NOUA SURSA DE CURENT MAGICWAVE O NOUA ABORDARE A SUDARII WIG

Sudarea WIG garantează calitatea îmbinării sudate necesară pentru construcția conductelor, pentru industria alimentară sau pentru fabricarea vehiculelor. Aluminiu este un material adesea folosit pentru acestea și multe îmbinări sunt sudate manual. Fronius a dezvoltat în acest scop sursa de curent digitală MagicWave și a examinat și optimizat cu atenție procedeul WIG.

Proprietăţi îmbunătăţite la sudare

Proprietățile la sudare sunt convingătoare și puternice, iar tehnologia de ultimă generație oferă performanțe remarcabile:

– Tensiunea de mers în gol ridicată şi rezervele de putere îmbunătăţesc comportarea la amorsarea de înaltă frecvenţă;

– Arcul electric rămâne stabil şi la fluctuații mari de tensiune;

– Comportamentul la sudare este

complet reproductibil;

– Sudarea în impulsuri 2 kHz este acum standard și poate fi extinsă cu pachetul funcțional PulsPro pînă la 10 kHz;

– Cu pachetul de funcţii Job este posibilă salvarea şi editarea de până la 999 job-uri de sudare.

Undă perfectă de fiecare dată

Pentru sudarea în curent alternativ, utilizatorul are posibilitatea de a alege diferite setări pentru semiundă. De exemplu, curentul poate avea o intensitate constantă mai întâi în semiunda pozitivă și apoi în semiunda negativă – aceasta are drept rezultat o formă de undă dreptunghiulară dură. O altă posibilitate vine sub forma unor unde mai blânde, similare cu o curbă sinusoidală. Pentru majoritatea aplicațiilor din aluminiu, alegerea ideală este o combinație a celor două – un dreptunghi cu colțuri rotunjite. MagicWave permite utilizatorului să aleagă dintre diferite forme de undă și chiar să le combine.

Pregătit pentru viitor

MagicWave 230i și TransTig 230i sunt primele surse de curent ale producătorului Fronius care pot comunica cu alte dispozitive utilizând tehnologia Bluetooth, WLAN și NFC. La urma urmei, sistemele de sudare manuală nu fac excepție atunci când vine vorba de cererea tot mai mare de conectivitate. Soluțiile WIG – MagicWave 190 și 230i și TransTig 230i – sunt ideale pentru aplicații care necesită o calitate superioară a sudurilor și un aspect perfect.

Nu contează ce va aduce viitorul, noile aparate de sudare WIG sunt pregătite. Noua generație WIG vine împreună cu caracteristicile necesare:

– Oricând este posibilă o actualizare sau extindere a funcţionalităţilor;

– Economie de energie prin tehnologia de ultimă oră;

– Investiție în viitor;

– MagicWave 230i şi TransTig 230i comunică prin Bluetooth, WLAN şi NFC.

Surse inteligente de sudare WIG

Tehnologia modernă uşurează viața, la fel și noile aparate de sudare WIG:

– Conectivitate wireless;

– Pregătirea de lucru offline pe smartphone;

– Adaptare personalizată la obiceiurile utilizatorului.

Electrozi cu formă optimă

O altă caracteristică introdusă de Fronius este modelarea automată a calotelor în timpul sudării cu curent alternativ. Acest lucru implică faptul că un anumit curent este trimis prin electrodul de wolfram – în funcție de diametru – pentru o anumită perioadă de timp, astfel încât la final să se formeze o “calotă”. Dacă se formează în mod incorect, arcul electric devine instabil și calitatea îmbinării sudate scade. Cea mai recentă metodă utilizează curent pulsat: acesta aduce baia topită în mișcare, astfel încât calota să se formeze mai uşor și mai delicat pentru electrod.

Operare simplă pentru suduri WIG curate

Meniul, în mai multe limbi, este intuitiv şi explicit. Ecranul color de 4,3” ușurează reglarea şi citirea parametrilor, iar butonul rotativ pentru reglare poate fi operat şi cu mânușile pentru sudare. Pentru accesul rapid la parametrii importanți există chiar şi o tastă “Favorite”.

Manipulare simplă şi construcţie modulară

Aparate de sudare WIG din noua generație pot fi tranportate uşor datorită greutăţii reduse, iar conectorii şi butoanele de reglare sunt protejate. De asemenea, ele sunt compatibile cu generatoarele de curent. Noile sisteme de răcire CU 600t sunt mai puternice cu 20% faţă de generaţia precedentă. Pistoletele de sudare pot fi adaptate individual datorită construcției modularea cu sistemul Multilock.

 

www.cmmetal.ro