MASTERVAC – ASPIRATOARE INDUSTRIALE CU PERFORMANTE INALTE

Industria este în general un domeniu „murdar”, în care curăţenia joacă un rol foarte important. Echipamentele cu care se realizează operaţiunile de curăţenie, datorită mediilor foarte solicitante în care lucrează, trebuie să îndeplinească o serie de caracteristici, atât din punct de vedere al eficienţei de lucru, al siguranţei, al durabilităţii cât şi al consumului de resurse. Mastervac, un producător de origine italiană, fabrică echipamente de aspirare la cel mai înalt nivel, destinate în special uzului în cadrul spaţiilor de fabricaţie. Echipamentele sunt foarte avansate tehnologic, existând chiar şi variante care folosesc aerul comprimat pentru alimentare. Sunt produse într-o gamă foarte variată si răspund tuturor cerinţelor din industrie.

Aparatele Mastervac sunt destinate în principal aplicaţiilor care necesită un grad înalt de aspirare, adică acolo unde nu se pot utiliza aparatele profesionale clasice. Distribuitor pentru România este compania B.T. Best Tools Company. Aceasta a fost înfiinţată în anul 2006, începându-şi activitatea prin distribuirea echipamentelor de curăţenie din gama mică precum: aspiratoare profesionale, maşini de spălat pardoseli şi maşini de măturat. În timp, gama de echipamente a fost diversificată, dezvoltând trei divizii separate. Prima divizie se ocupă acum în continuare de vânzarea echipamentelor de curăţenie şi echipamentelor de salubrizare, a doua de grupuri electrogene, iar a treia o reprezintă partea de reprezentare şi distribuţie a echipamentelor de construcţii.

Aspiratoarele Mastervac se grupează în mai multe game, fiecare fiind destinată unor segmente sau aplicaţii speciale de lucru.

PRO

Aparatele din această gamă sunt acționate de unu până la trei motoare dotate cu perii colectoare. Acestea sunt destinate uzului mediu şi pot aspira atât umed, cât și uscat.

MS

Aspiratoare industriale, se deosebesc de cele clasice prin sistemul constructiv inovator și prin capacitatea mare a cuvelor, de până la 120 l. Dimensiunile filtrului unui aspirator clasic ajunge la 8.000 cm² pe când cele industriale până la 45.000 cm². Gama include modelele M 220 S, M235 şi M450, dotate cu filtre lamelare de dimensiuni până la 30.000 cm².

COMPACT

În această gamă se regăsesc aspiratoare echipate cu motoare asincron, legate direct la turbinele de ventilație. Aceste aspiratoare pot funcționa în mod continuu, fiind destinate aplicaţiilor grele, unde este necesară funcţionarea fără întrerupere. Capacitatea cuvelor ajunge până la 160 l iar suprafețele de filtrare până la 50.000 cm². Un aspect foarte important îl reprezintă puterea motorului, care ajunge pentru modelele TS 1500 HT și TS 1800 la 29,4 CP.

TS INDUSTRIAL

Aparatele din această gamă sunt destinate aplicaţiilor grele specializate, precum aspirarea metalelor ori a unor cantități însemnate de praf. Pot fi utilizate în fabrici de ciment sau de ceramică. Cuvele au dimensiuni considerabile şi ajung până la 160 l.

mastervac text

TS HD (Heavy Duty)

Aceste aspiratoare sunt dotate cu un sistem pneumatic special de scuturare. Acesta funcţionează permiţând unui puls de aer comprimat să sufle periodic în filtru, rezultând un efect de scuturare a reziduurilor provenite din operaţiunile de aspirare.

MEKA

Este o gamă specială, destinată aspirării amestecului de șpan cu ulei sau emulsii de răcire, rezultate din funcţionarea strungurilor automate. Aparatele sunt dotate cu o sită de filtrare care captează șpanul separându-l de ulei. După această separare, uleiul colectat este deversat fie manual (cu ajutorul unui robinet de golire plasat in partea de jos a containerului) fie cu ajutorul unor pompe electrice. Pentru aplicațiile care necesită funcționalitate continuă, sistemele se pot porni simultan, existând posibilitatea aspirării si deversarii uleiului în acelaşi timp.

O2

Aspiratoarele sunt acționate cu ajutorul aerului comprimat şi sunt destinate industriei generale, în special datorită gradului de siguranţă înalt. Datorită faptului că nu produc scântei, pot fi utilizate în condiţii optime, fiind destinate în special pentru aplicaţiile cu un risc ridicat de explozie. Spre exemplu, pentru motive de siguranţă, în fabricile de avioane ori pe şantierele navale este interzis lucrul cu echipamente acţionate electric.

AIREX

Au o construcţie din inox, şi sunt dotate cu un sistem inteligent de eliminare a energiei electrostatice, deoarece pulberile metalice, făina, zahărul sau praful de cereale reprezintă proprietăţi explozibile. Conform directivelor europene, zonele de risc sunt clasificate în funcţie de risc, crescând gradual de la zona 1 specifică lucrărilor minere. Aparatele din această gamă se încadrează în zonele 21 şi 22. Spre exemplu, morile de făină se încadrează în zona 21. Aici există cantităţi foarte mari de praf cu potenţial explozibil, în condiţii permanente.

ATEX

Gama este dedicată în special pentru lucrul în zonele de risc 21 și 22. Aparatele prezintă filtre de evacuare HEPA şi comutatoare ATEC, care nu produc scântei. Filtrul HEPA are o capacitate de filtrare de până într-un micron şi face parte dintr-un grup de trei filtre.

NOMEX

Aspiratoarele sunt destinate aspirării cuptoarele de pâine. Sunt dotate cu un kit special de țevi îmbrăcate în manșoane de ceramică şi cu perii fabricate dintr-un material rezistent la temperaturi înalte. Lamele de aspirație sunt fabricate din silicon iar filtrul este realizat din poliester NOMEX cu o suprafață de 20.000 cm². Notabil este faptul că aparatele pot rezista la temperaturi ale aerului aspirat de până la 250°C.

Aplicaţii:

– Aviaţie;

– Turnătorii;

– Industria alimentară;

– Industria plastică;

– Industria lemnului;

– Şantiere navale;

– Industria hârtiei;

– Lucrări cu ciment;

– Centrale electrice etc.

 

www.best-tools.ro

http://www.best-tools.ro/151-aspiratoare-profesionale/