INTERVIU EURO VIAL LIGHTING

Euro Vial Lighting a luat ființă în 1996 si este o companie cu sediul central în Constanţa, cu capital integral privat romanesc, activând în domeniul distribuției de materiale şi echipamente electrice.

Cum s-a schimbat cererea pe piața echipamentelor electrice de joasă și medie tensiune în ultimii doi ani? Care au fost produsele cele mai căutate și în ce tipuri de proiecte s-au investit?

În domeniul echipamentelor electrice de joasă și medie tensiune, perioada 2022-2023 a fost caracterizată de o ușoară creștere. Această tendință ascendentă poate fi atribuită unei cereri în creștere pentru soluții de automatizare, eficiență energetică și tehnologii avansate în toate sectoarele. Printre cele mai solicitate tipuri de produse se numără sistemele de automatizare pentru distribuția și controlul energiei, echipamentele de protecție a energiei electrice și cererea pentru soluții din sfera energiei regenerabile. Investițiile s-au concentrat în special pe modernizarea infrastructurii electrice existente, dezvoltarea clădirilor rezidențiale și comerciale, precum și în sectorul industrial. Sistemele inteligente de control al clădirilor, stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice și soluțiile de producție a energiei din surse regenerabile au fost extrem de căutate pentru a răspunde exigențelor de eficiență energetică și sustenabilitate.

Cum vedeți evoluția segmentului de echipamente electrice, având în vedere cerințele de construcții și tendințele de digitalizare, sustenabilitate și eficiență energetică? Cum se adaptează compania la aceste schimbări?

Pe termen scurt, se așteaptă o continuare a creșterii cererii pentru echipamente și tehnologii care sprijină eficiența energetică și dezvoltarea durabilă. Exigențele de construcții NZEB (Net Zero Energy Building) vor stimula cererea pentru soluții de automatizare inteligentă, iluminat eficient și sisteme de control al energiei.

Pe termen mediu și lung, perspectivele sunt pozitive, deoarece tendințele de digitalizare și sustenabilitate continuă să influențeze piața. Digitalizarea va oferi noi posibilități de gestionare a consumului de energie și de monitorizare în timp real a sistemelor. În plus, oportunitățile din domeniul energiei regenerabile, cum ar fi panourile fotovoltaice și stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice, vor continua să crească.

Puteți oferi detalii despre cifra de afaceri înregistrată în prima jumătate a acestui an și proiecția pentru 2023, în comparație cu 2022?

În prima jumătate a anului curent, compania noastră a înregistrat o cifră de afaceri importantă, la un nivel asemănător față de aceeași perioadă a anului trecut. Estimăm că până la sfârșitul anului 2023, cifra noastră de afaceri va crește cu aproximativ 15% comparativ cu anul 2022, având în vedere proiectele în care suntem implicați în această perioadă.

Care sunt cele mai notabile proiecte pentru care furnizați sisteme în prezent?

În prezent, compania EURO VIAL LIGHTING furnizează sisteme pentru o gamă diversă de proiecte, inclusiv modernizarea și finalizarea lucrărilor pe proiecte de infrastructură rutieră, dezvoltarea de clădiri rezidențiale și comerciale și implementarea soluțiilor de eficiență energetică în clădiri publice. De asemenea, am fost implicați în proiecte privind instalarea de stații de încărcare pentru vehiculele electrice în spații rezidențiale și comerciale. Sistemele fotovoltaice pentru uz rezidențial și casnic au fost, de asemenea, proiecte de interes în acest an, grație parteneriatelor solide încheiate de departamentul de achiziții.

Care sunt principalele mărci pe care le aveți în portofoliu?

Printre principalele branduri din portofoliul nostru se numără Schneider Electric, Legrand, Signify, ABB, Schrack Technik, Elba-Com, Arelux, OBO Bettermann, ICME ECAB, alături de multe altele. Categoriile de produse care au înregistrat cea mai mare cerere în ultimele 12 luni includ sistemele de automatizare și control al energiei, echipamentele de iluminat eficient, stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice și soluțiile de energie regenerabilă.

Ce obiective de dezvoltare aveți pe termen scurt, mediu și lung?

Obiectivele noastre vizează consolidarea relațiilor cu partenerii existenți și dezvoltarea de noi colaborări, cu extinderea gamei de produse, inclusiv prin adăugarea de soluții inovatoare care sprijină eficiența energetică și sustenabilitatea. Ne concentrăm asiduu pe dezvoltarea și menținerea unei echipe puternice, investind în profesioniști talentați în domeniul nostru. Una dintre principalele direcții este extinderea echipei noastre pentru a aduce specialiști din diverse domenii, de la ingineri și tehnicieni până la experți în tehnologii digitale. Aceasta va consolida capacitatea noastră de inovare și dezvoltare și ne va permite să răspundem eficient cerințelor și schimbărilor pieței. Astfel, ne propunem să rămânem un reprezentant important pe piața de echipamente electrice, să anticipăm și să răspundem nevoilor în continuă schimbare ale clienților noștri și să contribuim la dezvoltarea durabilă și eficientă a infrastructurii electrice și a clădirilor.

Care sunt provocările majore cu care se confruntă compania în prezent și ce oportunități previzionați pe piața de profil în următorii ani?

În această perioadă, principalele dificultăți provin din volatilitatea prețurilor materiilor prime și a lanțurilor de aprovizionare. Schimbările neașteptate în prețurile componentelor pot afecta costurile de producție și timpul de livrare. De asemenea, gestionarea cererii crescute în contextul schimbărilor rapide ale pieței poate fi provocatoare.

Pe măsură ce cererea pentru eficiența energetică, sustenabilitatea și automatizarea inteligentă continuă să crească, vedem oportunități semnificative pe piața de profil în anii următori. Tendințele de digitalizare și tranziția către surse de energie regenerabilă vor deschide noi posibilități de dezvoltare a produselor și serviciilor noastre. De asemenea, creșterea investițiilor în infrastructura electrica și automatizarea clădirilor vor continua sa genereze cerere pentru echipamentele noastre specializate.

https://www.eurovial.ro