SDMO – Solutii de energie la cheie

Ciprian Rotaru, Silviu Mustăţea

 

În luna Mai, Best Tools Company împreună cu producătorul francez de grupuri electrogene SDMO au organizat un program de training la care au fost invitaţi reprezentanţi ai unor companii locale din Bucureşti dar şi distribuitori  de scule şi echipamente profesionale. În total s-au numărat peste 40 de participanţi.

Evenimentul a fost dedicat în special generatoarelor portabile, motopompelor şi al generatoarelor de sudură dar au fost prezentate şi gamele de grupuri electrogene staţionare şi destinate închirierilor.

Participanţii au fost încântaţi şi de soluţiile reprezentate de generatoare cu puteri mai mari şi au descoperit că acesta pot fi o soluţie pentru a creşte cifra lor de afaceri. Rezultatul a fost un real succes.

“A fost o atmosferă plăcută, ne-am pregătit foarte bine pentru acest eveniment. A fost dedicat în special generatoarelor portabile dar au fost expuse şi generatoare de mărimi mai mari. Astfel, companiile îşi pot extinde gama de produse şi vor avea întreaga noastră susţinere în privinţa training-ului şi instalării ulterioare,” a declarat dl. Eric LE GALL – Distribution Network Responsible, SDMO Franţa.

Interviu cu dl. Eric LE GALL, Distribution Network Responsible, SDMO Franţa

Easy Engineering: Care este poziţia SDMO în momentul actual, în România?

Eric LE GALL: În trecut SDMO a avut o prezenţă extrem de activă pe piaţa din România, unde a fost atinsă o cotă de piaţă importantă atât pe segmentul de echipamente portabile cât şi pe cel al generatoarelor staţionare sau al soluţiilor speciale. Datorită crizei financiare, rezultatele din ultimii ani nu au fost foarte productive astfel încât în urma unei analize a pieţei importatorilor de echipamente industriale, am gasit un partener cu potenţial, respectiv societatea BT Best Tools Company. Am căutat o modalitate de a realiza o reţea de distribuţie în România şi de a acoperi mai multe segmente de clienţi precum cel industrial, închirieri sau proiecte speciale. În acest fel dorim să creăm şi să dezvolătm împreună cu partenerul nostru canale de distribuţie pentru toată gama de echipamente din portofoliul grupului SDMO.

 

Easy Engineering: Cum a decurs noul parteneriat până în prezent?

Eric LE GALL: Raspunsul primit de la partenerul nostru, la aşteptările SDMO în ceea ce priveşte modul de abordare al pieţei locale a fost unul pozitiv . Există ţări în care avem parteneri de peste 20 de ani, unde am întemeiat relaţii de lungă durată, bazate pe încredere şi loialitate. Acest lucru îl simţim şi cu Best Tools.

 

Easy Engineering: Care sunt aşteptările pentru piaţa din România?

Eric LE GALL: Target-ul nostru pentru Romania este de a obţine în acest an o cotă de piaţă de 10% şi sunt convins că este mult potenţial pentru generatoarele SDMO. Spun lucrul acesta deoarece lucrez şi cu alte ţări şi comparând pieţele, cea a României este una dintre cele mai sănătoase din punct de vedere al posibilităţii creşterii în viitorul apropiat. Există în continuu noi proiecte în derulare, în domenii precum infrastructura sau telecomunicaţiile. Cred cu tărie că în viitor se vor face multe investiţii în această ţară, un exemplu fiind lanţurile de supermarket-uri care încă nu se află aici dar care există în ţările vecine.

 

Easy Engineering: Ce produse au cel mai mare potenţial în România?

Eric LE GALL: Toate produsele au un potenţial în România dar pe poziţiile de top se situează generatoarele staţionare, deoarece acestea aduc cel mai mare profit. Se pretează pentru proiecte extrem de variate ce acoperă o gamă vastă de aplicaţii în domenii diverse cum ar fi: industrie, agricultură, sănătate, militar, telecomunicaţii, etc.

 

Easy Engineering: Ce fel de companii au fost invitate?

Eric LE GALL: Au fost invitaţi reprezentanţi ai unor companii locale dar şi reprezenţani ai firmelor ce activeză în domeniul distribuţiei de scule şi echipamente profesionale. În total s-au numărat peste 40 de participanţi iar rezultatul a fost un succes, având în vedere faptul că a fost primul eveniment de acest gen organizat de Best Tools pentru SDMO. Pentru următorul training ne vom concentra pe noile produse şi trăsăturile specifice ale acestora, în special pentru a evidenţia principalele avantaje ale produselor SDMO.

Easy Engineering: Câte evenimente intenţionaţi să mai organizaţi în viitor?

Eric LE GALL: Am dori să organizăm două evenimente de acest gen, în fiecare an, unul dedicat distribuitorilor şi altul proiectanţilor. Din experienţa noastră, clienţii care au integrate generatoare mari în proiectele lor sunt foarte interesaţi să afle aceste soluţii noi de montaj, proiecte speciale deja funcţionale în piaţă, aplicaţii hibride destinate sectorului telecom.

 

Interviu cu dl. Ştefan Blaer General Manager, BT Best Tools Company Srl

 

Easy Engineering: Cum vedeţi acest parteneriat cu SDMO?

Ştefan Blaer: Cred că parteneriatul reprezintă un nou pas în creşterea afacerii. SDMO este unul dintre primii trei producători mondiali de generatoare şi cel mai important în ceea ce priveşte diversitatea gamei de echipamente produse, deci modul de lucru şi suportul sunt la cel mai înalt nivel. Suntem foarte încrezători în acest parteneriat.

 

Easy Engineering: Care sunt avantajele echipamentelor SDMO?

Ştefan Blaer: SDMO este una dintre puţinele compani din lume care poate oferi soluţii pornind de la puteri de 1 kVA până la peste 5 MW. Proiectele speciale în România se află la început şi aici mă refer la proiectele la cheie, în care partea de proiectare este extrem de importantă. Acesta este unul dintre marile avantaje deţinute de SDMO deoarece experinţa vastă pe aplicaţii speciale, departamentul de proiectare propriu şi înaltul grad de cunoştinţe dobandite în timp, conferă distribuitorilor un avantaj considerabil. Vom putea implementa orice tip de proiect, foarte rapid şi eficient.

 

Easy Engineering: Ce game de generatoare au fost prezentate la training?

Ştefan Blaer: Au fost prezente mai multe game, în special cele pentru închirieri dar şi soluţii insonorizate, aparate de sudură, motopompe şi noi modele de generatoare. Pot spune că a existat un mare interes din partea participanţilor. Au fost expuse o gamă variată de produse şi am încercat să ne concentrăm în special pe gama portabilă, pe partea de sudură şi motopompe – echipamente care au fost vândute cu succes în ultimii ani.

 

Easy Engineering: Care au fost noutăţile?

Ştefan Blaer: Pe lângă gamele uzuale de produse, gama a fost extinsă şi pe generatoare dotate cu motoarizari Kohler ce utilizează ca şi combustibil benzina, motorina (KOHLER a achizitionat producatorul italian de motoare Lombardini iar noua denumire a motoarelor este Kohler Diesel) şi gaz. O altă gamă importantă pe care am prezentat-o au fost generatoarele foarte mici care funcţionează cu GPL/GAZ NATURAL. Cred că aceasta este cea mai bună soluţie pentru România. SDMO are o mare experienţă în acest domeniu fiind un producător de generatoare rezidenţiale pe GPL/GAZ NATURAL. Le promovăm în România deoarece au avantaje enorme comparativ cu cele care utilizeaza combustibil lichid, deoarece au un consum mai scăzut cu 25%, nivelul zgomotului este mai mic iar pentru gama rezidenţială, designul invator reprezintă o soluţie ideală pentru a fi utilizate ca o alternativă de rezervă în aplicaţii rezidenţiale.

Easy Engineering: Ce ne puteţi spune despre service?

Ştefan Blaer: Service-ul şi serviciile post-vânzare reprezintă departamentele cheie din cadrul SDMO. Avem contact direct cu departamentele de service dar si prin portalul de service SDMO, lucru ce ne asigură un răspuns rapid către clienţii noştri. De asemenea, deţinem stoc de piese de schimb disponibil în orice moment. Putem primi piesele de schimb de la SDMO pe mai multe canale, cu un timp de răspuns de minim 24 ore. Există chiar şi un sistem de urmărire a pieselor, totul realizându-se on-line. Volumul de piese de schimb livrate zilnic, în întreaga lume, de la fabricile SDMO din Franţa depaseste cateva mii, doar acest segment generând o cifră de afaceri de cateva zeci de milioane de euro anual.

 

BT Best Tools Company SRL

Bvd. Iuliu Maniu Nr. 246, Sector 6, Bucureşti

T: (40-21) 318.36.87; F: (40-21) 318.36.89

office@best-tools.ro     www.best-tools.ro