Metatools SRL este o societate cu capital integral românesc care activează de peste 14 ani pe piața furnizorilor de scule electrice și accesorii scule electrice, echipamente și utilaje tehnologice pentru domeniul industrial și al construcțiilor. Cu o prezență activă în sfera de activitate și având în permanență strategii pentru dezvoltare, pe parcursul activității sale, compania a realizat parteneriate puternice cu numeroase companii, recunoscute la nivel național și internațional, în scopul furnizării celor mai eficiente soluții tehnico-comerciale, produse și servicii de calitate la prețuri accesibile și bineînţeles adaptate nevoilor clienților.

În acelaşi timp Metatools reprezintă şi o afacere de familie, construită de Mircea Androne (Director Comercial) împreuna cu fratele său Alexandru Androne (Director General – Metatools). Dintr-o pasiune pentru domeniul tehnic, acest business a oferit posibilitatea atât de a folosi cunoştinţele tehnice, cât şi pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi din domeniu. Punctul de plecare a fost aproape de la zero, ajungând în anul 2012 la o echipa solidă, formată din aproximativ 40 de persoane.

Începând cu noiembrie 2011, Metatools este parte a Reţelei TEHNIK, grup de firme ce deţine în acest moment un număr de 15 magazine, care includ şi puncte de service autorizat, în toate regiunile ţării. Acest lucru înseamnă: accesibilitate, preţuri foarte bune şi unice la nivel naţional, stocuri permanente şi consultanţă prin personal instruit permanent.

„Anul 2012 a fost unul dintre cei mai buni ani, atât din punct de vedere al modului de organizare şi al investiţiilor, cât şi în ceea ce priveşte afacerea în sine. Am reuşit să ne atingem obiectivele în cea mai mare parte, înregistrând o creştere a afacerii de peste 20% faţă de anul precedent. Este un rezultat foarte bun, mai ales in contextul economic actual” declară dl. Mircea Androne, Director Comercial, Metatools Srl.

[h1 type=”1″ ]Interviu cu dl. Mircea Androne, Director Comercial, Metatools Srl[/h1]

„Mediul de afaceri în care activăm reprezintă o provocare permanentă, însă avem obiective îndrăzneţe şi considerăm că prin flexibilitate, seriozitate şi dinamism vom reuşi să ne atingem ţintele în 2013”

 

Easy Engineering: Care este mesajul pe care doriţi să îl transmiteţi clienţilor şi colaboratorilor dvs de sfârşit de an?

Mircea Androne: În primul rând aş vrea să le mulţumesc, în numele întregii echipe, pentru că ne-au fost alături în anul care tocmai se încheie. Sper într-o colaborare cel puţin la fel de bună şi pentru anul care vine.

Totodată, le urez tuturor clienţilor şi colaboratorilor prosperitate, stabilitate şi clipe fericite alături de cei dragi.

 

Easy Engineering: Cum a fost acest sfârşit de an?

Mircea Androne: Anul 2012 a fost unul dintre cei mai buni ani, atât din punct de vedere al modului de organizare şi al investiţiilor, cât şi în ceea ce priveşte afacerea în sine. Am reuşit să ne atingem obiectivele în cea mai mare parte, înregistrând o creşte a afacerii de peste 20% faţă de anul precedent. Este un rezultat foarte bun, mai ales în contextul economic actual.

 

Easy Engineering: Cum se prezintă piaţa echipamentelor în momentul de faţă?

Mircea Androne: Industria construcţiilor este de obicei prima afectată de orice tip de criză, iar condiţiile economice descurajatoare care au apărut la începutul anului 2009 continuă să afecteze negativ piaţa. Un impact puternic l-a avut scăderea numărului de proiecte noi în domeniul construcţiilor, iar piaţa noastră s-a confruntat nu numai cu scăderi al nivelului vânzărilor, dar şi cu probleme de cash-flow, care au afectat mare parte a companiilor din industria construcţiilor. În acest moment piaţa continuă să fie destul de instabilă şi din păcate nu dă semne de „însănătoşire”.

Cu toate acestea, încercăm să ne păstrăm optimismul şi să nu ne abatem de la strategiile care, până acum, ne-au ţinut oarecum departe de efectele devastatoare ale crizei.

 

Easy Engineering: Ce estimări aveţi pentru primul trimestru al anului 2013?

Mircea Androne: Experienţa ultimilor ani, ne-a arătat că primul trimestru este de obicei mai latent din punctul de vedere al cererii şi implicit al vânzărilor pe această ramură. Aşadar, pentru primul trimestru al anului 2013 estimăm o creştere a cifrei de afaceri cu aproximativ 10 procente faţă de anul precedent.

Din păcate, la acest moment, în mediul de afaceri pluteşte o oarecare incertitudine în ceea ce priveşte estimările pentru anul care vine. Există două riscuri majore în 2013: cel care vine din exterior, şi mă refer aici la adâncirea zonei euro într-o recesiune și, bineînțeles, mediul politic instabil cu influenţe în piaţa de business.

 

Easy Engineering: Care credeţi că vor fi provocările cele mai mari pentru anul viitor?

Mircea Androne: Însuşi mediul de afaceri în care activăm este o provocare permanentă, însă avem obiective îndrăzneţe şi considerăm că prin flexibilitate, seriozitate şi dinamism vom reuşi să ne atingem ţintele.

Cea mai mare provocare pentru anul care vine o reprezintă consolidarea şi dezvoltarea relaţiilor parteneriale din cadrul grupului Reţeaua Tehnik, ale cărei baze au fost puse în luna noiembrie a anului 2011.

 

Easy Engineering: Aveţi de gând să extindeţi gama de produse, cu alte branduri,în viitorul apropiat?

Mircea Androne: Principalul nostru obiectiv este să consolidăm parteneriatele dezvoltate până în prezent cu reprezentanţii unor branduri de renume, pe piaţa în care ne desfăşurăm activitatea. Extinderea gamei de produse cu alte branduri, nu este neapărat un deziderat pentru viitorul apropiat, ci mai degrabă un lucru de conjunctură, deoarece încercăm în permanenţă să oferim soluţii la solicitările clienţilor noştri şi trebuie să recunoaştem că, uneori, acest obiectiv al nostru a avut drept rezultat şi introducerea în gamă a unui nou brand.

 

Easy Engineering: Ce soluţii oferiţi firmelor, în special pentru anotimpul de iarnă?

Mircea Androne: Soluţiile pe care le oferim sunt dintre cele mai variate, începând de la scule, echipamente şi accesorii destinate lucrului la interior, până la echipamente de încălzire industriale, utilaje pentru deszăpezire şi echipamente de protecţie pentru sezonul rece.

 

Easy Engineering: Ce promoţii aveţi luna aceasta, de sărbători?

Mircea Androne: Oferim clienţilor noştri cele mai bune preţuri pe tot parcursul anului, nu numai cu ocazia sărbătorilor. În prezent desfăşuram o campanie promoţională importantă în cadrul grupului Reţeaua Tehnik. Această ofertă, valabilă până la 31.12.2012, conţine cele mai căutate produse din această perioadă la cele mai competitive preţuri.

 

Highlights 2012

Începând cu iunie 2012, a fost extins showroom-ul cu o nouă zonă de echipamente pentru protecţia muncii, printr-o investiţie de peste 160.000 euro. Cu un nou concept de prezentare, showroom-ul companiei Metatools oferă soluţia completă pentru siguranţa şi protecţia la locul de muncă, la cele mai înalte standarde. Magazinul de echipamente este dotat cu o gamă impresionantă de încălţăminte, îmbrăcăminte, mânuşi de protecţie, căşti, viziere şi ochelari, antifoane, măşti pentru protecţie respiratorie şi echipamente pentru lucrul la înălţime.

Un alt eveniment important a avut loc pe 21 septembrie la sediul Metatools din Ploiești – “Maratonul Sculelor Bosch”, organizat în parteneriat cu Robert Bosch România, eveniment care a marcat începutul unei noi etape în dezvoltarea companiei Metatools. Odată cu extinderea showroom-ului de scule, unelte și utilaje cu noua zonă de echipamente pentru protecția muncii, Metatools oferă clienţilor săi peste 10.000 de articole pe stoc expuse într-un showroom de peste 800 mp.

Acest eveniment a reprezentat în primul rând o consolidare a parteneriatului cu reprezentanta Robert Bosch – Divizia Scule Electrice, dar în acelaşi timp şi o provocare. A fost organizat un altfel de eveniment comparativ cu cele precedente, îmbinând demonstraţiile tehnice realizate de staff-ul Bosch cu un spectacol de dansuri greceşti şi cu o prezentare inedită de echipamente pentru protecţia muncii.

Printre invitați s-au numărat oficialități locale, clienți și parteneri Metatools. În cadrul demonstrațiilor tehnice realizate de reprezentanții Bosch, participanţii au avut ocazia să vadă la lucru dar şi să testeze cele mai noi echipamente, în trei ateliere tematice: scule electrice profesionale şi aparate de măsură, scule electrice de meşterit şi aparate de măsura hobby, accesorii pentru scule electrice.

Metatools are deja o experiență vastă în organizarea unor astfel de întâlniri ce aduc împreună clienți și furnizori de scule și echipamente, specifice domeniului construcțiilor și al industriei. Printre acestea amintim: Bosch Power Adventure (2008), Ridgid Reputation Roadshow (2010), Makita Demo Tour (2010), Ridgid „We build reputations” (2011) şi Makita Day „Testează calitatea japoneza” (2011).

 

Contact:

Str. Poligonului, nr. 2, 100070, Ploieşti – Prahova

Telefon: 0244 598 277

Telefon service: 0244 598 277 int. 121;

0747 118 112

Fax: 0244 406 698

Mobil: 0743 105 460, 0720 066 174

E-mail: office@metatools.ro

www.metatools.ro