NOUL IVECO T-WAY, CEL MAI ROBUST VEHICUL, CONCEPUT PENTRU MISIUNI OFF-ROAD EXTREME

IVECO completează gama de mare capacitate IVECO WAY cu noul camion off-road, conceput pentru cele mai dure misiuni în condiții extreme, preluând ștafeta de la legendarul TRAKKER. Noul IVECO T-WAY prezintă o nouă transmisie automatizată HI-TRONIX, cu funcții special dezvoltate pentru mobilitate off-road. Noile frâne disc spate, sistemul de suspensie spate de mare capacitate pentru punți tandem, masa proprie mai mică și o suită de caracteristici cum ar fi sistemul HI-TRACTION, împreună cu o conectivitate înaltă, servicii digitale și o cabină de înalt confort contribuie la o eficiență și profitabilitate remarcabile.

IVECO T-WAY a fost lansat prin intermediul unui eveniment digital live, special conceput pentru IVECO Live Channel, pentru a oferi participanților o experiență unică.

IVECO a prezentat, astăzi, noul vehicul off-road de mare capacitate IVECO T-WAY rețelei sale de distribuitori și reprezentanților presei comerciale internaționale, în cadrul unui eveniment digital. IVECO T-WAY se bazează pe moștenirea robusteții și fiabilității vehiculelor off-road de top tradiționale pentru brand și introduce soluții tehnologice de ultimă generație, pentru a depăși toate așteptările în ceea ce privește productivitatea, sarcina utilă, siguranța și confortul șoferului.

IVECO a ales o abordare inovatoare pentru lansarea virtuală, special creată pentru IVECO LIVE Channel, relatând o poveste captivantă, alcătuită din conținut video și interacțiuni live. Invitații au fost transpuși într-o călătorie de descoperire prin lumea off-road IVECO, dezvăluind „noul-născut” ca demn succesor al importantei sale „dinastii” de camioane legendare.

„Astăzi deschidem un nou capitol în extraordinara istorie off-road a IVECO, prin lansarea IVECO T-WAY, moștenitorul tronului deținut anterior de TRAKKER, în calitate de «cel mai puternic dintre grei». Acest vehicul extra-robust, un campion adevărat al performanței, robusteții și durabilității, va consolida în continuare prezența IVECO în sectorul off-road de mare capacitate. IVECO T-WAY completează reînnoirea gamei noastre de mare capacitate IVECO WAY, care este, acum, una dintre cele mai proaspete, bogate și inovatoare game de pe piață.”, afirmă Luca Sra, Chief Operating Officer IVECO Truck Business Unit.

„Anterior, am «zguduit» industria cu IVECO S-WAY on-road. Astăzi, facem acest lucru, din nou, în sectorul off-road. Suntem pe cale să transpunem sectorul camioanelor în viitor și în acest segment, iar viitorul începe astăzi, cu IVECO T-WAY. Am proiectat modelul IVECO T-WAY cu ambiția de a stabili noi standarde în ceea ce privește robustețea, fiabilitatea, eficiența, manevrabilitatea, flexibilitatea șasiului și serviciile conectate – și ca stil, un element obligatoriu pentru un brand italian. Numele spune totul: T de la Tare!” a menționat Thomas Hilse, IVECO Brand President.

„T” DE LA TARE: conceput și proiectat pentru robustețe și fiabilitate

The IVECO T-WAY a fost conceput pentru a oferi cea mai bună performanță din clasa din care face parte pentru orice aplicație off-road. Se evidențiază prin performanța sa off-road, prin robustețe și rigiditate torsională. Preia de la predecesorii săi robustețea legendară a șasiului din oțel de înaltă rezistență, cu o grosime de 10mm și rezistență torsională superioară în segmentul său, de 177 kNm. Axa frontală oferă o capacitate maximă de până la 9 tone. Reducția în butuc pe puntea spate reprezintă o dotare standard pentru a maximiza puterea și performanța. Noul sistem de suspensie spate de mare capacitate, pentru punți tandem, optimizează greutatea vehiculului și îmbunătățește performanța off-road cu o gardă la sol mai înaltă și un unghi de degajare mai bun.

IVECO T-WAY asigură întreaga putere necesară pentru tracțiune și PTO (priză de putere), prin intermediul motorului fiabil și eficient IVECO Cursor 13 (13 litri), care dezvoltă până la 510 CP – depășind performanța TRAKKER cu 10 CP. Pentru configurații cu o masă mai mică, este, de asemenea, disponibil un motor Cursor 9.

Acestea sunt cuplate cu o cutie de viteze automatizată HI-TRONIX cu 12 și 16 trepte, care este, acum, echipată și cu noi funcții special concepute pentru mobilitate off-road. Vehiculele includ funcția Hill Holder, pentru asistență la pornirea din rampă, Rocking Mode pentru recuperarea tracțiunii pe terenuri alunecoase, și Creep Mode, pentru deplasarea cu viteză redusă, la ralanti. Pentru secțiunile on-road ale misiunii de transport, sistemul IVECO HI-CRUISE îmbunătățește și mai mult eficiența transmisiei. Acesta include schimbarea predictivă a treptelor de viteză, control predictiv al vitezei de croazieră și o funcție eco-roll, care folosește inerția vehiculului atunci când acesta coboară o pantă. Cu acești noi algoritmi, HI-TRONIX asigură strategia perfectă de schimbare a vitezelor pentru orice aplicație.

PRODUCTIVITATE ȘI EFICIENȚĂ: camion complet conectat, oferind o sarcină utilă mai mare

IVECO T-WAY a fost conceput pentru eficiență și productivitate, cu o masă proprie mai mică și cu noi caracteristici telematice și servicii digitale. Vehiculul oferă o nouă soluție de economisire a combustibilului, pentru aplicații care necesită tracțiune integrală temporară (AWD): sistemul de tracțiune hidrostatic HI-TRACTION pentru modele 6×4 rigide și articulate. Acesta operează la viteze de până la 25 km/h și este activat automat, pentru a oferi tracțiune suplimentară hidraulică pe puntea față, atunci când este necesar. Sistemul oferă beneficii semnificative în termenii consumului de combustibil și ai sarcinii utile, în comparație cu soluția AWD clasică. O creștere suplimentară a sarcinii utile este asigurată de masa proprie, redusă cu 325 kg în comparație cu TRAKKER, datorită noului design al suportului pentru puntea tandem spate, care este, acum, o componentă turnată într-o singură piesă.

IVECO T-WAY are cea mai bună conectivitate în clasa sa, fiind un punct de reper al gamei WAY, prin Connectivity Box standard. Sistemul de conectivitate oferă telediagnosticare și mentenanță predictivă. Acesta permițându-le managerilor de flote să monitorizeze de la distanță performanța fiecărui vehicul, în orice moment, pentru un maximum de eficiență. Portofoliul serviciilor de conectivitate IVECO ON, aflat în continuă extindere, se concentrează pe maximizarea productivității clienților și pe durabilitatea vehiculului, precum și pe minimizarea timpilor neplanificați de imobilizare a vehiculului.

FLEXIBILITATE EXTREMĂ: cel mai convertibil camion off-road

IVECO T-WAY urmează să devină favoritul carosierilor, datorită flexibilității sale extraordinare. Cu versiuni rigide și articulate, are cea mai largă ofertă de opțiuni de grupuri motopropulsoare de pe piață: tracțiune parțială, pe modele rigide și articulate 6×4 și rigide 8×4; precum și tracțiunea integrală, pentru versiunile 4×4 și 6×6 rigide și articulate și 8×8 rigide. Gama cu tracțiune integrală a fost extinsă cu noile modele cu ampatamente de 4, 4,2 și 4,5 metri, care pot transporta sarcini speciale fără modificarea șasiului.

Noua arhitectură electrică și electronică HI-MUX este complet compatibilă cu sistemele de comandă de ultimă generație. Noua gamă de prize de putere include o versiune tip sandwich, de înaltă performanță, care asigură un cuplu maxim de până la 2.300 Nm.

Versatilitatea extremă, dimensiunea gamei și oferta extensivă de variante fac din IVECO T-WAY camionul perfect pentru toate tipurile de aplicații.

IVECO T-WAY: designul cabinei, concentrat pe confortul și siguranța șoferului

Cabina IVECO T-WAY oferă un design plăcut pentru șofer, cu linii fine, aerodinamice. Disponibilă în două versiuni – cabină scurtă AD și cabină lungă AT, cu acoperiș standard sau înalt – cu caracteristici care trebuie să ușureze munca zilnică a șoferului. Întregul spațiu destinat șoferului a fost conceput pentru a oferi un mediu de trai practic și confortabil. Scaunul ergonomic și confortabil, împreună cu noul concept de volan multifuncțional, asigură un nivel excelent de confort.

Siguranța șoferului este esențială, în condițiile dificile de utilizare cu care se confruntă, în mod frecvent, IVECO T-WAY.

Vehiculul este proiectat pentru a oferi protecție maximă, dispunând de sisteme de siguranță care depășesc cu mult cerințele omologării de tip. Noul sistem de frânare EBS, ca dotare standard, frânele cu disc sunt disponibile pe modelele PWD (tracțiune parțială) și noile ADAS (Sisteme de Asistență Avansată pentru Șoferi) sunt disponibile pentru întreaga gamă.

IVECO X-WAY: camionul cu utilizare mixtă care completează oferta IVECO off-road

Gama de mare capacitate IVECO X-WAY este ideală pentru aplicații în care camionul operează 90% din timp pe șosea și este capabilă să facă față și unui traseu în regim off-road, pentru a ajunge la destinația finală. Este concepută pentru flexibilitate, cu o selecție extensivă de șasiuri, cabine și axe, este construită pentru robustețe și fiabilitate, pentru o largă varietate de aplicații și dispune de toate caracteristicile de confort, siguranță și eficiență caracteristice unui vehicul on-road. Este vehiculul perfect pentru piețe cu limite stricte de greutate totală și, în consecință, în care productivitatea depinde de sarcina utilă. Este vorba, în special, despre versiunea SuperLight, care oferă cea mai mare sarcină utilă din clasa sa.

Cu IVECO X-WAY și IVECO T-WAY, IVECO oferă, în prezent, cea mai completă și cea mai nouă gamă pentru aplicații off-road de pe piață.

GAMA IVECO WAY: o gamă completă, care oferă câte o soluție pentru fiecare misiune de transport de mare capacitate

Lansarea completează gama IVECO WAY, care, acum, oferă vehicule grele de primă mână pentru orice misiune de transport:

  • IVECO S-WAY: cel mai eficient camion on-road de mare capacitate, cu cea mai buna performanță din categoria sa.
  • IVECO S-WAY Natural Power: primul camion de mare capacitate pe gaz natural, conceput pentru transport pe distanțe lungi.
  • IVECO X-WAY: combinația perfectă între excelența de transport pe distanțe lungi și robustețea off-road.
  • IVECO T-WAY: cel mai robust vehicul de pe piața camioanelor de mare capacitate, care duce performanța, fiabilitatea și versatilitatea la extrem.