LOCATOARELE DE UTILITATI RIDGID

Toate problemele încep cu un cablu care trebuie schimbat sau cu o ţeavă care a rămas la suprafaţă (eventual după ce asfaltul a fost proaspăt turnat), drumurile sunt blocate, reţeaua de internet sau de electricitate nu mai funcţionează. Pentru a preîntâmpina aceste probleme, RIDGID a dezvoltat unele dintre cele mai performante locatoare de utilităţi de pe piaţă.

În fiecare cameră de video-inspecţie RIDGID este montat un emiţător radio care emite pe frecvenţa de 512 Hz. După vizualizarea defectului sau a materialelor care colmatează ţeava, cu ajutorul unui locator de utilităţi RIDGID se poate identifica exact locul în care se află camera de luat vederi, poziţia, unghiul şi adâncimea acesteia.

Gama de locatoare profesionale RIDGID SeekTechTM înglobează cea mai nouă şi mai performantă tehnologie în domeniul detecţiei radio. Cele două produse din aceasta gamă – SeekTechTM SR-20 şi SeekTechTM SR-60 – folosesc un sistem de antene multi-direcţionale pentru localizarea reţelelor de utilităţi în regim pasiv sau activ. Pentru a se putea urmări o conductă după ce prezenţa acesteia a fost detectată în modul pasiv, se recomandă utilizarea unui emiţător de linie care activează linia respectivă. Emiţătoarele de semnal RIDGID SeekTechTM pot genera frecvenţe între 1kHz si 93kHz.

Modelul RIDGID ST-33 Q permite programarea oricărei frecvenţe în domeniul standard şi este dotat cu ecran LCD care furnizează informaţii despre frecvenţa emisă şi starea bateriei.

Emiţătoarele pot funcţiona în trei moduri:

– Conectare directă prin cleme tip crocodil;

– Clemă de inducţie care se prinde în jurul conductei pe care se va induce semnalul;

– Prin inducţie: semnalul este indus prin plasarea emiţătorului pe sol.

Toata gama de echipamente pentru inspecţie şi localizare de utilităţi RIDGID® este fabricată în SUA.