Are loc un boom în industria construcţiilor din Brazilia în momentul actual. Gazda Cupei Mondiale din 2012 şi a Jocurilor Olimpice din vara 2016 este ocupată cu construirea unei infrastructuri care va putea face faţă celor două mega evenimente. Unul dintre cele mai prestigioase proiecte este remodelarea stadionului Maracana din Rio de Janeiro. Husqvarna este un mândru furnizor în acest proiect.

Stadionul este un monument istoric, astfel faţadele nu vor fi modificate, doar partea interioară care este modernizată pentru a fi în conformitate cu reglementările FIFA. Una dintre cerinţe a fost înlăturarea dalelor din holuri. Fiecare hol are 1.500 metri lungime şi 25 metri lăţime. Compania de închirieri Timbraz este furnizorul celor trei firme de construcţii care au proiectul de renovare. Acesta a recomandat folosirea ferăstraielor plate FS 400 pentru înlăturarea dalelor.

„Ferăstraiele plate sunt ideale pentru acest gen de lucrare. Sunt sigure, durabile şi foarte eficiente” declară Rildo Braz, Managing Director, Timbraz.

Compania este client al Husqvarna din 2012, şi deţine mai mult de 20 de tăietoare plate FS 400 în flota sa.

Companiile au urmat sfatul şi au tăiat dalele cu tăietoarele Husqvarna, după care au fost înlăturate cu ajutorul demolatoarelor. După, o nouă dală de 10 cm a fost creată deasupra podelei. Pe lângă ferăstraie, Timbarz mai deţine şi modelele TS 350. Mai este folosit şi tăietorul K 3600 pentru a tăia acoperişul arenei şi motorul de găurire DM 280.

Husqvarna se află în piaţa din Brazilia din 2008. „Am avut trei ani fantastici” declară Andre Menezes, Business Manager Husqvarna. „Suntem lideri de piaţă în segmentul ferăstraielor plate. Aşteptăm o dezvoltare pozitivă”. Noua arena Maracana îşi va deschide porţile anul viitor în februarie.

About The Author