DHL TRANSPORTA UN RINOCER CATRE AFRICA

DHL a finalizat încă un important proiect odată cu transportarea rinocerului negru de la locul natal din Republica Cehă către Tanzania. Femela rinocer negru de Est Eliska transportată din Republica Cehă către sanctuarul din Tanzania ca parte din proiectul de conservare. DHL oferă un avion tip cargo Boeing 757-200 pentru a asigura confort maxim și cel mai mic timp de călătorie.

Mutarea femelei Eliska în vârstă de trei ani într-un parc natural în Tanzania face parte din proiectul încă în desfășurare de conservare condus de trustul George Adamson Wildlife Preservation, având ca scop îmbunătățirea creșterii populațiilor de specii de animale în pericol de extincție și să prospere în habitatul lor natural.

”Transportarea Eliskăi către Tanzania este continuarea mândrei tradiții din DHL Express de a susține eforturile internaționale de conservare a animalelor”, spune Ken Allen, CEO, DHL Express. ”Am fost extrem de încântați să avem șansa de a transporta acest frumos animal acasă în Africa și să avem un rol în aceste eforturi critice de a ajuta specia pe cale de dispariție de rinoceri negri de Est. Proiecte complexe ca acesta, unde eșecul nu este o opțiune, ne permite, de asemenea, să scoatem în evidență puterea rețelei globale DHL și expertiza specialiștilor noștri certificați internațional.”

dhl2text1

Mutarea Eliskăi a fost supravegheată de o echipă internațională DHL, cuprinzând aproximativ 40 de specialiști în zone variind de la transport terestru la aviație la autorizări vamale și certificări pentru cel puțin cinci țări. Femela de 900 de kilograme a fost transferată de la grădina zoologică Dvur Kralove din Republica Cehă, unde s-a născut în 2012, către centrul european DHL din Leipzig, Germania. A fost apoi încărcată în avionul de tip cargo Boeing 757-200 de 28 de tone, special modificat pentru transportarea animalelor, și a zburat mai mult de 6.500 de kilometri direct spre aeroportul Kilimanjaro din Tanzania, de unde a fost transferată cu camionul către noua ei casă. Pe parcursul drumului, a fost însoțită și monitorizată de o echipă de suport, inclusiv de doctorul Pete Morkel, unul din veterinarii internaționali de top de rinoceri negri. Cinci containere de mâncare și apă au fost, de asemenea, încărcate pentru călătorie.

Rinocerii negri de Est sunt una din speciile de mamifere în cel mai mare pericol de extincție, cu o rată mare de braconaj spre finalul secolului 20, fapt ce a dus la o scădere semnificativă a populației de rinoceri negri în Africa. Numărul estimativ de rinoceri rămași astăzi în lume este de 800. Grădina zoologică Dvur Kralove, unde Eliska s-a născut, are o înregistrare puternică de reproducere a rinocerilor negri de Est, cu 43 de pui ai speciei până astăzi.

dhl2text2

DHL a sprijinit un număr de proiecte mari de conservare în ultimii ani, inclusiv transportarea a trei rinoceri negri din Anglia către Tanzania în 2012 și transportarea a doi tigri Sumatra extrem de rar întâlniți din Australia și din S.U.A către grădina zoologică din Londra în același an, fiind parte din programul de reproducere a speciilor. Un proiect din 2013, constând în transportarea a doi urși panda gigant din China către un sanctuar din Belgia, a avut ca rezultat ”livrarea perfectă” în iunie 2016, când femela a născut un pui de panda.