SPECTACOL TEHNOLOGIC LIVE LA DEMO METAL 2014

Maşini şi utilaje de ultimă generaţie se pun în mişcare la DEMO METAL 2014 pentru a-şi demonstra perfecţiunea în execuţie şi superioritatea tehnologică sub ochii vizitatorilor. Evenimentul are loc la Romaero Baneasa, intre 28 si 31 mai.

Echipamentele de la Demo Metal provin de la producători şi furnizori de specialitate şi aparţin unor brand-uri cu tradiţie la nivel internaţional. Astfel, expozanţii care au adus echipamente în arena Demo Metal sunt: Alfa Metal Machinery, Allmetech, CMIE SRL, Cobotec Engineering, Delta Machine, Ductil, Galika Romania, Greenbau Tehnologie, Knuth Machine Tools, Leadertech Consulting, Maxim Tools International, Machinebau Timisoara, Mepro Utilaje, Plasmaserv, Ro-Mega Trade, Rywal-RHC Group, Rosler Romania şi Teximp SA.

La târg vor putea fi observate în acţiune, maşini automate de tăiere cu plasmă sau oxi-gaz, centre verticale cu comandă numerică în 3 şi 5 axe, strunguri cu comandă numerică, ferăstraie automate şi semi-automate, utilaje de electroeroziune cu fir şi electrod masiv, centre de prelucrare, maşini de frezat şi strunguri cu acţionare servo-convenţională, strunguri pentru operaţiuni de aşchiere cu variator de turaţie, maşini de găurit, frezat şi filetat, aparate de sudură precum şi echipamente de măsurare şi control.

Tehnica de vârf la Demo Metal 2014

Alfa Metal Machinery, unul dintre principalii furnizori de maşini unelte de mare precizie din Europa de Est, vine la Demo Metal cu Python P1530 – un echipament automat de tăiere cu plasmă sau oxi-gaz produs de Lasermach – unul din principalii producători de echipamente din Statele Unite.

Ptyhon P 1530 poate tăia metale cu grosimea intre 0,1 şi 50 mm când operează cu plasma, sau între 6 si 150 mm când funcţionează cu oxi-gaz.

Allmetech va fi prezent în Demo Area cu o serie de echipamente aparţinând producătorilor Hurco şi Microcut – The Chalenger. Utilajele Allmetech includ trei centre verticale cu comandă în 3 şi respectiv 5 axe – modelele VMX 10i, VMX 42 SRTi marca Hurco, precum şi centrul vertical de comandă MM800, şi strungul cu comandă numerică LT42 marca Microcut – The Chalenger.

CMIE SRL prezintă în cadrul expoziţiei strungul compact de mare productivitate CNC HS-22 de la Tongtai Machine & Tool Co. Ltd din Taiwan, ideal pentru utilizare în serii mari de producţie pentru industria auto. Echipamentul va demonstra strunjirea unei piese cu diametrul de 40 mm şi lungime de 60 mm dintr-o bară cu lungimea de 1.000 mm. Procesul de prelucrare va putea fi vizionat live pe un ecran cu diagonala de 127 cm prin intermediul unei camere web.

Din gama aparatelor de sudare Kemppi, Plasmaserv va demonstra funcţionarea noilor aparate de sudare MIG-MAG – modelul FastMig seria M în versiunile 320/420/520 – si a aparatelor de sudare TIG AC/DC model MasterTig MLS 2300AC/DC. MasterTig MLS 2300AC/DC permite sudarea în procedeu TIG şi MMA, în variantele DC-/DC+/AC/MIXTIG, fiind foarte potrivite pentru sudarea de foarte bună calitate a oţelurilor carbon, oţelurilor inox şi a aluminiului.