performante de maşini cu comandă numerică computerizată: strunguri, freze, maşini de găurit, etc.

Din expoziţie nu au lipsit soluţiile inovative din domeniul tehnologiei senzorilor, fiind prezente companii cu tradiţie pe acest segment. Cei interesaţi de echipamentele de debitare cu jet de apă şi pulbere abrazivă au avut ocazia să afle noutăţile în domeniu de la furnizori autohtoni renumiţi pentru paleta largă de tehnologie oferită pieţei de profil.

Ariile de interes şi atracţie ale TIB 2017 au fost, ca în fiecare an, zonele de robotică şi mașini industriale, unde a putut fi urmărit întregul proces de realizare a diferitelor piese, dar şi zona de design industrial.