PROBST – CALITATE “MADE IN GERMANY”

Compania B.T. Best Tools Company există pe piaţa din România din anul 2006. A început activitatea prin distribuirea echipamentelor de curăţenie din gama mică precum: aspiratoare industriale, maşini de spălat pardoseli şi maşini de măturat . În timp, gama de echipamente comercializate a fost diversificată, dezvoltând trei divizii separate. Prima divizie se ocupă în continuare de vânzarea echipamentelor de curăţenie si echipamente de salubrizare, cea dea  doua de grupuri electrogene iar  a treia o reprezintă partea de distribuţie a echipamentelor de construcţii.

Cu peste 50 de ani de experienţă, Probst Germania este o companie inovatoare şi unul dintre liderii în dezvoltarea utilajelor de ultimă generaţie pentru manipulare şi instalare, precum şi a echipamentelor şi sculelor. Producţia echipamentelor Probst se face atât în centrul principal situat în Erdmannhausen, lângă Stuttgart, în Germania cat şi în fabrica subsidiară din Könitz, din estul Germaniei.

 

Sisteme de prindere şi manipulare prin ridicare cu vid – Powerjet PJ-1650-B

Powerjet PJ-1650-B are un volum mare de aspiraţie datorită ventilatorului de vid. Acesta este alimentat un motor pe benzină Honda, iar datorită cadrului sau stabil, capacitatea de încărcare ajunge până la 1.650 kg. Ghidonul este pliabil, astfel încât operatorul poate sta întotdeauna la o distanţă sigură faţă de elementele care sunt aspirate. O altă caracteristică importantă, atunci când se lucrează în medii dificile, este dotarea cu un filtru de praf, de mari dimensiuni.

Atunci când se lucrează cu materiale, siguranţa este în prim plan, astfel, sistemul de prindere a fost dotat cu câteva funcţii speciale, de înaltă siguranţă, spre exemplu, atunci când se manipulează materiale cu o porozitate excesivă, datorită acestor sisteme, acestea nu se vor desprinde, nici în cazul unei pene de curent. Pentru o manevrare uşoară există un reductor al puterii de vidare iar sistemul poate fi operat manual, hidraulic ori telecomandat. Căruciorul de transport este disponibil ca dotare opţională, astfel POWERJET PJ-1650-B poate fi transformat într-un puternic generator de vid mobil. Se poate ridica ghidonul, iar unitatea completă poate fi împinsă ca o roabă sau trasă precum un cărucior.

Procesul de eliberare a materialelor este simplu, prin intermediul unui cilindru electric şi se poate activa cu ajutorul unei telecomenzi. Aspect foarte folositor atunci când există numai un singur operator, acesta putând controla cu uşurinţă procesul de eliberare chiar din scaunul său, nefiind nevoie de o conexiune directă, hidraulică. Siguranţa a fost îmbunătăţită datorită operării cu ajutorul ambelor mâini, în alte cuvinte, este necesar ca două butoane să fie apăsate în acelaşi timp, cu ambele mâini pentru a porni procesul de eliberare.

 

Dispozitivul pentru ridicarea ţevilor şi conductelor RVD-4-ECO-F

Folosirea acestui dispozitiv economiseşte cu aproximativ 50% timpii de execuţie si montaj, conform declaraţiilor producătorului. Este universal şi se poate folosi la descărcarea, transportul şi instalarea ţevilor din beton armat, precum conductele de canalizare, cu diametre pornind de la 300 la 1.200 mm şi o greutate maximă de 4 tone.

Folosind acest dispozitiv, nu mai sunt necesare curelele sau lanţurile. Prin intermediul mecanismului de prindere, ţevile nu pot aluneca, putând fi astfel plasate cu acurateţe acolo unde este necesar.

Dispozitivul de ridicare poate fi ataşat foarte simplu la orice excavator prin intermediul plăcii universale, dotată cu cuplaje speciale. Este uşor şi simplu de utilizat, este autonom iar procedura de montaj nu este complicată.

Timpul de pregătire al personalului este redus şi nu sunt necesari mai mulţi operatori pentru ridicarea şi punerea jos a ţevilor, astfel se reducându-se posibilele accidente de muncă.

 

Utilaje de nivelare POWERPLAN PP

Utilajul poate nivela o suprafaţă, în funcţie de un anumit profil, înălţimea nivelării fiind controlată cu ajutorul unuia sau a ambelor sisteme disponibile pe maşina (Sonic sau Laser). Astfel performanţa utilajului poate ajunge până la 2.500 mp pe zi, folosind sistemul de control cu sunet sau până la 10.000 mp, folosind sistemul controlat de laser.

POWERPLAN PP a fost special conceput pentru a transporta materialele suport şi pentru a le nivela, chiar şi pe cele mai dure, fără ca acestea să provoace o uzură semnificativă asupra componentelor sale. Rezultatul este un utilaj unic şi inovator care combină în acelaşi timp transportul materialelor cu nivelarea acestora, oferind la final o suprafaţă configurată precis, cu un nivel corect, fără o uzură majoră asupra maşinii şi a componentelor.

 

Utilaje pentru montarea pavelelor VM-401-MULTIMATIC

Aceste utilaje inovatoare redau operatorilor posibilitatea să lucreze într-un mediu confortabil, crescând practic eficienţa şi randamentul. Sunt dotate cu pornire electrică şi au incorporat un nou program de control. Printre programele instalate se regăseşte şi un control automat al fluxurilor de lucru, ceea ce conferă maşinii de montat pavele, automatizarea operaţiilor de care este nevoie pentru a se obţine o performanţă ridicată. Mai există şi două programe speciale, pentru a controla dispozitivul de ridicare cu vid.

 

Dispozitiv pentru ridicarea elementelor prefabricate FTZ-UNI-50

Dispozitivul are o capacitate maximă de ridicare de 5 tone. Cu ajutorul acestuia se pot ridica în special elementele foarte grele din beton sau alte materiale, într-un mod sigur şi eficient. Sistemul funcţionează complet mecanic, astfel nu există riscri de scurgeri şi nu este necesar montajul la conexiuni hidraulice. De asemenea, datorită funcţiei de eliberare automată, poate fi operat de un singur operator.

Are o gamă de prindere ajustabilă, pornind de la 0 la 850 mm. Cleştii de prindere sunt fabricaţi dintr-un cauciuc rezistent şi se pot schimba cu uşurinţă. Standard, este dotat şi cu un ochi de ridicare.

 

BEST TOOLS

Bvd. Iuliu Maniu Nr. 246, Sector 6., Bucureşti

T: (40-21) 318.36.87; F: (40-21) 318.36.89

office@best-tools.ro     www.best-tools.ro