INTERVIU KRONECT COMUNICATII

Din 1998 Kronect Comunicaţii importă și vinde în România conectică pentru telecomunicații de calitate, sub deviza: Quality Connectivity on Intelligent Solutions. În cei peste 20 de activitate, compania și-a specializat fiecare membru al echipei de vânzări sau distribuție. Soluțiile de calitate nu se pot vinde prea ușor în România, iar clienții companiei au înțeles că aceste componente pasive de conectică țin în picioare întreaga rețea de telecomunicații. Statistic, peste 70% din defecțiunile din rețea sunt cauzate de întreruperi cauzate de o conectică de proastă calitate sau alesă greșit.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

Kronect: Până acum cinci ani domeniul nostru de activitate principal a fost axat pe soluții de conectică dedicată operatorilor mari de telecomunicații pentru rețele de fibră optică (Backbone/Access) sau de cupru (TDM, SDH, xDLS). Un e xemplu este acest OMX600, un Optical Distribution Frame cu cable management integrat.

Acestea ODFuri – în realul sens a unui optical frame – sunt adevărate minuni inginerești gândite de producători ce au în spate o experiență mare în lucrul cu o multitudine de patchcorduri adunate într-un singur loc și a managementul acestora. Logica unui astfel de ODF este înțeleasă numai de cei care se confruntă cu probleme generate de densitate mare, cum sunt cei care administrează Data Centere sau Centre de Colocație.

E.E: Care sunt noutăţile pentru anul 2019, în materie de produse noi?

Kronect: În noutăţile anului 2019 pot menţiona un produs lansat de curând de Commscope – Powered Fiber Cable System. Ca lider inovator, Commscope a gândit briliant soluția de integrare a unui media convertor pe fibră optică alimentat cu 48V și fibră optică, dus până la maxim 3km distanță, și protejat la supratensiuni/supracurenți. Înțelegeți marele avantaj? Centralizând alimentarea cu energie și semnal pe fibră pentru mai multe media convertoare într-un singur loc – exe: un cabinet exterior – redundanța semnalului și a alimentării cu 48V (PoE) este asigurată perfect. Mai mult, alimentarea cu cablu hibrid (power și fibră optică), la distanță, elimină nevoia de alimentare locală și – implicit de autorizarea acesteia.

Şi la Excel Networking remarcăm ca noutăţi soluţii de cablare din cupru sau fibră optică preterminate direct din fabrica Excel Networking UK situată în Birmingham. Soluţia pretermina reduce din timpul de instalare cu până la 75%, dar și a calității lucrării executate, garanția produselor ajungând în acest fel la 25 de ani. https://www.excel-networking.com/pre-terminated-fibre-assemblies

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

Kronect: Gama de produse comercializare de noi cuprinde soluţii de fibră optică sau de cupru pentru orice tip de reţea de telecomunicaţii, în calitate de reprezentat Commscope şi Excel Networking. Commscope este specializat pe soluţii de conectică pentru reţele telecom, iar Excel Networking UK produce toată gama necesară cablărilor structurate, începând de la CAT5e, CAT6, CAT6a, CAT7 și până la CAT8 (ratificat de standard în 2017), în toate versiunile posibile, UTP, U-FTP, FTP, STP, S-FTP, S-STP, etc.

Un punct forte al companiei EXCEL NETWORKING UK este implementarea rapidă și completă (la toate categoriile) a CPR (reguli de construcție a cablurilor de interior și rezistenţa acestora la cinci influențe ca urmare a unui incendiu: flacără, căldură, fum, picurări și aciditate). Excel este printre puținii mari producători mondiali care dețin certificare CPR pentru toate categoriile de cabluri de rețea structurată.

E.E: În ce stadiu se afla piaţa în care activaţi, la momentul actual?

Kronect: Piaţa de telecom în momentul actual staţionează. În ultimii cinci ani rețelele mari au cam fost acoperite. Marea majoritate a operatorilor au ridicat piciorul de pe accelerația marilor investițiilor în rețea de telecom. Azi nimeni nu mai investește masiv în dezvoltarea rețelei și toți se concentrează pe îmbunătățirea EBIDA. Mediul de business în serviciile telecom sunt cele mai competitive din Europa, iar asta se datorează în cea mai mare parte companiei RDS&RCS, cea care a venit cu un model de business total diferit faţă de modele europene. Prețul plătit de client acoperă numai OPEXul companiei, dar nu și CAPEX-ul necesar dezvoltării rețelei, forțând și alți operatori să procedeze asemenea.

E.E: Ce ne puteţi spune despre tendinţele pieţei?

Kronect: Tendinţele pieţii indica mai departe limitarea în investiţii şi mai mult orientarea către reducerea costurilor interne. Rollout de 5G anticipat să fie lansat în 2020 de către Parlamentul European cred că este departe de a fi implementat în România. La noi încă a fost acoperit 4G la nivelul întregilor reţele de telecom.

Orange pregăteşte o extindere masivă FTTH, dar după toate probabilităţile va fi similară cu cele existente la noi, adică un CAPEX cât mai redus şi un OPEX ulterior care nu interesează pe nimeni.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

Kronect: Cele mai inovatoare produse comercializate de noi aduc facilităţile de securizarea a reţelei şi la nivel fizic. În esenţă este vorba de patchpanel-uri active ce monitorizează fiecare port din reţea. Dând la o parte securizarea reţelei, în sensul în care orice port conectat sau deconectat din reţea este monitorizat de un software, sistemul este capabil să facă multe altele adiacente: managementul echipamentelor, spatiilor, layouturilor sau a cablurilor din reţea. Poate emite şi manageriza comenzi de lucru sau poate gestiona orice conexiune activa sau inactivă. La baza acestei soluti sunt nişte senzori activi conectaţi în fiecare locaţie în parte.

E.E: Ce estimări aveţi pentru anul 2019?

Kronect: După ce anul trecut Kronect Comunicaţii a înregistrat o creștere cu 20% a cifrei de afaceri numai pe acestă categoria cablărilor structurate pentru anul acesta anticipăm aproape o dublare, după cum au început primele luni din acest an. Cel mai probabil acesta se datorează pieții de construcții care are o creștere importantă, influențând direct vânzările noastre pe acest segment.

Un alt motiv este maturizarea pieții. Poziționându-ne din start cu soluții de calitate beneficiem de o creștere anuală permanentă, iar asta am câștigat-o în timp. Calitatea ridicată, prețul mic, stocul suficient, asistența tehnică și timpul rapid de răspuns au contribuit direct la ridicarea vânzărilor.