SDMO – EFICIENTA SI PERFORMANTA PENTRU APLICATII DE TIP DATA CENTER

Odată cu creșterea traficului IP-urilor, digitalizarea datelor, utilizarea pe scară largă a dispozitivelor mobile și dezvoltarea cloud-ului, companiile devin din ce în ce mai dependente de centre de date pentru a-și proteja informațiile strategice sau pentru găzduirea serverelor. Cu scopul de a garanta un nivel ridicat de performanță și pentru optimizarea disponibilității centrelor de date, sistemele de securitate sunt mai avansate și oferă o protecție superioară, un mediu cu temperatură controlată, un sistem de prevenire a incendiilor și acces securizat.

Alimentarea cu energie poate fi asigurată de mai multe surse externe și completată de sistemele de stocare a energiei (statice sau dinamice) și/sau de grupuri electrogene. Scopul este alimentarea sistemelor care folosesc principiul No-Break. Cu scopul de a evita întreruperile în alimentarea cu energie electrică, toate componentele electrice, inclusiv sistemele de urgență, sunt instalate în sistem redundant. Serverele considerate esențiale, sunt de asemenea, alimentate de un sistem care folosește două surse independente de energie din interiorul centrului de date.

Sistemul de climatizare precis și stabil

Temperatura trebuie menținută stabilă la aproximativ 20 de grade Celsius. Acest lucru se face cu ajutorul aerului condiționat convențional sau, optional, cu ajutorul sistemelor de răcire cu apă.

Protecție anti-incendiu

În scopul prevenirii incendiilor există instalații de detecție ultra-sofisticate asigură nivelul maxim de izolare. În cazul în care, în ciuda sistemului de prevenire, apare un eveniment, acesta va fi neutralizat imediat prin folosirea gazului inert sau a micro particulelor de apă care conțin azot.

8

Constrângeri

Design-ul, punerea în funcțiune și utilizarea centrelor de date reprezintă o serie de provocări semnificative pentru proprietarii și operatorii instalațiilor. Cea mai mare provocare este, fără îndoială, modalitatea de păstrare a instalațiilor care funcționează în mod continuu, 365 de zile pe an, având în vedere faptul că și un minut de întrerupere va conduce la pierderi substanțiale ale veniturilor. Scopul principal al SDMO este să depășească aceste provocări. Experiența îndelungată a companiei în sectorul energetic, în special în dezvoltarea produselor și serviciilor pentru centrele de date, înseamnă oferirea soluțiilor flexibile, cu o fiabilitate de neegalat.

Cerințele de instalare TIER IV:

– Capacitatea centrului de date și subsistemul: capacitate redundantă;

– Numărul de generatoare: putere duală;

-Aplicații generatoare: fără limitare la un număr consecutiv de ore de operare sub încărcare continuă și variabilă;

-Stocare combustibil: 12 ore pentru fiecare generator.

12

Puncte forte SDMO:

– Investiții masive în cercetare și dezvoltare.

– Sisteme electronice de ultimă generație care să permită pornirea automată, sincronizarea și tranziția neîntreruptibilă între rețea și sistemele standby.

– Noi evoluții în domeniul performanței motoarelor și a poluării permit utilizarea instalațiilor electrice cu un nivel de poluare extrem de redus.

– 150 de ingineri și tehnicieni care vin în sprijinul clienților, de la proiectarea echipamentelor până la sfârșitul duratei de viață a echipamentelor.

– O rețea mondială de distribuție și servicii care confirmă faptul că SDMO este aproape de clienții săi.

 

Soluții complete SDMO

Sistemul de control/ de comandă: APM802 a fost testat în cele mai dificile condiții (IP65, vibrații, căldură etc.). HMI este proiectat în comun cu o companie specializată în design de interacțiune.

Caracteristici:

– Sistem adaptat pentru cele mai solicitante medii.

– Sistem pentru limitarea riscului de erori.

– Interfață special concepută, intuitivă și ergonomică.

– Niveluri de acces adaptate operatorilor și specialiștilor.

Sistem de disponibilitate ridicată cu un inel redundant de comunicare între echipamente:

– Ethernet sau fibră optică.

– Fără impact în cazul unei prime greșeli la unul dintre elementele echipamentului.

– Sistem de date securizat și acces extern.

– Tehnologie brevetată testată.

– Îmbunătățirea comunicării: mai rapid, mai precis, mai bine conectat și mai multe date.

15

Proiect de referință:

Unul dintre cele mai mari proiecte la un centru de date, în Franța – 11.000 mp camere de procesări de date cu un consum total de 32 MW – echivalent cu un oraș cu o populație de 25.000 de locuitori:

– 7 generatoare X2500C.

– Motoarele: MTU 16V4000G63.

– Nivelul sunetului: reglementat: 75 dB(A) la 1 m.

– Echipament montat pe acoperișul clădirii.

– 2 ore rezistență la foc.

 

Autostrada București-Pitești Km 11,5,

Domnești – Ilfov – 077090

T: (40-21) 318.36.87; F: (40-21) 318.36.89

office@best-tools.ro     www.best-tools.ro