Cea de-a VII-a ediție a celui mai mare târg și conferințe pe energie regenerabilă și eficiență energetică din România – Renexpo South-East Europe, s-a aflat din nou la Sala Palatului din București, între 19-21 noiembrie 2014. Companii naționale și internaționale din domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice au adus în atenția vizitatorilor diverse servicii și produse, precum: panouri fotovoltaice, machete de microhidrocentrale, machete de centrale de biogaz, cazane pentru peleţi, machete de centrale de cogenerare, miniturbine eoliene, webencon sistem performant de management al energiei şi multe altele.

Renexpo ajuns la cea de-a VII-a ediție, a reunit anul acesta la Sala Palatului cei mai importanți actanți din domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice. Dacă în punctul central s-au situat cei 100 de expozanți, evenimentele conexe au dezbătut problematici legislative, de politici de mediu, finanțări, tendințe ale pieței. “Încă o dată, evenimentul s-a dovedit a fi platforma de business ideală, cu conotații atât naționale cât și internaționale. Salutăm intrarea pe piață a țărilor noi, precum Lituania și Finlanda, care au descoperit în țara noastră oportunități de afaceri. Dorim să le mulțumim tuturor partenerilor, sponsorilor, expozanților, participanților la conferințe, care ne-au însoțit și în acest an și care certifică prin prezența lor, nivelul profesionist al Renexpo!”, declară Gabriela Bujeniță – Project Manager Renexpo South-East Europe.

renexpo text

Un număr de 100 de companii naționale și internaționale bine cunoscute și apreciate din 12 țări europene, și-au prezentat produsele și serviciile pe o suprafață expozițională de 3.000m², unui număr de aproximativ 2.100 de vizitatori prezenți pe parcursul celor trei zile de eveniment.

Renexpo a obținut și în acest an sprijinul Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Durabile și a fost sponsorizat de compania RomNed-Vermeer din România.

Discursul festiv de deschidere a fost ţinut de Felicia RĂCĂŞANU – Director General Adjunct în cadrul Departamentului pentru Energie, Guvernul României; Nicoleta ROŞU – Director al Departamentului de Schimbări Climatice din cadrul Miniterului Mediului şi Schimbărilor Climatice și Johann – Georg RÖHM, CEO Compania REECO, Germania.

A VI – a Conferință Internațională – Energia Solară în România s-a bucurat de un succes neaşteptat. Cei 80 de participanţi şi referenți au discutat despre teme ca: Strategia energetică, Schema de sprijin, Probleme legislative și de impozitare, Perspective; Finanțarea și Re-finanțarea proiectelor fotovoltaice; Planificarea proiectelor fotovoltaice: Standarde, Calitate; Fotovoltaice Inovative – Cele mai bune exemple practice și multe altele.

About The Author