CUSTOMER STORIES. CUM OPTIMIZEAZĂ SOLUȚIILE KÄRCHER AFACERILE CLIENȚILOR?

Kärcher este o firmă germană cu peste 80 de ani de tradiție în producerea și desfacerea echipamentelor destinare curățării atât pentru uz casnic, cât și pentru cel profesional. Compania furnizează soluția potrivită pentru orice aplicație în domeniul curățării. 

Partener interviu: Misu Gruia, Direct Sales Manager la Kärcher România.

Easy Engineering: Spuneți-ne despre unele dintre cele mai de succes proiecte din acest an. Care au fost provocările pe care le-ați întâlnit?

Misu Gruia: In 2023 Kärcher aniversează 15 ani de prezență în piața din România. Considerăm că prezența brandului Kärcher a adus cu sine o modificare a peisajului pieței românești de curățenie, atât prin gama de produse destinate consumatorilor casnici cât și prin gama de produse profesionale. 

Printre cele mai provocatoare proiecte cu care ne-am întâlnit pe parcursul acestui an se numără identificarea de soluții de curățare pentru proiecte care au inclus multiple tipuri de pardoseli și spatii. Astfel am derulat analize pentru stabilirea de sisteme de curățare a pardoselilor impregnate cu uleiuri industriale, pentru definirea de sisteme de curățare la înălțime pentru fațade ale clădirilor, pentru identificarea de soluții de curățare a instalațiilor industriale de producție, dar și pentru definirea celor mai eficiente soluții de curățare pe șantiere. În demersul nostru de optimizare a sistemelor de curățare oferite clienților din România beneficiem atât de know-how-ul cât și de inovațiile Kärcher consolidate în zeci de ani de experiență.

E.E: Cum ați depășit aceste provocări? Ce game de produse/soluții i-au ajutat pe beneficiari în proiecte?

M.G: Pentru depășirea acestor provocări, așa cum spuneam, am analizat sistemele de curățare dezvoltate de Kärcher și am efectuat demonstrații practice cu diferite echipamente Kärcher și accesoriile aferente precum și  agenți de curățare

Gamele de produse care au adus un beneficiu substanțial clientilor sunt foarte variate. Spre exemplu, daca vorbim despre soluțiile de curățare necesare pentru un șantier de construcții am pornit de la nevoile de curățare pe șantier, dar a trebui sa luăm în considerare și riscurile specifice cu care se confruntă muncitorii pentru a proteja sănătatea și siguranța acestora dar și a altor persoane aflate pe șantier. Soluția pe care am oferit-o sunt aparatele de curățare cu înaltă presiune

În calitate de lider de piață la nivel mondial, Kärcher oferă o gamă de aparate de spălat cu presiune profesionale care din punct de vedere al complexității tehnice și versatilității nu lasă nimic de dorit – echipamente cu apă caldă sau rece, cu motoare electrice sau motoare cu ardere internă (benzină sau diesel), mobile sau staționare.

Acestea oferă atât mobilitate cât și o flexibilitate excepțională, făcându-le instrumentul potrivit pentru transportul rapid și ușor în diferite zone ale șantierului. 

Gama de accesorii asociate aparatelor de curățare cu înaltă presiune include diverse tipuri de duze – duze care pot fi folosite pentru a asigura debitul de apă pentru curățarea suprafețelor mari, sau duze rotative care pot fi utilizate pentru îndepărtarea murdăriei persistente. 

Uneltele și utilajele folosite pe șantier trebuie curățate și întreținute în mod regulat pentru a proteja nu numai sănătatea și siguranța pe termen lung a lucrătorilor de pe șantier, ci și fiabilitatea operațională și valoarea echipamentelor și mașinilor în sine. Folosind echipamentele potrivite, cum ar fi aparatele de curățat cu înaltă presiune, aceste sarcini pot fi îndeplinite rapid și eficient. Combinate cu agenții de curățare potriviți, aparatele de curățat cu înaltă presiune cu apă rece și apă caldă pot fi folosite deopotrivă pentru a îndepărta murdăria persistentă de pe drumuri și șantiere cât și pentru curățarea mașinilor și utilajelor folosite pe șantier.

E.E: Cum au fost utilizate aceste produse/soluții pentru a optimiza afacerile clienților? 

M.G: In primul rând, echipamentele au fost recomandate cu aplicabilitate multiplă pentru zone și situații diferite de curățare, lucru care a condus la optimizarea costurilor de achiziție.

Echipamentele profesionale Kärcher  sunt permanent adaptate nevoilor de curățare ale clienților, prin accesorizare destinată diferitelor aplicații, proces ce permite întrebuințarea aparatelor în multiple situații.

Un exemplu de echipament cu utilizare multiplă sunt mașinile de curățare compacte precum B 50 W utilizate pentru curățarea de spații precum showroom-uri, spații comerciale sau logistice, depozite industriale sau spitale. În aceste zone, este importantă obținerea de rezultate bune de curățare cât mai rapid. B 50 W este un echipament compact foarte ușor de manevrat în diferite tipuri de spații cu o autonomie de până la 3 ore. Echipamentul este disponibil atât cu cap de periere tip rolă cât și disc, dispozitive care oferă performanțe excelente de curățare în situații diferite de utilizare. 

 Acest  echipament Kärcher are o aplicație disponibilă pentru smartphone, aplicație care permite configurarea personalizată, pentru diferite sarcini. Conexiunea dintre echipament si smartphone se face prin intermediul Bluetooth. Astfel în timpul utilizării, smartphone-ul poate fi folosit ca cockpit pentru a urmări nivelul apei și starea bateriei, precum și programul de curățare, parametrii de curățare sau avertismentele. În plus, sunt disponibile videoclipuri explicative despre diferite scenarii de folosire, pentru optimizarea modului de utilizare al echipamentului.

E.E: Ce caracteristici inovatoare au produsele/soluțiile?

M.G: Inovația face parte din ADN-ul Karcher. Caracteristicile inovatoare se regăsesc in fiecare dintre produsele nou lansate. Putem aminti aici noile aspiratoare industriale pentru praf IVM 40/12-1 H Z22 și IVM 40/12-1 M Z22, definite pentru îndepărtarea prafului fin și grosier pentru industrii unde oricând poate apărea pericolul de explozie, precum prelucrarea metalelor, industria chimică și farmaceutică până la prelucrarea alimentelor. 

Gama de aspiratoare care are în denumire indicativul Z22 asigură aspirarea ușoară și sigură a prafului fin într-o atmosferă potențial explozivă (într-o zonă ATEX 22). Aspiratoarele au caracteristici bine gândite, cum ar fi curățarea eficientă a filtrului, sistem de eliberare rapidă pentru îndepărtarea ușoară a capului de aspirare iar pentru varianta certificată clasa H pe langa filtrul mare stelat PTFE conductiv (1,6mp) există si un filtru cartuș de 1,6mp. Mașina este echipată cu detecție a filtrului pentru a evita erorile de operare.

Aspiratorul industrial IVM 40/12-1 M Z22 este proiectat pentru solide cu clasa de praf M. Aparatul este echipat cu un filtru mare conductiv stea. Un filtru stea este un avantaj aici, deoarece oferă o zonă de filtrare deosebit de mare, care face ca praful fin sa poată fi absorbit eficient. Filtrul este realizat din poliester cu sârmă împletită și este acoperit cu politetrafluoretilenă (PTFE). .

Ambele modele impresionează prin caracteristica de siguranță pentru monitorizarea debitului volumic prin intermediul unui manometru robust. Debitul de volum poate fi citit cu ușurință de pe manometru în orice moment și controlat. Manometrul arată, de asemenea, când este timpul să curățați din nou filtrul.

Ambele echipamente sunt compatibile cu accesoriile conductoare de vid industrial Kärcher cu diametrul DN40 mm sau DN50 mm. Acest accesoriu descarcă sarcinile statice, prevenind astfel scânteile potențial periculoase.

E.E: Ce produse/soluții veți lansa în viitor? Cum vor ajuta aceste produse/soluții viitorii clienți?

M.G: Kärcher  aduce constant inovații noi pentru îmbunătățirea utilității și eficiența echipamentelor. În următoarea perioada vom lansa noile echipamente de curățat cu înaltă presiune cu apă caldă HDS, destinate sectoarelor construcții, agricultură, industrie, logistică și transport. 

Aceste noi produse vor veni cu noi caracteristici și aspecte inovatoare gândite pentru a ușura și optimiza procesul de curățare în diferite spații oferind mai multă performanță cu un consum mai mic, durată de viață mai lungă și timpi de curățare reduși.