LIGNA este cel mai important târg mondial pentru mașini, echipamente și scule pentru tâmplărie și industria de prelucrare a lemnului. Este locul în care toate inovațiile recente pentru această industrie sunt prezentate în acelasi timp într-un loc convenabil.

Vizitatori din întreaga lume pot veni la LIGNA și pot obține o privire de ansamblu, cuprinzătoare a tuturor celor mai noi tehnologii și soluții de pe piață. Ei pot face comparații și pot cerceta în detaliu deciziile de investiții de capital. Într-un cuvânt, ei pot avea încredere că vor găsi toți liderii de piață – toți într-o singură locație. De exemplu, LIGNA 2017, care se desfășoară între 22 și 26 mai, va cuprinde expozanți din aproximativ 50 de națiuni. Echipa Easy Engineering a discutat cu Christian Pfeiffer, Director Global LIGNA și Event-ului de tâmplărie, pentru a ne da mai multe detalii despre târg.

Easy Engineering: Ce ne pregătește LIGNA 2017?

Christian Pfeiffer: LIGNA este cel mai important târg mondial pentru mașini, echipamente și scule pentru tâmplărie și industria de prelucrare a lemnului. Este locul în care toate inovațiile recente pentru această industrie sunt prezentate în acelasi timp într-un loc convenabil. Show-ul este de neegalat în întreaga lume pentru gama extinsă de demonstrații de mașini, prezentări captivante și multitudinea de expozanți și vizitatori. Practic, nu există niciun loc mai bun pentru dezvoltarea de noi piețe. Cu un nivel ridicat de participare internațională și procentajul ridicat de cumpărători motivați în rândul vizitatorilor săi, este pur și simplu cea mai bună piață din lume pentru tehnologia din industria lemnului.

Vizitatori din întreaga lume pot veni la LIGNA și pot obține o privire de ansamblu, cuprinzătoare a tuturor celor mai noi tehnologii și soluții de pe piață. Ei pot face comparații și pot cerceta în detaliu deciziile de investiții de capital. Într-un cuvânt, ei pot avea încredere că vor găsi toți liderii de piață – toți într-o singură locație. De exemplu, LIGNA 2017, care se desfășoară între 22 și 26 mai, va cuprinde expozanți din aproximativ 50 de națiuni.

În acest an, LIGNA are un aspect tematic restructurat și cuprinde următoarele categorii principale de prezentare:

  • Instrumente și mașini pentru producție în masă sau personalizată.
  • Tehnologie de suprafață.
  • Producerea de panouri din material lemnos.
  • Tehnologie de gater.
  • Energie din lemn.
  • Componente de mașini și tehnologie de automatizare.
  • Tehnologie forestieră.

Pe langa noul aspect al expoziției, LIGNA din acest an va prezenta în profunzime o serie de teme cheie ale industriei. De exemplu, producătorii de mobilă investesc din ce în ce mai mult în procese automatizate, deoarece aceștia se străduiesc să îndeplinească cerințe tot mai stricte în ceea ce privește precizia, flexibilitatea, viteza, siguranța și fiabilitatea. La LIGNA, această tendință este încapsulată într-un accent tematic puternic pus pe industrie. Producătorii de mașini și furnizorii de software și de automatizări vor prezenta produsele și aplicațiile pilot în acest domeniu. În plus, vizitatorii acestei ediții LIGNA vor fi capabili de a obține o imagine de ansamblu a acestei zone datorită turului “Integrated Manufacturing” , care îi va duce la standurile expozanților selectați. Participanții la tur vor fi capabili de a asista la cele mai recente evoluții și soluții pentru producție inteligentă și de a descoperi diferitele moduri în care viziunea “Smart Factory”  a fost aplicată în industria lemnului și a mobilei.

O altă temă fascinantă este “Prelucrarea de materiale plastice și compozite”, care a avut premiera la LIGNA 2015. Am modificat formatul ușor pentru ediția LIGNA 2017. Demonstrații tehnologice și display-uri de mostre de produse vor prezenta o mare versatilitate a mașinilor pentru prelucrarea lemnului de astăzi, care pot fi utilizate pentru prelucrarea maselor plastice si compozite precum și a lemnului. La standurile lor, expozanții vor prezenta multiplele aplicații non-lemn înglobate de cele mai noi mașini. Printre acestea se numără construirea de rulote și bărci, prelucrarea și fabricarea maselor plastice , personalizarea vehiculelor, finisaje interioare a aeronavelor, industria materialelor compozite, fabricarea de materiale izolatoare precum și materiale de construcții și producția de plăci exterioare. Aici, de asemenea, vom oferi tururi cu ghid pentru expozanți.

De asemenea, vom prezenta următoarea ediție a Summit-ului Industria Lemnului – un eveniment de dialog și de prezentare combinată care a fost foarte bine primit. În 2015, expozanții si vizitatorii  au utilizat forum-ul – care a atras participanți internaționali din industrie, cercetare și guvern – ca o sursă valoroasă de piste pentru munca de proiect  din industrie mai ales în piețele de creștere din lume. Cea mai bună măsură a succesului Summit-ului este calitatea relațiilor de afaceri inițiate acolo, și mă bucur să spun că acest lucru a fost foarte mare, deoarece evenimentul a dus la numeroase contracte ferme. Reprezentanți ai corporațiilor și producătorilor de panouri pe bază de celuloză și hârtie au arătat un interes în a avea un dialog direct cu producătorii de mașini, instalații și echipamente. Expozanții au generat numeroase contacte valoroase, în special în rândul delegațiilor care vizitează din Ucraina, Rusia, China și Brazilia.

Christian Pfeiffer

E.E: Care sunt principalele companii care vor participa în acest an?

C.P: Toți liderii de piață vor fi acolo. De fapt, show-ul va fi din nou un “Cine este cine” absolut al industriei internaționale de prelucrare a lemnului. Lista de expozanți include nume precum Homag, Barberan, Bulmor, Weinig, Kleiberit, JOWAT, Festool, Vollmer, Dieffenbacher, Leitz, Felder Group, Pezzolato, Biesse, Wood-Mizer, IMA, CEFLA, Siempelkamp, Altendorf, SCM Group, Linck, Nanxing, Bürkle, Leuco, Festool și multe altele.

E.E: Care sunt țările predominante participante la show (expozanți precum și vizitatori)?

C.P: Mai mult de jumatate din cei 1552 de expozanți de la LIGNA 2015 au venit din afara Germaniei. Asta înseamnă 864 de expozanți din 46 de națiuni care au călătorit la Hanovra pentru a prezenta produsele, serviciile și soluțiile unui public al comerțului internațional. Primele zece națiuni expozante au fost Germania, Italia, Austria, China, Suedia, SUA, Taiwan, Elveția, Turcia și Spania.

Între timp, aproximativ 40.000 din totalul show-ului de 93.000 de vizitatori au fost din afara Germaniei. Națiunile cu cei mai mulți vizitatori, cu excepția Germaniei, au fost Austria, Franța, Italia, SUA, Marea Britanie, Rusia, Belgia, Polonia, Suedia, China și Brazilia.

 

E.E: Care sunt așteptările dumneavoastră cu privire la LIGNA din acest an?

C.P: În această etapă prezicem că cel puțin vom egaliza cifrele realizate de LIGNA 2015.

 

E.E: Ce ați vrea să spuneți companiilor și vizitatorilor care se gândesc în a participa la LIGNA?

C.P: LIGNA este într-o ligă proprie în multe privințe. Pentru început, este de departe cel mai mare târg comercial din lume pentru industria lemnului. Dar este, de asemenea, o cale de ieșire în față, în ceea ce privește calitatea. Cei mai importanți producători își setează ciclurile de dezvoltare, astfel încât aceștia să poată dezvălui inovațiile lor la LIGNA. Cu alte cuvinte, la LIGNA sunteți sigur că veți vedea toate tehnologiile care vor modela industria în următorii doi ani.

Deci, aici e invitația mea de tine: Veniți și experimentați pentru voi  o înșiruire bogată de inovații și beneficiați de oportunități de networking cu lideri mondiali în acest târg pentru mașini, echipamente și scule pentru prelucrarea lemnului. Așteptăm cu nerăbdare să vă vedem la Hanovra!

About The Author