RAPIDITATE SI PERFORMANTA CU GAMA DE CLUPE RIDGID

Lucrări de instalații care nu dureze o vară întreagă? Țevi de gaz montate fără ca întregul bloc să se transforme într-o fabrică de prelucrat metale? Echipamente care să lucreze la „foc continuu”, la temperaturi extreme? Se poate, dacă ai la îndemână echipamente de filetat performante și rapide, cu o tehnologie superioară, dar și consumabile de bună calitate. Exemplul perfect este gama de echipamente Ridgid, care cuprinde clupe de filetat manuale pentru realizarea filetelor de tip G (filete cu profil triunghiular, folosite în special pentru instalații de gaze și alimentări cu apă), clupe electrice acționate manual și mașini de filetat staționare.

1

De ce e nevoie de noi echipamente, îmbunătățite ca tehnologie, cu opțiuni suplimentare? De ce n-ar fi fost suficientă metoda clasică de prelucrare a metalelor prin așchiere sau chiar strungul inventat încă în secolul XV-lea de către Leonardo da Vinci? Este simplu pentru că operațiunile pentru care avem nevoie în acest secol de echipamente speciale nu se limitează doar la câteva țevi sau bucăți de oțel prelucrate manual. Astăzi, echipamentele de filetat sunt utilizate în condiții extreme, pe câmpuri de extracție petrolieră, platforme marine, rafinării, mine de diamant și metale, șantiere pentru construcții edilitare și comerciale, cât și construcții metalice. De multe ori, filetarea efectivă se realizează la temperaturi foarte scăzute, de minus 30 de grade Celsius sau de peste 45 de grade Celsius. Mai mult, există situații în care aceste echipamente sunt folosite încontinuu câte 16 ore, deoarece muncitorii lucrează în mai multe schimburi. Ridgid a înțeles aceste provocări ale ritmului modern de lucru și a fost alături de cei care folosesc echipamentele de filetat încă din 1930, învățând odată cu utilizatorii să dezvolte mereu tehnologii noi, să îmbunătățească echipamentele și consumabilele.

2

Noile modele de clupe electrice portabile de la Ridgid, disponibile în showroom-ul partenerului Metatools Ploiești, sunt proiectate pentru a fileta ţevile uşor şi rapid. Cele două modele din noua generaţie de clupe electrice Ridgid, 600-I (destinată pentru filetarea ţevilor cu diametrul de până la 1¼”) şi 690-I (destinată pentru filetarea ţevilor cu diametrul de până la 2″) au caracteristici tehnice superioare modelelor anterioare și vor contribui la eficientizarea muncii pe şantier.

  • Sistemul de eliberare rapidă a bacului de filetare asigură o montare și demontare uşoară a acestuia (disponibil numai pe 690-I).
  • Braţul de sprijin este prevăzut cu o mengină cu două fălci în formă de “V”, care conferă o priză mai bună şi siguranţă sporită pe durata exploatării.
  • Mânerul acoperit cu un manșon din cauciuc profilat asigură un control optim al echipamentului.
  • Accesul la perii se face prin capacele filetate, facilitând astfel înlocuirea acestora.
  • Carcasa robustă este turnată din duraluminiu, iar corpul maşinii este realizat din material plastic ranforsat cu fibră de sticlă.
  • Noile cuţite de filetare din capul de filetat Ridgid 11-R asigură o intrare în şpan rapidă şi uşoară.

 

PRET PROMOTIONAL: 4.850 LEI (TVA INCLUS). Valabilitate oferta 30.09.2015

 

Metatools SRL

Membru al Reţelei Tehnik

Adresa: Str. Poligonului, nr. 2, 100070, Ploiesti, Prahova

Telefon: 0244 598 277

Fax: 0244 406 698

office@metatools.ro

www.metatools.ro

www.reteaua-tehnik.ro