LOCATOARELE DE UTILITATI RIDGID

Toate problemele încep cu un cablu care trebuie schimbat sau cu o ţeavă care a rămas la suprafaţă (eventual după ce asfaltul a fost proaspăt turnat), drumurile sunt blocate, reţeaua de internet sau de electricitate nu mai funcţionează. Pentru a preîntâmpina aceste probleme, RIDGID a dezvoltat unele dintre cele mai performante locatoare de utilităţi de pe piaţă.

În fiecare cameră de video-inspecţie RIDGID este montat un emiţător radio care emite pe frecvenţa de 512 Hz. După vizualizarea defectului sau a materialelor care colmatează ţeava, cu ajutorul unui locator de utilităţi RIDGID se poate identifica exact locul în care se află camera de luat vederi, poziţia, unghiul şi adâncimea acesteia.

Gama de locatoare profesionale RIDGID SeekTechTM înglobează cea mai nouă şi mai performantă tehnologie în domeniul detecţiei radio. Cele două produse din aceasta gamă – SeekTechTM SR-20 şi SeekTechTM SR-60 – folosesc un sistem de antene multi-direcţionale pentru localizarea reţelelor de utilităţi în regim pasiv sau activ.

Pentru a se putea urmări o conductă după ce prezenţa acesteia a fost detectată în modul pasiv, se recomandă utilizarea unui emiţător de linie care activează linia respectivă. Emiţătoarele de semnal RIDGID SeekTechTM pot genera frecvenţe între 1kHz si 93kHz. Modelul RIDGID ST-33 Q permite programarea oricărei frecvenţe în domeniul standard şi este dotat cu ecran LCD care furnizează informaţii despre frecvenţa emisă şi starea bateriei.

SR20 copy

 

Emiţătoarele pot funcţiona în trei moduri:

– Conectare directă prin cleme tip crocodil;

– Clemă de inducţie care se prinde în jurul conductei pe care se va induce semnalul;

– Prin inducţie: semnalul este indus prin plasarea emiţătorului pe sol.

Toata gama de echipamente pentru inspecţie şi localizare de utilităţi RIDGID® este fabricată în SUA.

Mirco CA-300 Diagnosticare în locuri greu accesibile

Cu toţii putem fi de acord cu faptul că nimeni nu agreează instalatorii care repară „pe ghicite” ţevile sau mecanicii auto care desfac în întregime motorul unei maşini pentru a descoperi, într-un final, câteva impurităţi minore. Aceştia sunt catalogaţi automat cu lipsă de profesionalism, iar dacă vorbim despre operaţiuni precum video inspecţia, pot fi puse cu uşurinţă întrebări precum: „există şi în realitate acei „mini-spioni”, atât de prezenţi în producţiile cinematografice americane?”

ridgid text

O altă întrebare relevantă: „cum ar fi dacă toate camerele portabile care pot inspecta orice spaţiu îngust şi întunecat ar fi folosite şi în scopuri practice, iar imaginile din subteran sau cele din aglomeraţia de ţevi şi fire ale unui motor de autovehicul ar putea fi văzute clar şi distinct pe un ecran?”. Răspunsul este unul simplu – RIDGID.

Astfel, misiunea utilizatorilor nu mai este nici pe departe una „imposibilă”, deoarece RIDGID a creat un instrument de inspecţie ideal, uşor şi practic, cu capacităţi de stocare audio-video extensibile de până la 32 GB, denumit micro CA-300. Acest echipament este extrem de potrivit pentru profesioniştii ce execută lucrări generale de construcţii, instalaţii, diverse reparaţii, întreţinere ori lucrări la autovehicule.

În primul rând, dispozitivul are o funcţie de rotire a imaginii la 360° – indiferent de poziţia video-receptorului, imaginea afişată pe display-ul camerei va fi mereu identică cu cea reală.

Camera de inspecţie este rezistentă la apă şi este fabricată din duraluminiu. De asemenea, video-receptorul are o lentilă din safir, rezistentă la zgârieturi, un avantaj de necontestat în condiţiile de lucru din construcţii.

Uneori este nevoie să analizezi „la rece” informaţiile culese de pe teren. Cu RIDGID CA-300 se pot înregistra sub formă de fotografii sau chiar şi film, imagini din conducte, din blocul motor al autoturismelor, din spatele maşinilor-unelte, din scurgeri sau chiar coşuri de fum.

Memoria RAM internă a camerei ajunge la 235 MB, existând un port USB prin care se pot descărca informaţiile culese. De asemenea, se poate ataşa şi un card SD, iar acumulatorul se încarcă şi prin portul USB.

RIDGID CA-300 este dotat cu un ecran TFT color de 3,5’’, pe care imaginea poate fi mărită digital de până la trei ori. De asemenea, echipamentul poate fi folosit ca interfaţă pentru vizualizare şi înregistrare pentru toţi tamburii din gama micro: microDrain, microReel şi nanoReel.

Camera de inspecţie are o funcţie de înregistrare audio suplimentară, astfel încât se pot „nota” informaţiile esenţiale într-un mod simplu şi eficient.