SAMOTER 2014, INDUSTRIA DE CONSTRUCTII DA SEMNE DE REVENIRE

Datele furnizate de specialiștii Samoter par să indice o reluare a activității pentru sectorul de construcții în Italia. Primele trei luni ale anului 2014 au înregistrat o creștere a vânzărilor pe piața internă – 1352 utilaje de construcții, cu 20% mai mult față de aceeași perioadă în 2013. Ediția din 2014 a Samoter, târgul internațional trienal dedicat utilajelor terasiere și pentru construcții de la Verona, a avut loc alături de Asphaltica, expoziția tehnologiilor și soluțiilor pentru drumuri, securitate și infrastructură.

Guvernul este implicat de asemenea pentru a sprijini redresarea în acest sector, după cum a menționat sub – secretarul de stat al Ministerul Mediului, Barbara Degani, vorbind în cadrul ceremoniei de inaugurare a expoziției. Există în piață semne încurajatoare care provin din exporturi , după șase ani de criză care au redus piața internă cu 80 %. Potrivit datelor, exporturile de mașini pentru construcții, în ianuarie 2014 au fost în valoare de 160 de milioane, înregistrând o creștere de 21,6% față de anul precedent.

Piața construcțiilor va fi determinată de restructurare, renovare și inovație tehnologică. În industria de construcții din Italia, vânzările de cărămidă au realizat o creștere de 13% în a doua jumătate a anului 2013 și ofertele de achiziții publice s-au îmbunătățit cu 11.4% în primele trei luni ale acestui an. Ca urmare, vânzările de echipamente de construcții au crescut, de asemenea, cu o revenire a importurilor.

Premiul pentru inovație Samoter 2014

Nord-lock, GEI-Impianti, CIFA, Mantovani Benne MBI, Venieri SpA au câștigat premiul pentru inovație Samoter 2014. Premiul s-a acordat având în vedere inovațiile și îmbunătățirile în ceea ce privește optimizarea resurselor umane și economice, durabilitatea mediului și a energiei, ergonomie, siguranța în utilizare a echipamentelor. O secțiune specială a târgului a fost dedicată tehnologiilor de sustenabilitate puse în aplicare în 2011.

„Diesel-ul anului “câștigat de FPT Industrial

Premiul „Diesel-ul anului”, înmânat de Diesel Magazine, a ajuns la reprezentanții FPT Industrial pentru motorul Cursor 16 motor. Revista Diesel, din 1986, este o publicație-reper care analizează cu atenție, dezvoltă și discută probleme de industrie. Având în vedere statutul de atribuire, evenimentul a fost inclus printre inițiativele de la Samoter 2014.

Acest motor este unul dintre motoarele cele mai compacte din categoria sa și adoptă tehnologia de înaltă eficiență Selective Catalytic Reduction. A fost dezvoltat de FPT Industrial pentru a îndeplini cerințele Euro VI în ceea ce privește emisiile. “Premiul este o dovadă a excelenței cercetării tehnologice FPT Industrial în acest domeniu”, a declarat Massimo Siracusa, reprezentant FPT.