Masina de presat fitinguri Ridgid – eficienta intr-un timp redus de executie

Mașina de presat fitinguri de la Ridgid înlocuiește cu succes lipirea și sudura prin presarea fitingurilor din instalații într-un timp foarte scurt. Poate realiza mai multe proiecte simultan și poate fi utilizată în domenii variate, precum instalațiile sanitare, de încălzire, aer comprimat, răcire cu apă sau de stingere a incendiilor, diametrul maxim fiind de 54 mm.

Mașina de presat fitinguri poate fi folosită și la conectarea țevilor cu diametru cuprins între 12 mm și 108 mm. Acest model are un diametru maxim de 54 mm și poate fi folosit pentru realizarea instalațiilor de gaz pentru interior sau pentru transportul de combustibil lichid ușor.

În gama de produse Ridgid se regăsesc două modele de mașini de presat fitinguri, precum modelul RP 33 și varianta sa pe acumulator, modelul RP 330B, care realizează conexiuni până la diametrul de 108 mm. Cel de-al doilea, RP 210B, este un model compact capabil să preseze sisteme metalice cu diametru de până la 35 mm. Ele au la bază o pompă hidraulică care dezvoltă o presiune constantă pe toată durata procesului de presare, fiind 100% automat. Sistemul de siguranță blochează fălcile și nu permite utilizatorului să lucreze dacă acesta nu este activat.

Un microprocesor monitorizează numărul de cicluri de lucruri, presiunea și indicatorii de siguranță, trimițând informațiile către un display cu leduri care afișează starea mașinii.

RP 340-B & RP 340-C

Numai Ridgid produce un dispozitiv pentru presat fitinguri cu capacitate mare la dimensiunile şi masa unei scule mini. Chiar dacă este cu 30% mai mic și cu 17% mai ușor asigură aceeași performanță; în plus, intervalul de service este cu 25% mai lung și aceeași sculă poate fi folosită atât alimentată la rețea cât și cu baterie.

RP 340 este cu 30% mai mic și cu 17% mai ușor decât modelul precedent (RP 330) și are un interval de service extrem de lung, după 42.000 de cicluri de presare.

Modelul RP 340-C este prevăzut cu un adaptor de rețea la 220V, detașabil, care poate fi înlocuit cu noii acumulatori de 18V „Advanced Lithium”; aceștia oferă maximum de flexibilitate, cât și avantajele ambelor modele, cu cablu și baterie.

Ledurile de culoare albă folosesc pentru luminarea zonelor întunecate.

Ciclurile de presare controlate de un microprocesor, cât și mecanismul electrohidraulic de cea mai nouă generație, garantează o perioadă de utilizare lungă și lipsită de griji, iar bateriile de 18V din generația „Advanced Lithium” și încărcătorul performant de 230V asigură o performanță optimă. De asemenea, este compatibil cu fălcile standard Rigid cât și cu cele ale altor producători.

www.ridgidblog.ro

 

Autor:

Camil Aliman