Ca în fiecare an evenimentul IEAS a adunat companiile reprezentative din industrie, au fost prezente în expoziție atât ca expozanți cât și ca vizitatori. Numărul expozanților nu a depașit 100 de companii, fiind ocupată capacitatea maximă, de 3.600 mp, din Palatul Parlamentului.
Anul acesta s-a resimțit o creștere pentru companiile din străinătate, acestea fiind prezente în număr mai mare față de anul anterior. Au participat companii din țari precum Bulgaria, Cehia, Italia, Germania, Polonia, Turcia și Ungaria.
IEAS 2015 s-a desfășurat sub sloganul “Smart Event in a Smart City!” și a plasat în centrul atenției echipamente și tehnologii dedicate energiei electrice, automatizări industriale, tehnologii și aplicații smart destinate orașelor dar și multe inovații pentru industria din România. Timp de 4 zile aproximativ 3000 de specialiști au vizitat evenimentul.
În zona intrării în eveniment a fost prezentat copacul solar, o instalație urbană de socializare care îşi propune să vină în întâmpinarea nevoilor societății de azi. Este încărcător de gadgeturi și mașini electrice, furnizează energie rețelei energetice a orașului, integrează un Wi-Fi cloud gratuit, iluminează noaptea și funcționează ca loc de întâlnire pentru comunități. Este un produs conceput și asamblat local, în România. Tot în zona de intrare au fost prezentate soluțiile pentru stațiile de alimentare dedicate automobilelor electrice, vizitatorii având posibilitatea să facă un test drive cu mașina electrică Zoe de la Renault și să vadă automobilul electric de la BMW i3.
De asemenea, în interior, vizitatorii au putut vedea aplicații inovative dedicate orașelor, management-ului de trafic, iluminatului inteligent, sisteme pentru casa automatizată, de măsurare și control al mediului – dedicat atât consumatorului final, cât și dezvoltatorilor, tehnologii fără fir pentru o mobilitate crescută, sisteme de automatizare industrială, contoarele inteligente, cabluri rezistente în mediile extreme și multe altele. Au fost prezente și imprimante 3D, sisteme de infotouch-uri industriale, roboți și soluții de automatizare pentru aceștia dar și trotinete electrice.
Industria continuă să pună accentul principal pe eficiența energiei, pe reducerea costului și consumului de energie electrică, dar și pe metodele de combatere a poluării. În mijlocul evenimentului a stat conceptul Smart City, organizatorii dorind conștientizarea acestui concept de către cei prezenți, fapt pentru care cei interesați au putut lua parte la conferința București pe ruta Smart City, aceasta a avut loc în prima zi a evenimentului în sala Nicolae Balcescu.
Conferința a plasat Bucureștiul pe ruta smart și a realizat un studiu de caz având următoarele subiecte în discuție: “Proiecte Smart în Municipiul București: Centrul de Management Integrat pentru Situații de Urgență / Calea Victoriei – un spațiu pentru bicicliști și pietoni” alături de proiectele smart realizate deja în următoarele orașe din lume: Ierusalim și Bueno Aires, Hamburg și Londra. Invitații speciali ai acestui eveniment au fost: Raed Arafat, Secretar de Stat – Ministrul Afacerilor Interne, Narcis Catalin Beciu, Secretar de Stat – Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri și arh. Gheorghe Patrașcu, Arhitect Șef al Municipiului București.