TEHNOLOGIE MADE IN ROMANIA

În epoca vitezei, toate lucrurile se mişcă rapid, lucrările trebuie făcute într-un timp foarte scurt, iar echipamentele cu care lucrăm trebuie, bineînţeles, să ţină pasul. Iar acest principiu se aplică în orice arie de activitate, inclusiv în cea a reparaţiilor și proiectelor din domeniul electric. Aşadar, doar imaginați-vă: cum ar fi dacă, în locul a trei echipamente mari, greu de manevrat şi cu o gama redusă de operaţiuni să puteți folosi un singur echipament, ușor și rapid, care poate fi mânuit în (aproape) orice fel de condiții? Chiar și atunci când este necesar să tăiați cabluri electrice, să sertizați terminale sau să poansonați găuri în pereții tablourilor electrice sau de automatizări? În plus, dezvoltate și fabricate chiar în România? Ei bine, soluția există și vine de la RIDGID.

Echipament perfect manevrabil: doar 2,8 kilograme greutate

În ianuarie 2016 a fost lansat pe pieţele din întreaga lume RE-60MLR, un echipament dezvoltat şi fabricat în România. Acesta este cel mai mic şi mai uşor dispozitiv manual hidraulic pentru sertizat papuci electrici din clasa lui, cântărind doar 2, 8 kg. Acesta necesită o forţă redusă pentru operare şi poate sertiza foarte rapid (datorită RIDGID® RapidAdvance System™) papuci electrici de până la 300 mm2. Preţul în Europa este de 950 EUR + TVA.

RIDGID nu este însă la primul model din gama acestor echipamente atât de practice. În primăvara lui 2014, RIDGID lansa primul produs din gama sculelor destinate electricienilor, iar modelul RE-60 revoluţiona modul în care antreprenorii puteau tăia cabluri electrice, puteau sertiza terminale sau reușeau să poansoneze găuri în pereţii tablourilor electrice sau de automatizări. Acest echipament, dezvoltat şi produs de RIDGID în Elveţia, este capabil să efectueze toate aceste operaţiuni printr-o simplă înlocuire a unui cap specific fiecărei operaţiuni.

Inovația vine de la Cluj-Napoca

În aceeaşi perioadă, la Cluj-Napoca, în incinta unităţii de producţie RIDGID, o echipă de ingineri începea dezvoltarea unor produse destinate electricienilor, având ca obiectiv producerea celor mai mici, uşoare şi perfomante echipamente manuale hidraulice pentru sertizat terminale electrice. Prin urmare, în vara anului trecut a fost lansat primul produs din această gamă, modelul RE-130M, un echipament manual hidraulic, dezvoltat şi produs integral în România şi destinat pieţelor din întreaga lume.

RE-130M poate sertiza terminale electrice cu o secţiune maximă de 400 mm2, dezvoltând o forţă constantă de 130 kN. De asemenea, prin designul inovator al capului de sprijin care se ataşează în partea frontală a dispozitivului, s-a rezolvat o problema serioasă a operatorilor. Acesta permite sertizarea terminalelor electrice în timp ce echipamentul este aşezat pe o suprafaţă plană, nefiind necesar să fie susţinută şi greutatea sa.

Sistemul RIDGID® RapidAdvance System™, pentru care RIDGID deţine patentul, asigură atingerea poziţiei de sertizare din doar două pompări, ceea ce scurtează semnificativ durata de execuţie a operaţiunii. De asemenea, inginerii români au realizat cel mai uşor dispozitiv din clasa sa, acesta cântărind numai 5,3 kg. Un alt atu important este preţul de numai 1.250 EUR + TVA pentru un dispozitiv fabricat în cele mai înalte standarde de calitate şi cu cele mai moderne utilaje cu care este echipată unitatea de producţie RIDGID din Cluj. Echipa de ingineri din România are în continuare în curs de dezvoltare proiecte interesante pentru noi produse destinate electricienilor şi antreprenorilor din domeniul energetic.

RIDGID® – brand deţinut de Ridge Tool Company – este lider în producţia de scule de mână şi electrice, în portofoliul sâu intrând de asemenea maşini de filetat şi pentru curăţat conducte, cât şi peste 300 de tipuri de scule utilizate în domeniul instalatiilor sanitare, HVAC/R, sectoare industriale, energie, petrol, utilităţi publice şi domeniul comercial.

Subsidiară a Emerson Commercial & Residential Solutions™ – compania Ridge Tool este prezentă în România din anul 2005, unde a început activitatea de producţie în anul 2008. Ridge Tool a inaugurat în anul 2007, în cadrul Campusului Emerson™ din Cluj-Napoca, primul Centru Regional RIDGID din Europa Centrală şi de Est, incluzând o Unitate de Producţie, un Centru de Training şi Suport Tehnic, un Showroom şi un Centru de Relaţii cu Clienţii.