SAMOTER A AJUNS LA CEA DE-A 30-A EDITIE

Doosan-Bobcat, Hidromek, Mecalac și VF Venieri vor participa la Samoter 2017. Aceste patru companii s-au alăturat listei de expozanți care include deja: CASE CE, Hyundai, Kobelco, Komatsu, Eurocomach-Sampierana, Ihimer, Kubota, Takeuchi și Yanmar. De asemenea, zece săli din centru expozițional Verona Exibition Centre sunt deja rezervate în proporție de 100%.

Samoter este singurul eveniment B2B din calendarul european pe anul 2017 care reprezintă în întregime sectorul construcțiilor: utilaje de construcții, piese de schimb, utilaje pentru foraj, componente și servicii și, bineînțeles, training profesional și actualizări pentru operatori.

Ediția din acest an se va concentra pe tehnologii și soluții pentru prevenirea și gestionarea urgențelor de mediu. Samoter va avea loc în centrul expozițional Veronafiere, împreuna cu Asphaltica, expoziție dedicată infrastructurii drumurilor (organizată în colaborare cu Siteb și prezintă companii expozante precum Ammann, Marini și Wirtgen Group) și Transpotec Logitec, expoziție de transport și logistică (organizată în colaborare cu Fiera Milano).

În decursul pregătirii pentru întâlnirea premergătoare din februarie, datele economice asociate cu segmentul utilajelor de construcții din Italia rămân pozitive. Conform ultimelor date alcătuite de Samoter-Veronafiere Observatory, perioada ianuarie-septembrie s-a bucurat de comenzi crescute atât pentru exporturi, cât și pentru piața de origine.

Exporturile de terasamente, construcții de drumuri, beton, agregate și utilaje de foraj, precum și de macarale turn, au ajuns la o cifră de afaceri de 1.86 miliarde (+0.8%) în primele nouă luni din 2016. De asemenea, au crescut și importurile cu peste 580 milioane de euro (+26.3%), comparativ cu aceeași perioadă a anului 2015.