RIDGID – GAMA TEST & MEASUREMENT

Aveţi probleme cu instalaţiile electrice? Aveţi nevoie să vizualizaţi interiorul intalaţiilor sanitare sau a conductelor petroliere? Vă doriţi să obţineţi măsurători precise ale umidităţii aerului? RIDGID are soluţiile perfecte.

RIDGID prezintă trei produse din gama de Testare şi Măsurare, două dintre acestea fiind echipamente profesionale destinate electricienilor, iar unul vine în ajutorul constructorilor şi instalatorilor.

Diagnostichează rapid problemele instalaţiilor electrice Multimetrul digital, RIDGID® micro DM-100 poate diagnostica aproape toate problemele care apar la instalaţiile electrice. Simplu şi rapid.

Este prevăzut cu o carcasă dublu izolată (1m) IP-67, care asigură protecţie la apă cât şi rezistenţă la şocuri. Este potrivit pentru a fi utilizat în cele mai dificile condiţii de şantier.

Dispozitivul micro DM-100 are True RMS şi Autoscalare, asigurând astfel acurateţe maximă şi rapiditate pentru orice aplicaţie. Este prevăzut cu 11 funcţii diferite, de la AC/DC curent alternativ şi continuu (1.000 V) până la funcţia de măsurare a temperaturii.

DM-100 este, de asemenea, certificat pentru uz industrial (CAT III-1000V & IV-600V); are un Ecran LCD Extra Large care asigură o citire uşoară şi clară.

Micro DM-100 este livrat într-o cutie de transport din material textil, împreună cu sondele dublu izolate, sonda de temperatură tip K şi o baterie de 9V.

Soluţii pentru spaţii reduse de manevră

Cleştele digital pentru curent electric, model RIDGID CM-100, este prevăzut cu True RMS & Autoscalare cu capacitate şi gamă de măsurare mare. Poate cuprinde cabluri cu un diametru exterior de până la 30 mm şi poate măsura curenţi de până la 1.000 AC/DC.

Pe lângă măsurătorile de curent alternativ şi continuu, micro CM-100 poate fi utilizat ca Multimetru pentru alte 8 funcţii; are un Ecran LCD Extra Large care asigură o citire uşoară şi clară. Designul subţire cât şi dubla izolare permit operarea cu o singură mână în tablouri electrice cu spaţiu redus de manevră.

ridgid text

Măsurători precise ale umidităţii şi temperaturii aerului Termohigrometrul micro HM-100 este un dispozitiv profesional, uşor de folosit pentru măsurători precise ale umidităţii şi temperaturii aerului.

Toate valorile măsurate (%RH şi °C sau °F) apar instantaneu şi simultan pe ecranul LCD cu iluminare duală.

Evaluează calitatea aerului din incintă, din sistemele de aer condiţionat sau starea de ventilaţie a camerelor de depozitare printr-o simplă apăsare de buton.

Micro HM-100 calculează în mod automat temperatura Punctului de Rouă şi Condensare; senzorul său capacitiv rezistă la condens şi temperaturi ridicate, find astfel utilizabil pentru orice aplicaţie HVAC.

În plus… cum puteţi vizualiza interiorul conductelor?

Odată cu lansarea acestor produse, RIDGID a lansat şi un accesoriu performant pentru microcamerele de inspecţie model CA-300, capul video de 6 mm. Acesta permite vizualizarea conductelor cu diametre începând de la 7 mm şi are aplicaţii în industria petrolieră pentru vizualizarea vanelor, instalaţii sanitare şi electrice, cât şi industrie auto. Capul video de 6 mm este iluminat de către patru LED-uri puternice şi se livrează pe cabluri împingătoare de 1 metru sau 4 metri. Atfel, gama de microinspecţie RIDGID acoperă o gamă completă de conducte, începând de la 7 mm până la 125 mm, pe lungimi de până la 30 metri.

RIDGID®, garanţia calităţii

Ridge Tool Co. este unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de scule şi echipamente profesionale, ale cărui produse sunt comercializate în peste 130 de ţări din întreaga lume. Compania RIDGID® are sediul central în Elyria, Ohio, şi face parte, începând cu anul 1966, din consorţiul Emerson Electric. Fabricile RIDGID sunt amplasate în Statele Unite ale Americii, dar şi în Europa şi Asia.

Paleta largă de produse RIDGID® (peste 300 de modele) include o mare varietate de maşini de filetat şi de curăţat conducte, scule pentru instalaţii sanitare, dar şi maşini utilizate în domeniul industrial sau electric. Compania Emerson a inaugurat la Cluj Romanian Engeneering Center şi prima facilitate de producţie. În primul trimestru al anului 2009 au fost date în folosinţă prima unitate de producţie RIDGID și un training room de mari dimensiuni şi va urma un factory service center.