IMER GROUP – 50 de ani de inovatii si dezvoltare

Silviu Mustăţea

 

Grupul IMER şi-a început istoria în anul 1962. Are sediul general în Italia, iar în prezent dispune de cinci unităţi proprii de producţie şi nouă sucursale comerciale în Europa, America de Nord, Asia şi Africa. Grupul produce şi comercializează o gamă largă de utilaje pentru construcţii, existând cinci divizii separate:

– sisteme de pompare şi aplicare a materialelor de construcţii;

– utilaje de mică mecanizare pentru construcţii;

– platforme şi nacele pentru acces la înălţime;

– excavatoare şi încărcătoare frontale;

– staţii de betoane şi autobetoniere.

 

Unic furnizor pentru România al IMER GROUP, compania Italia Star Srl a fost înfiinţată în anul 1996, devenind de-a lungul timpului unul dintre cei mai importanţi jucători în piaţa utilajelor pentru acces la înălţime pe bază de cremalieră, respectiv platforme auto-ridicătoare şi macarale turn din ţară. Are două divizii principale, una de utilaje de acces: macarale turn, auto-ridicătoare, lifturi de şantier pentru marfă sau persoane, platforme auto-ridicătoare pe bază de cremalieră şi pe cablu iar a doua, care este compusă din utilaje de mică mecanizare pentru construcţii, sisteme de pompare a materialelor de construcţii şi o gamă largă de generatoare.

Platformele auto-ridicătoare sunt produse de renumitul ITECO, cel mai nou membru al grupului IMER. Compania respectă şi garantează cele mai stricte condiţii de exploatare şi întreţinere ale utilajelor. De asemenea, IMER acordă o atenţie deosebită serviciilor conexe pe care le oferă utilizatorilor, fiind permanent alături de aceştia prin consultanţi tehnici de specialitate, service în regim de urgenţă şi consumabile de cea mai bună calitate.

Platforme si nacele pentru acces la înălţime

 

Divizia de platforme-nacele mobile auto-ridicătoare a fost creată în cadrul grupului IMER, în anul 2009, prin achiziţia renumitului producător italian ITECO. În prezent produce o gamă diversă de platforme – nacele, cu multiple tipodimensiuni, în variante de tip foarfecă sau telescopic, cu auto-tractare ori platforme – nacele ce pot fi montate pe autoutilitare şi camioane.

Fabrica din Pegognaga (Mantua) are o suprafaţă de aproximativ 15.000 mp, din care peste 4.700 acoperiţi, cu 35 de angajaţi şi gestionează gama de platforme aeriene. Aici sunt produse o gamă variată de nacele, versiuni electric şi diesel, care pot fi folosite pentru aplicaţii atât de interior cât şi de exterior. Gamele au fost concepute cu grijă, fiind un rezultat direct al anilor de experienţă şi cercetărilor specifice în numeroase industrii. Astfel, întrunesc cerinţele tot mai stricte ale pieţei europene.

 

Utilaje de mică mecanizare si sisteme de pompare pentru construcţii

Cei peste 50 de ani de experienţă în producţia utilajelor pentru construcţii dar şi o continuă îmbunătăţire a tuturor tehnologiilor, atât de producţie cât şi a utilajelor, a garantat succesul şi ascensiunea rapidă a companiei IMER, fapt ce s-a reflectat direct în calitatea produselor. Există o gamă foarte largă de utilaje de mică mecanizare ce satisfac în întregime cerinţele din domeniul actual al constricţiilor moderne. În gamele produse se regăsesc: mixere de ciment, mixere de mortar, tăietoare de asfalt-beton, elicoptere pentru şlefuirea betonului sau dispozitive de ridicare, maşini de tencuit, pompe de glet, pompe de şapă şi pompe pentru beton.

Produsele IMER beneficiază de recunoaştere la nivel mondial pentru calitatea şi eficienţa acestora. Fiind un producător european de top, IMER se remarcă prin produse performante, care sunt fabricate respectând toate cerinţele de calitate şi de protecţie a utilizatorilor. Ca arie de distribuţie, acestea se pot găsi în peste 70 de ţări din întreaga lume.

 

Excavatoare si încărcătoare frontale

Brandul IHIMER, sub care sunt distribuite aceste utilaje pentru construcţii, a fost creat în anul 2002 prin unirea companiei IHI Construction Machinery Limited, controlată de colosul japonez IHI Corporation şi IMER Group, după o perioadă de cooperare atât comercială cât şi industrială, începută în anul 1989. Există două fabrici în care se produc utilajele, una în Italia şi cealaltă în Japonia.

Fabrica IHIMER din San Gimignano, Italia, numără 56 de angajaţi şi are o suprafaţă de aproximativ 36.000 mp. O continuă cercetare şi îmbunătăţire a utilajelor dar şi integrarea cu succes a inovaţiilor din domeniu, au permis companiei să se dezvolte, să producă şi să vândă maşini de ultimă generaţie la standarde de calitate foarte înalte. În această fabrică se asamblează şi testează marea majoritate a mini-excavatoarelor, cele cu greutăţi operaţionale de până la 2.000 kg, mini-încărcătoare şi mini-dumpere.

Restul utilajelor de construcţii distribuite în prezent de IHIMER sunt produse în întregime la cea de-a doua fabrică din Japonia, la Yokohama. Această fabrică acoperă o suprafaţă de 76,600 mp şi are peste 300 de angajaţi. Unitatea de producţie este dedicată în exclusivitate pentru dezvoltarea şi producerea mini-excavatoarelor şi excavatoarelor de clasa mijlocie, încărcătoarelor pe şenile, dumperelor şi a macaralelor.