RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE

REECO a găzduit cel mai mare şi mai  important eveniment de energie regenerabilă şi eficienţă energetică din România, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE. Evenimentul a avut loc la Sala Palatului din Bucureşti, în perioada 21-23 noiembrie 2012. Din 2008 RENEXPO® a devenit cunoscut ca fiind una dintre cele mai mari platforme de energie din regiunea de Sud-Est a Europei şi punctul de întâlnire principal din domeniul solar şi eolian în capitala României, pentru persoane cheie şi experţi. Târgul oferă numeroase oportunităţi şi soluţii energetice pe o scară largă, atât pentru prezent cât şi pentru viitor.

„RENEXPO® a creat o nouă viziune în domeniul energiilor regenerabile devenind punctul de întâlnire numărul unu în Europa de Sud-Est. Cei 4.355 de vizitatori de specialitate demonstrează interesul nemaipomenit în România pentru domeniu. Peste 132 de expozanţi din 14 ţări, de pe 2 continente s-au bucurat de trei zile pline de succes. Evenimentele conexe precum workshop-urile şi conferinţele de specialitate care au avut loc în paralel cu târgul, vor contribui la dezvoltări de piaţă la nivel naţional”,  declară Timea Szanto, Project Manager RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE Târgul a prezentat experţilor, specialiştilor din domeniu şi nu numai, întregul spectrum de energii regenerabile. Printre tematicile evenimentului s-au regăsit energia eoliană, energia solară, hidroenergia, bioenergia, eficienţa energetică şi cogenerarea. În plus, RENEXPO® a găzduit în acest an un Stand Comun German, pe o suprafaţă de 100m², cu 12 expozanţi organizat în colaborare cu Camera de Comerţ Româno-Germană.

Cele cinci conferinţe, workshop-urile şi evenimentele conexe care au avut loc în paralel cu târgul, au atras peste 580 de participanţi din întreaga ţară cât şi din: Anglia, Austria, Belgia, China, Danemarca, Dubai, Franţa, Germania, Israel, Italia, Serbia, Spania şi Ungaria, precum şi din USA. Tematicile discutate în cadrul conferinţelor au fost: energia solară, eoliană, bioenergia, hidroenergia, eficienţa energetică şi cogenerarea.

Pentru prima dată RENEXPO® a oferit “Renewable Energy Award”, premiul pentru o personalitate remarcabilă doamei Hermina Albert, Consilier ISPE, iar premiul pentru o tehnologie inovatoare companiei ERATIC din Spania. Premiul pentru cel mai original stand în cadrul târgului RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE l-a primit PM Service din Italia. Un vizitator norocos a plecat acasă cu un premiu constând într-un week-end pentru 2 persoane în luna decembrie oferit de Hotel Continental Forum Sibiu.