RIDGID – VITEZA SI EFICIENTA

Sub deviza „mai rapid, mai rezistent, mai ușor de manevrat”, Ridgid produce noi generații de dispozitive hidraulice pentru îndoirea țevilor din oțel. În ultimele două decenii, compania a urmărit atât îmbunătățirea performanțelor ansamblului hidraulic, cât și creșterea eficienței pe durata operării echipamentului, iar în anul 2012 au fost lansate noile generații ale acestor echipamente.

Îndoirea țevilor „la rece” este metoda cea mai eficientă din punct de vedere a vitezei, cât și a costurilor implicate în achiziționarea echipamentelor. Aceste dispozitive se folosesc la pregătirea țevilor pentru instalații sanitare și termice, de prevenire a incendiilor sau de transport a gazelor naturale. De asemenea, în domeniul industrial, există aplicații unde este necesară îndoirea țevilor din oțel-carbon la 90 º, cum ar fi cazanele pe aburi sau a celor din compresoarele de gaze naturale.

Printre îmbunătățirile față de generația anterioară se regăseşte și prelungirea duratei de viață a pistonului, prin introducerea unei garnituri speciale, prevenind astfel prelingerea uleiului din cilindru chiar și în timpul celor mai grele operațiuni. Acest lucru face ca vizita pentru revizia dispozitivelor să fie mai rară.

O altă îmbunătățire considerabilă o reprezintă faptul că echipamentul este deservit de un singur circuit hidraulic cu arc pentru returul pistonului. Această soluție ajută la un mai bun control al circuitului de îndoire.

De asemenea, noile suporturi laterale pentru ghidaj asigură o culisare lină a țevii în timpul îndoirii și sunt prevăzute cu un indicator în grade pentru determinarea unghiului de încovoiere. Mai mult de atât, noua generație este prevăzută cu trei roți rezistente care asigură o manevrabilitate sporită, iar noul ansamblu hidraulic dezvoltă o presiune de 450 bari.

Designul mânerului a fost modificat, acesta fiind mai lung, iar la capăt este îmbrăcat într-un manşon cauciucat care asigură o priză bună în timpul operării. De asemenea, această inovație are impact și asupra duratei de viață a echipamentului.

La fiecare apăsare a mânerului, cilindrul înaintează mai mult comparativ cu modelul precedent, ușurând astfel munca operatorului.

Echipamentul se poate livra și cu un tripod cu un design îmbunătățit care asigură o mai bună stabilitate. Noua gamă se livrează în cutie rezistentă din lemn care conține dispozitivul hidraulic de îndoit țevi cu falcă basculantă, formele standard pentru țevi de gaz, ghidajele laterale și un set de roți.

Atenţie! Procedeul de îndoire nu este recomandat pentru țevile din oțel inox cu pereți subțiri sau pentru țevile destinate instalațiilor de prevenire a incendiilor.

 

www.ridgidblog.ro