SDMO REZISTENTA SI DURABILITATE IN CONDITII EXTREME

Fiind parte a unui proces de îmbunătăţire continuă, echipele de ingineri ai SDMO lucrează în strânsă colaborare pentru a dezvolta produse care depășesc aşteptările pieţei. Împreună, aceştia dezvoltă standarde inovatoare și soluţii personalizate pregătite pentru a face față multitudinii de aplicații din industria generală. Acest proces include o serie de etape ce implică teste amănunțite efectuate în laboratoarele de ultimă generație din cadrul fabricilor SDMO, precum celor din Brest.

De curând, laboratorul fabricii SDMO a fost acreditat de Comitetul Francez de Acreditare (COFRAC), îndeplinind acum cele mai exigente cerinţe din punct de vedere al calității. Laboratorul și personalul instruit permit companiei să optimizeze dezvoltarea produselor sale, garantând performanţă dar şi siguranţa lor. Laboratorul are infrastructuri specifice şi instrumente eficiente, luând ființă cu trei ani în urmă, în timpul extinderii uzinei de producţie și include sisteme specifice pentru asamblarea prototipurilor, bancuri de testare sau camere de control.

SDMO proiectează, produce şi instalează grupuri electrogene cu puteri pornind de la 1 la 3.300 kVA. În plus, datorită experienţei îndelungate din acest domeniu, există chiar şi un departament special în cadrul companiei care se ocupă cu proiectarea personalizată a centralelor electrice. Această experienţă tehnologică în combinaţie cu procedurile de fabricaţie high-tech redau companiei SDMO competenţele necesare pentru a produce echipamente ce pot fi folosite într-o multitudine de sectoare.

Groenlanda- condiții extreme

Începută în septembrie 2013, expediția “Arctic Science Field Logistics” durează de peste aproape 1 an, timp în care echipajul de pe nava “Argelvor” a trebuit să îndure condiţii de vreme extremă pe coasta Groenlandei,

iind la un moment dat chiar blocat în gheaţă. La bordul navei este o echipă de entuziaști, inclusiv un inginer de logistică polară şi un biolog marin. Nava a fost echipată în conformitate cu nevoile misiunii ştiinţifice: un mini-laborator şi mese de lucru izolate care permit echipei să lucreze în cele mai bune condiţii.

SDMO este asociat cu expediţia, oferind un generator portabil Diesel 6000E Silence care este esențial pentru succesul misiunii, atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere al siguranţei. Aşa cum congelatoarele funcţionează pentru a păstra în siguranţă probele, acest generator reîncarcă bateriile navei, asigură alimentarea cu energie a laboratorului şi, mai ales, asigură siguranţa echipajului.

Condiţiile extreme din timpul misiunii au demonstrat, din nou, robusteţea şi fiabilitatea generatoarelor SDMO. Până în prezent, unitatea nu a eşuat niciodată în ciuda condiţiilor meteo nefavorabile, echipajul a confirmat faptul că generatorul se comportă ca şi când ar fi nou.

Începând cu luna Mai 2013, importator şi distribuitor în România pentru SDMO este compania B.T. Best Tools Company din Bucureşti. Aceasta a fost înfiinţată în anul 2006, începându-şi activitatea prin distribuirea echipamentelor de curăţenie din gama mică precum: aspiratoare profesionale, maşini de spălat pardoseli şi maşini de măturat. În timp, gama de echipamente a fost diversificată, dezvoltând trei divizii separate. Prima divizie se ocupă acum în continuare de vânzarea echipamentelor de curăţenie şi echipamentelor de salubrizare, a doua de grupuri electrogene iar a treia o reprezintă partea de reprezentare şi distribuţie a echipamentelor de construcţii.

 

BT TEXT

Unul dintre lideri la nivel mondial

Fondată în anul 1966, compania SDMO Industries reprezintă astăzi unul dintre cei mai puternici jucători la nivel mondial în piaţa grupurilor electrogene. Înfiinţată în oraşul Brest din Franţa, unde are încă sediul, deţine trei fabrici cu o suprafaţă totală de peste 31.000 mp.

SDMO deţine la nivel global o reţea de distribuţie prezentă în peste 180 de ţări, 8 filiale în Germania, Argentina, Belgia, Brazilia, Spania, SUA, Anglia şi Nigeria, 5 reprezentanţe (Johannesburg, Algiers, Dubai, Cairo, Moscova), 4 platforme de depozitare (Miami, Le Havre, Lomé, Dubai).

Compania îşi consolidează continuu poziţia sa pe piaţă datorită structurii solide create de-a lungul timpului şi datorită reţelei complexe de distribuţie la nivel global. Astfel, compania este capabilă să pătrundă într-un mod continuu pe noi pieţe, asigurându-i o dezvoltare progresivă.

Gama pentru închirieri

Grupurile electrogene din această gamă au puteri cuprinse între 2,75 şi 2.500 kVA. Acestea, împreună cu turnurile pentru iluminat au fost proiectate în special pentru companiile care au o necesitate frecventă şi în acelaşi timp foarte variată de energie portabilă. Robusteţea şi configuraţiile complexe ale echipamentelor sunt cuvintele cheie care descriu această gamă, fiind adaptate în special segmentului pentru închirieri.

Gama portabilă

De la 2.75 kVA la 7.5 kVA, include grupuri electrogene cu rame ranforsate, concepute pentru a răspunde cerinţelor pieţei de închirieri: foarte manevrabile, sigure dar şi stabile. Grupurile electrogene din această gamă sunt dotate cu un şasiu ranforsat, au o multitudine de opţiuni standard iar atenţia în designul acestora a fost concentrată pe siguranţa utilizatorului şi a grupului. Au fost concepute astfel încât să îndeplinească cerinţe specifice de pe piaţa de închirieri în termeni de manevrabilitate, siguranţă dar şi stabilitate.

O altă componentă a aceste game o reprezintă cea a aparatelor de sudură. Acestea combină armonios tehnologia dezvoltată în special pentru gama portabilă cu capacitatea de a furniza energie electrică împreună cu o funcţie pentru sudură.