GOODYEAR PREZINTA ANVELOPA URBAN CROSSOVER

Lexus a introdus noul concept car Lexus UX, echipat cu anvelopele concept Goodyear Urban Crossover, în cadrul evenimentului internațional Paris Motor Show 2016. Această mașină exclusivistă se potrivește perfect cu aceste anvelope speciale, punând în valoare cooperarea dintre cele două companii. Când Lexus a cerut celor de la Goodyear să dezvolte o anvelopă pentru cea mai recentă creație a sa, au fost impuse două solicitări: ca designul anvelopei să exploreze noi frontiere și ca ea să includă tehnologie de ultimă generație. Pentru a reflecta designul unic al mașinii, Goodyear s-a alăturat filosofiei adoptate de Lexus în construcția acestui model, potrivit căreia elementele de exterior trebuie să se armonizeze cu elementele de interior și să se unească într-o singură voce și vice versa. Urmând acest principiu, spițele jantei curg lin în interiorul peretelui lateral al anvelopei, creând ceva unic și consistent cu restul mașinii

Secțiunile peretelui lateral, integrate în roată, conferă anvelopei aspectul său de crossover urban, în timp ce profilul benzii de rulare dă anvelopei un aer dinamic. Designul anvelopei este creat folosind tehnologia de canelare cu laser hi-tech de la Goodyear.

Anvelopa incorporează caracteristici de ultimă generație printre care se numără și tehnologia Sound Comfort de la Goodyear, care folosește un element deschis de spumă poliuretanică atașat de suprafața din interior a anvelopei. Această tehnologie reduce nivelul de rezonanță a sunetului care este generat în cavitatea anvelopei în timpul rulării, făcând astfel posibil ca în interiorul mașinii să fie extrem de liniște. Aceasta permite conducătorului auto și pasagerilor să se bucure de muzică sau de conversație chiar atunci când sunt la valoanul Lexus-ului lor.

Cu acest concept, Goodyear a combinat tehnologia sa Sound Comfort cu tehnologia chip-in-tire, prezentată pentru prima dată la Geneva în 2014. Chip-ul trimite informații vitale mașinii prin computerul de bord, sporind stabilitatea și performanța mașinii în timpul virării și frânării. Acest sistem transmite către computerul mașinii informații despre presiunea în anvelopă, despre temperatură și detalii de identificare a anvelopei, care este astfel capabil să restabilească automat algoritmii de control lateral și longitudinal al mașinii, livrând o performanță excelentă a condusului.

Mai mult, noua anvelopă concept este echipată cu tehnologia RunOnFlat de la Goodyear, care incorporează pereți laterali ranforsați care pot să care adecvat greutatea mașinii pe o distanță de 80 km  după ce anvelopa a fost înțepată și a suferit o pierdere completă a presiunii.

David Anckaert, General Director OE Product Development EMEA la Goodyear, a precizat: “Suntem mândri să prezentăm această anvelopă concept inovativă dezvoltată pentru concept car-ul Lexus UX, ceea ce confirmă încă o dată experiența Goodyear în materie de echipare originală costumizată. Designerii noștri au reușit să dezvolte o anvelopă care este consistentă cu filosofia mașinii, și, în același timp am reușit să răspundem și nevoilor de confort, plăcere de a conduce și siguranță ale conducătorilor de Lexus, construind conceptul pe tehnologii deja existente și disponibile clienților noștri în produsele din portofoliu, precum tehnologia Sound Comfort și RunOnFlat”.