INTERNATIONAL ELECTRIC & AUTOMATION SHOW A AJUNS LA EDITIA A 11-A

Energia electrică, automatizările industriale, tehnologiile și aplicațiile smart destinate orașelor și industriei din România se vor afla în centrul atenției timp de 4 zile la Palatul Parlamentului din București. Evenimentul IEAS deschide seria expozițiilor din această toamnă și aduce în prim plan un concept inovativ pentru piața din România – conceptul Smart City, astfel IEAS devine un eveniment Smart pentru industrie. Smart City este un concept foarte dinamic, un proces de transformare continua prin inovare tehnologică, urbanistică și managerială, un concept ce înglobează elemente ce fac ca orașele să răspundă rapid cerințelor noastre, ca locuitori. Un oraș smart poate fi descris ca unul dotat cu următoarele atribute: clădiri inteligente, mobilitate inteligentă, infrastructură inteligentă, tehnologie inteligentă, energie inteligentă, cetățeni inteligenți, conducere și educație inteligente.

Am ales să definim conceptul sub aceste atribute ce sunt în stransă legătură cu tehnologiile și industriile pe care evenimentul IEAS le abordează. Ediția din acest an își propune conștientizarea conceptului de Smart City și promovarea tehnologiilor inteligente. Aproximativ 95 de companii din industia de echipamente electrice și automatizări vor fi prezente la Palatul Parlamentului. Una din surprizele plăcute ale ediției din acest an o reprezintă numărul mare al companiilor din străinătate, fiind prezente companii din țări precum: Bulgaria, Cehia, Italia, Germania, Polonia, Turcia și Ungaria. Anul acesta IEAS s-a bucurat de o promovare constantă către companiile din Europa prin intermediul partenerilor săi. Companiile străine sunt interesate să își deschidă filiale în România și să își găsească distribuitori și parteneri de încredere, acestea sunt atrase de perspectivele bune de dezvoltare din ultimii 2 ani.

ieas-text

Ediția curentă aduce un număr mai mare de producători locali care își prezintă echipamentele alături de numeroase produse și servicii de import. În continuare dominanta majoră o reprezintă importul de soluții și echipamente. Printre noutățile acestui an amintim aplicațiile inovative dedicate orașelor, management-ului de trafic, automobile electrice, iluminatului inteligent, tehnologii fără fir pentru o mobilitate crescută, sisteme de automatizare industrială, contoarele inteligente, cabluri rezistente în mediile extreme și multe altele. Industria actuală pune accentul pe eficiența energetică și pe soluțiile și metodele de combatere a poluării. Evenimentul IEAS este un eveniment complex ce îmbină zona de expunere cu zona de conferințe, demonstrații și workshop-uri, dar și cu elemente de show. În acest fel timpul petrecut în cadrul evenimentului devine unul plăcut, presărat cu evenimente de business.

La Palatul Parlamentului este amenajată o zonă specială dedicată workshop-urilor, în sala I.C.Brătianu, aici peste 10 companii vor prezenta probleme și soluții pentru industrie, înglobând soluții smart pentru afaceri, soluții urbane pentru mangement și infrastructură, iluminat smart, dar și tehnologii pentru celule de medie tensiune și soluții pentru transformatoarele de putere. – / – De asemenea, în prima zi a evenimentului va avea loc conferința cu numele “București pe ruta Smart City” această conferință plasează Bucureștiul pe ruta smart și realizează un studiu de caz având următoarele subiecte în discuție: “Proiecte Smart în Municipiul București: Centrul de Management Integrat pentru Situații de Urgență / Calea Victoriei – un spațiu pentru bicicliști și pietoni” alături de proiectele smart realizate deja în următoarele orașe din lume: Ierusalim și Bueno Aires, Hamburg și Londra. Conferința va avea loc în sala Nicolae Bălcescu a Palatului Parlamentului și va începe la ora 11, accesul este liber dar limitat la numarul de scaune din sală iar înscrierile se realizează telefonic. IEAS 2015 se va desfășura sub sloganul „Smart Event in a Smart City” și va fi evenimentul anului dedicat tehnologiilor și industriei. IEAS rămane partenerul de încredere pentru toți cei care activează în industria de echipamente electrice și automatizări.