SDMO – IMBUNATATIRI PENTRU GAMELE DE GENERATOARE

Inspirată direct din nevoile şi constrângerile cu care se confruntă astăzi utilizatorii din domeniul industrial, gama de generatoare portabile SDMO este în momentul de față una dintre cele mai complete de pe piaţă. Performanţa grupurilor electrogene este bine stabilită, iar progresele făcute în ultimii ani, în special în ceea ce priveşte ergonomia, siguranţa, nivelul de zgomot dar şi consumul, toate acestea oferă utilizatorilor profesioniști un nivel de utilizare eficient, unic pe piaţă. Un audit intern efectuat cu un an în urmă în cadrul companiei, realizat și pe baza feedback-ului utilizatorilor dar şi după o analiză amănunțită a vânzărilor a subliniat noi îmbunătățiri care vor consolida gama de produse.

În timpul auditului a fost examinată întreaga gamă de generatoare portabile: analizând vânzările și piața, monitorizând produsele similare din piață dar și feedback-ul utilizatorilor. Toate acesta au ajutat să evidențieze punctele forte și cele slabe ale gamei și să identifice posibile îmbunătățiri și dezvoltări. Schimbări similare au fost făcute anterior în anul 2012 cu o integrare graduală a motoarelor diesel Kohlerr în gama existentă, grăbind practic viitoarele inițiative. Schimbările nu se vor opri aici fiind mai degrabă o chestiune de raționalizare a întregii game bazate pe cerințele de calitate și putere ale pieței din momentul actual.

În acest segment de piață există o concurență perpetuă cu produsele care sunt de o calitate îndoielnică, iar SDMO promovează eticheta “Made in France” cu o poziționare în spațiul premium. Mesajul este clar – fără niciun compromis la calitate. Gama de generatoare portabilă este promovată ca o gamă de calitate, produse în fabricile SDMO din Brest în Franța. Sunt incluse componente cu tehnologii moderne și sunt supuse unor numeroase teste și verificări înainte de a merge în piață. Această tehnologie de vârf, rezultatul muncii și expertizei biroului de design din cadrul companiei, este acum promovată prin mijloace adaptate și bine direcționate de comunicare.

bt text 1

Acest upgrade al gamei este însoțit și de o creștere a puterii în cadrul generatoarelor. Prin ajustarea sistemului de răcire pe bază de aer, gama portabilă acoperă acum o mai mare gamă de puteri, pornind de la 1 până la 20 kVA.

În cele din urmă, accentul se pune pe dezvoltarea sistematică a produselor cu puteri mai mari: caracteristici ale echipamentelor complete (ex. insonorizare) care contribuie la un grad mai ridicat de facilitate în operare. Acest lucru se reflectă în gama profesională prin raționalizarea progresivă a gamei diesel. Apariția în anul 2012 a modelului 6000E diesel Silence sau a 6500TE Silence, ambele insonorizate, al căror raport putere/mărime a fost un rezultat al dezvoltărilor tehnologice, au reprezentat inițiatorii acestei schimbări. Modelul diesel 20000TE AVR XLC, care a fost adăugat gamei în aprilie anul acesta, a fost proiectat pentru a întruni puterile necesare piețelor din Africa și din Europa de Est. Acest generator, care nu este în conformitate cu Directiva 2000/14 privind emisiile de zgomot, a fost echipat cu un rezervor mărit de combustibil fiind proiectat să reziste condițiilor extreme meteorologice.

Modelele Diesel 10000E Silence şi Diesel 15000TE Silence completează acum gama prin oferirea unor soluţii de izolare fonică, chiar şi la puteri medii.

Gama de larg consum, la rândul ei, reflectă angajamentele asumate de termenii de calitate ai SDMO. Aceste produse, fabricate în Franţa, sunt, desigur, tratate cu aceeași grijă precum gama profesională. Noul ambalaj colorat înlocuiește acum vechile cutii monocrome pentru a îmbunătăţi produsele de pe rafturile magazinelor şi pentru a transmite aceste informaţii consumatorilor, care pot face o alegere. Această poziționare urmează tendinţele majore ale pieţei în ceea ce priveşte piaţa generatoarelor atât în Franţa, cât şi în Europa. Confruntate cu o piaţă plină cu produse nesigure, atât utilizatorii profesioniști, cât şi cei neprofesionişti, probabil încă amintindu-şi de experiențele negative, se îndreaptă din ce în ce mai mult spre mărci de renume. SDMO înţelege acest lucru, astfel, expertiza sa privind fiabilitatea produselor sale şi capacitatea de consiliere a echipelor permite o durată de viaţă mai mare a produselor pe rafturile distribuitorilor.

bt text 2

SDMO are o prezenţă extrem de activă pe piaţa din România, atingând o cotă de piaţă importantă atât pe segmentul de echipamente portabile cât şi pe cel al generatoarelor staţionare sau al soluţiilor speciale. Societatea BT Best Tools Company, distribuitorul pentru România al generatoarelor, acoperă mai multe segmente de piaţă precum cel industrial, de închirieri sau proiecte speciale. A reuşit să dezvolte cu succes mai multe canale de distribuţie pentru toată gama de echipamente din portofoliul grupului SDMO.

Fondată în anul 1966, compania SDMO Industries reprezintă astăzi unul dintre cei mai puternici jucători la nivel mondial în piaţa grupurilor electrogene. Înfiinţată în oraşul Brest din Franţa, unde are încă sediul, deţine trei fabrici cu o suprafaţă totală de peste 31.000 mp. SDMO proiectează, produce şi instalează grupuri electrogene cu puteri pornind de la 1 la 3.300 kVA. În plus, datorită experienţei îndelungate din acest domeniu, există chiar şi un departament special în cadrul companiei care se ocupă cu proiectarea personalizată a centralelor electrice. Această experienţă tehnologică în combinaţie cu procedurile de fabricaţie high-tech redau companiei SDMO competenţele necesare pentru a produce echipamente ce pot fi folosite într-o multitudine de sectoare.

SDMO deţine la nivel global o reţea de distribuţie prezentă în peste 180 de ţări, 8 filiale în Germania, Argentina, Belgia, Brazilia, Spania, SUA, Anglia şi Nigeria, 5 reprezentanţe (Johannesburg, Algiers, Dubai, Cairo, Moscova), 4 platforme de depozitare (Miami, Le Havre, Lomé, Dubai).

Compania îşi consolidează continuu poziţia sa pe piaţă datorită structurii solide create de-a lungul timpului şi datorită reţelei complexe de distribuţie la nivel global. Astfel, compania este capabilă să pătrundă într-un mod continuu pe noi pieţe, asigurându-i o dezvoltare progresivă.

bt text 3

Modulul de sincronizare Telys

SDMO a dezvoltat o soluţie unică şi inovatoare de cuplare a generatoarelor pentru a face faţă unei game mai mari de cerinţe. Astfel, pentru aplicaţii care necesită puteri mari de alimentare cu energie, se pot cupla cu uşurinţă şi rapid până la trei generatoare, cumulându-se puterile acestora. Astfel, nu mai este necesar deţinerea unui echipament separat de putere mare. Acest lucru sporeşte considerabil flexibilitatea utilizatorilor care se ocupă cu închirierea generatoarelor. Procedura de cuplare este foarte simplă şi poate fi executată chiar şi de utilizatori care nu au o pregătire tehnică, fiind complet automatizată.

Gama pentru închirieri

Grupurile electrogene din această gamă au puteri cuprinse între 2,75 şi 2.500 kVA. Acestea, împreună cu turnurile pentru iluminat au fost proiectate în special pentru companiile care au o necesitate frecventă şi în acelaşi timp foarte variată de energie portabilă. Robusteţea şi configuraţiile complexe ale echipamentelor sunt cuvintele cheie care descriu această gamă, fiind adaptate în special segmentului pentru închirieri.

Gama portabilă

De la 1 kVA la 20 kVA, include grupuri electrogene cu rame ranforsate, concepute pentru a răspunde cerinţelor pieţei de închirieri: foarte manevrabile, sigure dar şi stabile. Grupurile electrogene din această gamă sunt dotate cu un şasiu ranforsat, au o multitudine de opţiuni standard iar atenţia în designul acestora a fost concentrată pe siguranţa utilizatorului şi a grupului. Au fost concepute astfel încât să îndeplinească cerinţe specifice de pe piaţa de închirieri în termeni de manevrabilitate, siguranţă dar şi stabilitate.