IEAS – 10 ANI DE SUCCES

Pe o suprafaţă de 3.600 mp, timp de 4 zile, au fost prezente peste 80 de companii din ţară şi străinătate. Punctul principal al evenimentului a fost reprezentat de eficienţa energetică, sursele alternative de energie, industria roboticii, precum şi inovaţiile din domeniu. În cadrul ediţiei aniversare au avut loc o serie de manifestări ample, special gândite pentru ediţia care a marcat 10 ani de la primul eveniment IEAS.

În cadrul acestei ediţii participanţii prezenţi au expus unele dintre cele mai deosebite produse şi soluţii inteligente de ultimă generaţie pentru optimizarea rețelelor electrice, de la generare până la consumatorul final. Soluţii în domeniul transportului şi distribuţiei energiei electrice, case inteligente şi controlul clădirilor, sisteme pentru încărcarea vehiculelor electrice şi soluţii de robotizare. Au fost prezente tehnologii ce stau la baza construcţiilor moderne tip clădiri verzi ce permit obţinerea unui înalt nivel de eficienţă energetică alături de confort superior, securitate şi flexibilitate.

Având în vedere evoluţia tehnologiei la nivel mondial, anul 2014 a reprezentat un an important şi pentru industria roboticii din România, acest lucru fiind vizibil prin prezenţa unui număr mai mare de roboţi industriali expuşi la IEAS faţă de ediţiile anterioare. Cei prezenţi au putut vedea un robot funcţional într-un acvariu cu apă, precum şi un robot care plasează diferite piese pe un disc în timp ce acesta se învârte cu o viteză în creştere, robotul deţinând o funcţie numită Motion Control ce permite sincronizarea cu 4 axe.

De asemenea au fost expuse soluţii complete pentru centralele fotovoltaice, energia regenerabilă fiind unul din punctele de interes major pentru energia globală. Pentru zona iluminatului stradal au fost expuse soluţii de iluminare stradală inteligentă cu sisteme de reducere a puterii şi a emisiilor de CO2.

Congresul de Energie şi Echipamente Electrice (CEEER 2014), pentru cel de-al treilea an consecutiv, a prezentat, în cele două zile, patru sesiuni cu teme extrem de interesante şi actuale pentru întreaga piaţă din România: „Surse regenerabile de energie” moderate de către Ing Gheorghe Tucu, „Smart Grid” moderată de către Prof. dr. ing. Mircea Eremia, Ing. Calin Radu Vilt, “Economisirea energiei în clădiri şi transporturi”. „Încălzirea electrică şi automobilul electric în contextul geostrategic actual”, moderator – Prof. dr. ing. Nicolae Vasile şi sesiunea “Siguranţa echipamentelor electrice”, moderată de către Prof. dr. ing. Horia Ştefan Câmpeanu.

IEAS este gândit că un eveniment tehnic, business to business ce se adresează cu precădere tuturor specialiştilor din domeniu, cu o structură bine definită care îmbină expunerea tematică cu conferinţele ştiinţifice. IEAS este organizat sub conceptul „Business is sharing” şi oferă cele mai bune soluţii business to business, facilitează schimbul de informaţii şi creează un mediu de afaceri atractiv.