THE BIG 5 – CEL MAI MARE TARG DIN DOMENIUL CONSTRUCTIILOR DIN ORIENTUL MIJLOCIU

Vizitatorii evenimentului care au avut o ocazia să vadă târgul The Big 5 și PMV Live, cel mai mare eveniment din domeniul construcțiilor din Orientul Mijlociu, au putut intui cum tranzacții comerciale de milioane de dolari au avut loc în cadrul evenimentului, precum și asista la cel mai mare show gratuit văzut vreodată de educație certificat CPD. Peste 75 de workshop-uri și seminarii au fost organizate. Turcia a fost una dintre țările care și-a pus amprenta la The Big 5 în acest an, cu cel mai mare pavilion.

Ambasadorul Turciei la Emiratele Arabe, M. Levent Bilgen, afirmă că „show-ul s-a comportat ca un punct de întâlnire mare datorită locației strategice în Dubai, care se poziționează între piețele majore din India și Europa”. Locația strategică a acelor piețe a plătit dividente pentru un număr de companii care au asigurat contracte în cadrul evenimentului, inclusiv compania poloneză Techmatik, care a semnat un acord cu consimțământul Dubai LLC pentru vânzarea unui bloc de beton Techmatick SHp 5000.

„Suntem o companie de familie și relațiile au fost întotdeauna importante pentru noi. Acesta poate fi începutul unui parteneriat de afaceri excelent.”, afirmă Dariusz Kupidura, Techmatick. În altă parte, Najmeddine Sahraui, din partea companiei italiene MC Crushers, a declarat că aceasta a vândut două dintre concasoarele sale, cu o valoare combinată de 85.000 $, către o companie din Arabia Saudită. MB este unul dintre liderii globali în producția și comercializarea echipamentelor, utilajelor și accesoriilor. Concasoarele vândute pot zdrobi, verifica și separa materiale folosite într-o curte de construcții. De asemenea, zona Focus a evenimentului din acest an a fost un element-cheie pentru Josine Heijmans, Event Director la The Big 5, care a spus că “evenimentul a înregistrat un nou record pentru organizatori și expozanți”.

„Prin adăugarea sălii Focus în acest an, am văzut o creștere pentru prima dată de peste 3.000, a expozanților”, a spus ea. „A fost un show puternic, cu expozanți mari, sponsori fantastici și cu cel mai mare program educațional din toate timpurile”.

big 5 text1

Middle East Concrete și PMV Live au întâmpinat, de asemenea, un număr record de expozanți din 33 de țări, iar Nathan Waugh, Event Director al acestor două show-uri a adus un omagiu expozanților și vizitatorilor de la evenimentele din ultimele patru zile. „Vizitatorii au venit cu sutele să vadă expozanți excepționali”, afirmă Nathan Waugh, Event Director, Middle East Contrete și PMV Live. „Programul educațional din acest an a fost, de asemenea, puternic și a oferit ceva unic participanților. Și caracteristicile de divertisment, precum Selfie la Inălțime și Provocarea Excavatorului au atras sute de participanți care au plecat cu zâmbetul pe buze.”

Consultanții din spatele primului birou imprimat 3D din lume au luat parte la câteva evenimente cu diferite sesiuni despre oportunități, provocări și despre viitorul tehnologiei 3D în industria construcțiilor, în cadrul Middle East Concrete. „Atunci când ai un guvern la fel de vizionar ca cel din Dubai, cu siguranță vei vedea nu doar această tehnologie, ci orice tehnologie adoptată și încurajată mult mai repede decât s-ar putea într-o altă piață.”, afirmă Nicholas Billotti, de la WinSun Global.

WinSun Global este o companie deținută comun de compania de print 3D chineză WinSun și firmele de arhitectură și inginerie Gensler, Thornton și Syska Hennessy. Aceasta a fost numită pentru a conduce producția primului birou imprimat 3D din lume în Dubai, iar Billotti spune că acest proiect a fost o experiență teribilă de învățare.

„Acesta este un proiect inițiat pentru prima dată în această structură și suntem foarte recunoscători pentru sprijinul pe care l-am avut de la clientul care ne-a angajat în acest demers, precum și pentru sprijinul echipei noastre,” afirmă acesta. De asemenea, Billotii a vorbit despre potențialul imprimării 3D pentru a fi utilizat în producții de mare amploare, deși el a sugerat că zgârie-norii care au devenit sinonime cu iconicul oraș Dubai, ar putea să nu fie cea mai bună utilizare pentru tehnologie.

big 5 text 2

„Folosind tehnologia de imprimare 3D pentru proiecte de mare amploare ar depinde de materialele de construcții utilizate. Ar putea deveni foarte mare din punct de vedere al spațiului și ar putea deveni foarte mare din punct de vedere al unui întreg oraș tipărit. Eu nu știu dacă imprimarea 3D în forma ei curentă ar fi cea mai bună variantă de a construi ceva mare precum zgârie-norii, în cazul în care imprimanta ar fi punctul central.”

„Ceea ce încercăm să facem este fuzionarea fabricării cu construcția. Dacă am avea o fabrică în imediata apropiere unde se construiesc case, atunci ai putea vedea dezvoltarea la scară largă.”

Ca și gânduri pentru evenimentul de anul viitor, organizatorii au confirmat faptul că mulți dintre expozanții din acest an și-au rezervat deja spațiu în cadrul evenimentului pentru anul 2016.