RIDGID – Reabilitarea forajelor de apa

Vreţi ca forajul de apă să funcţioneze din nou la capacitate maximă, chiar după câţiva ani de utilizare? Şi, mai mult, aţi vrea să economisiţi bani, timp şi să protejaţi mediul? Este posibil, cu noile echipamente de video-inspecţie marca RIDGID. După cum se spune adesea, o problemă depistată la timp este una pe jumătate rezolvată. Mai ales dacă, pentru diagnosticarea defecţiunilor, aveţi la dispoziţie echipamente moderne, eficiente şi foarte uşor de folosit.

Reabilitarea forajelor de apă face parte dintre proiectele considerate strategice de către Uniunea Europeană, astfel încât tot mai multe municipalităţi primesc fonduri pentru extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată. Acest proces de restaurare are ca obiectiv aducerea la starea de eficienţă iniţială a forajului, utilizând echipamente mecanice cât şi substanţe chimice.

 

[h1 type=”1″ ]De ce este nevoie de aceste operatiuni?[/h1]

După o perioadă de timp se poate constata deteriorarea forajului, manifestată prin scăderea randamentului şi a capacităţii de producţie, cât şi a calităţii apei, turbulenţei crescute sau a schimbării culorii şi gustului, ca urmare a modificării florei bacteriene. Lucrările de reabilitare pot reprezenta 20–30% din costul de execuţie al unui foraj nou dacă sunt demarate la apariţia primelor variaţii ale parametrilor normali, având au un impact redus asupra mediului. Reabilitarea forajelor de apă este o procedură complexă care necesită personal calificat şi echipamente moderne de cea mai bună calitate. Principalele etape ale procedurii de reabilitare sunt investigaţia video, decolmatarea, denisiparea şi reabilitarea chimică.

[h1 type=”1″ ]Investigatia video[/h1]

Constă în introducerea unei camere video speciale în forajele noi cât şi în cele în curs de reabilitare pentru vizionarea coloanei de foraj, a filtrelor, adâncimii reale a puţului cât şi a pompei. Ridge Tool produce unele dintre cele mai performante camere pentru video inspecţie, pentru canalizări şi foraje sub brandul RIDGID SeeSnake.

Special pentru inspecţia forajelor în curs de reabilitare, pe platforma unui sistem de video inspecţie, de 99 metri lungime, RIDGID a dezvoltat un echipament cu un cablu împingător, ce are o lungime de 160 de m şi un diametru de 8 mm, dotat cu un contor metric performant – RIDGID CountPlus. Capul video este color, cu autoalinierea imaginii şi are un diametru exterior de 35 mm. Capul este fabricat din oţel inoxidabil şi are lentilă din cristal de safir.

 

[h1 type=”1″ ]Cine a apelat deja la solutiile RIDGID?[/h1]

Vreţi să vă convingeţi că soluţiile pe care RIDGID le propune sunt cele mai potrivite pentru activitatea dumneavoastră? Întrebaţi-i pe clienţii care folosesc deja sistemele de video-inspecţie!

O inspecţie pentru un foraj de 100 de metri costă 200 EUR + TVA iar pentru cele până în 150 de metri, 300 EUR + TVA. Clienţii sunt firme care se ocupă cu reabilitarea forajelor, platforme industriale care dispun de foraje proprii sau persoane fizice.

Firma 3T Construct a folosit sistemul de video inspecţie RIDGID SeeSnake de 99 m şi un monitor CS 10 la reabilitarea forajelor din zona Alexandria. EcoAbac Serv din Craiova are în dotare un sistem video de 160 de metri, pe care îl foloseşte zilnic (după cum declară Adrian Abagiu, directorul firmei).

 

[h1 type=”1″ ]Ce solutii puteti folosi?[/h1]

În funcţie de aplicaţie sau complexitatea operaţiunii, profesioniştii pot alege între mai multe soluţii de monitorizare: – interfaţă laptop LT 1000, care permite vizualizarea inspecţiei pe laptopul personal, fără a fi nevoit însă să atingeţi tastatura, deoarece pe LT 1000 se afla o serie de butoane digitale rezistente la apă şi murdărie. Înregistrarea se poate face pe laptop sau pe un stick USB introdus n LT 1000.

– monitorul cu înregistrare digitală CS 10, care permite vizualizarea imaginilor pe un display color LCD de 12.1” şi înregistrarea pe un stick USB. Display-ul este protejat de o carcasă rezistentă la şocuri şi umezeală, din aluminiu.

– vârful de gamă este CS 1000, dezvoltat pe platforma lui CS 10, care are în plus o tastatura QWERTY rezistentă la apă. Editarea şi generarea raportului se pot face direct de pe echipament chiar la locul inspecţiei.

 

[h1 type=”1″ ]Important[/h1]

Pe durata inspecţiei video, cu oricare dintre cele trei soluţii de monitorizare din gama RIDGID SeeSnake se poate înregistra color şi se pot face comentarii prin microfon. Ulterior, utilizând software-ul RIDGID HQ, care este livrat împreună cu oricare dintre cele trei monitoare se poate edita filmul, se pot face note scrise sau recomandări, se pot face snap-shot-uri şi evidenţia anumite probleme pe fotografiile astfel obţinute şi în final se poate genera un raport complet în format pdf sau multimedia. Calitatea imaginii filmate depinde de mai mulţi factori precum rugina, claritatea apei, particule în suspensie, pereţi obscuri sau depuneri de oxid pe pereţii forajului.

 

[h1 type=”1″ ]RIDGID®, garantia calitatii[/h1]

Ridge Tool Co. este unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de scule şi echipamente profesionale, ale cărui produse sunt comercializate în peste 130 de ţări din întreaga lume. Compania RIDGID® are sediul central în Elyria, Ohio, şi face parte, începând cu anul 1966, din consorţiul Emerson Electric. Fabricile RIDGID sunt amplasate în Statele Unite ale Americii, dar şi în Europa şi Asia. Paleta largă de produse RIDGID® (peste 300 de modele) include o mare varietate de maşini de filetat şi de curăţat conducte, scule pentru instalaţii sanitare, dar şi maşini utilizate în domeniul industrial sau electric.

Compania Emerson a inaugurat la Cluj Romanian Engeneering Center şi prima facilitate de producţie. În primul trimestru al anului 2009 au fost date în folosinţă prima unitate de producţie RIDGID şi un training room de mari dimensiuni după care va urma şi un factory service center.

 

Ridge Tool Romania
Strada Emerson nr. 4
400641 Cluj-Napoca
Romania

0040 364 731 434

0032 (0) 16 380 381

ridgid.romania@emerson.com

Camil Aliman

+40720 072 588

camil.aliman@emerson.com