Ridgid SeeSnake – Camere pentru video inspectie

Camerele video pentru video inspecţie de la Ridgid şi-au găsit o nouă aplicabilitate, fiind folosite pentru inspecţia forajelor de apă noi sau în curs de reabilitare. Pentru inspecţia forajelor din jurul oraşului Alexandria, este utilizat un sistem de video inspecţie Ridgid SeeSnake de 99 de metri, dotat cu un monitor cu înregistrare digitală, model CS 10.

Sistemul de video inspecţie industrial SeeSnake nanoReel

Echipamentul oferă noi perspective în domeniul inspecţiei video a conductelor cu diametre mici. Zone până acum accesibile numai endoscopiei, pot fi inspectate folosind nanoReel. Tuburile cazanelor, conductele de alimentare cu apă, sistemele de sprinklere precum şi multe alte zone greu accesibile se pot vizualiza cu uşurinţă. Diametrul redus al capului video, cât şi flexibilitatea cablului, permit inspecţia conductelor pe o lungime de 25 m, trecând de coturi în conducte cu diametre de 25 mm. Camera trece de coturile de 900 în majoritatea ţevilor cu diametrul de peste 30 mm.

Sistemul compact şi cu greutate redusă facilitează transportul şi depozitarea eficientă. Se poate utiliza împreună cu micro CA 300 sau cu orice monitor SeeSnake.

CS10 – Monitor cu înregistrare digitală

Monitorul CS10 combină durabilitatea Ridgid cu un monitor uşor de folosit, cu înregistrare digitală. Apăsând un singur buton, utilizatorul poate înregistra poze instant şi video direct pe o memorie USB, prezentându-l apoi clientului său. Înregistrarea poate fi făcută într-un format pe care clientul îl poate citi pe calculatorul personal. Monitorul cu diagonala de 12,1” permite vizualizarea cu uşurinţă a lucrărilor la lumina puternică a zilei.

Modul de înregistrare Multi Mode, oferă posibilitatea utilizatorului de a face poze instant, de a înregistra video full-frame, precum şi într-un mod special pentru fişiere de dimensiuni mai mici.

Softul integrat SeeSnake HQ permite livrarea rapoartelor ca fişiere video online sau inscripţionate pe DVD. Mai mult, procesul de reabilitare a forajelor are ca obiectiv aducerea la starea de eficienţă iniţială a acestora, utilizând echipamentele mecanice, cât şi substanţe chimice. Principalele etape ale procedurii de reabilitare sunt inspecţia video, decolmatarea, denisiparea şi reabilitarea chimică.

CountPlus

Reprezintă un nou contor metric pentru camerele de inspecţie video SeeSnake. Toţi tamburii SeeSnake standard şi mini se livrează cu noul contor metric CountPlus fără niciun cost suplimentar.

Comparativ cu actualul CountIR, noul CountPlus oferă o mai mare uşurinţă de utilizare, capacităţi îmbunătăţite de editare text sau înregistrarea video. De altfel, sistemul de video inspecţie pentru foraje de apă se poate conecta la oricare dintre monitoarele Ridgid, precum LT 1000, CS 10 sau monitorul cu tastatura încorporată CS 1000. Toate sistemele sunt livrate împreună cu software-ul de rapoarte Ridgid HQ. În plus, autonomia bateriilor permite utilizatorului să efectueze inspecţii fără să depindă de o sursă de electricitate.

SeeSnake LT 1000 are o interfaţă pentru laptop ce oferă posibilitatea utilizării puterii şi flexibilităţii unui laptop cu orice tambur SeeSnake. Folosind un laptop drept monitor, opţiunile pentru gestionarea înregistrărilor şi vizualizărilor sunt la fel de puternice precum cele ale unul PC. Înregistrarea digitală, inscripţionarea pe DVD, transmisia wireless şi hosting online sunt posibile cu noul model SeeSnake, LT 1000 şi un laptop.

 

Autor: Camil Aliman