Calitatea și inovația tehnologică au fost întotdeauna obiectivele companiei Giletta. Idealul acestor obiective se pot regăsi în producţia echipamentelor destinate pistelor aeroporturilor. Aceste echipamente au o capacităţi de încărcare şi viteze ridicate, sunt durabile, deţin o fiabilitate înaltă, iar întreținerea lor este minimală, toate acestea conducând practic la costuri totale semnificativ reduse, în alte cuvinte sunt concepute pentru performanță. Există patru fabrici în care se realizează producţia, cea mai mare fiind localizată în Ravello, Italia, cu o suprafaţă care depăşeşte 45.000 mp. Gamele de produse pornesc de la împrăștietoare, sisteme de localizare și administrare prin GPS, stații de dizolvare, automăturători până la maşini pentru stingerea incendiilor. De asemenea, pentru sezonul de iarnă Giletta produce şi pluguri de zăpadă.

Giletta produce o gamă diversificată de împrăștietoare de lichid, incluzând două tipuri de sisteme pentru împrăştiere: unul prin intermediul discurilor sau duzelor, sau împrăştietoarele „combi”, care pot împrăştia toate aceste produse: solide, granule ori produse lichide cu ajutorul a două discuri de speciale. Suprastructurile pot fi montate pe orice tip de şasiu, printr-un sistem de fixare eficient şi în acelaşi timp rabatabil, permiţând utilizatorului folosirea vehiculului şi în alte situații precum aplicaţii pe timpul verii.

Gama SLA

Modelele din această gamă, permit, datorită unui disc special, un amestec de răspândire a trei materiale diferite: materii solide granulare, materiale lichide și un amestec solid de material lichid.

Datorită designului special al sistemului de răspândire, acestea au o lățime de 24 de metri, pentru materialele solide și 16 metri, pentru materialele lichide. Toate împrăștietoarele sunt dotate cu un sistem special care permite umidificarea materialelor solide în mod uniform pentru ambele lățimi.

Rezervorul pentru material solid și unitatea de împrăștiere sunt realizate dintr-un oțel inoxidabil, iar rezervoarele de lichide sunt montate lateral și frontal, fiind realizate din polietilenă. Capacitatea pentru materialele solide variază de la 3 la 7 mc, iar cea pentru materiale lichide de la 2.000 la 7.000 litri.

Alimentarea pentru materiale solide se realizează prin intermediul unei curele de cauciuc, iar pentru cele lichide printr-o pompă specială, realizată în totalitate din oțel inoxidabil, care oferă o protecție mai mare împotriva coroziunii.

Gama SLABD

Împrăştietoarele SLABD pot ajunge la 24 de metri de împrăştiere a lichidului datorită braţelor suplimentare de pulverizare.

Gama CLA

Aceste împrăştietoare pot fi montate pe orice tip de vehicul, printr-o fixare definitivă sau printr-un sistem rabatabil, pentru a putea fi folosite şi în alte aplicaţii pe timpul verii. Pot fi echipate cu braţe care se ridică şi care pot fi pliate pentru o împrăştiere a materialului de până la 24 de metri. Atunci când vehiculul este oprit, braţele se pliază în profilul acestuia, permiţând deplasarea vehiculului pe drum, în regim normal.

Gama CL-AU – CL-ABU

Modelele din această gamă folosesc numai materiale lichide şi sunt echipate cu duze speciale. Pentru modelul AU, împrăştierea produsului poate atinge 18 metri, duzele fiind montate numai în spatele echipamentului. În cazul modelului ABU, împrăştierea materialului atinge 24 de metri datorită duzelor montate sub cele două braţe pliante. Împrăştietoarele şi cadrul braţelor sunt fabricate în totalitate din oţel inoxidabil, iar rezervoarele din polietilenă. În timpul operării, lichidul este menţinut la o presiune constantă cu ajutorul unei pompe speciale şi în funcţie de parametrii de lucru (dozaj, lăţime şi viteză), microprocesorul deschide duzele potrivite pentru realizarea tipului de muncă respectiv.

Gama CL-ABD

Din această gamă fac parte împrăştietoarele care folosesc numai materiale lichide şi care au un sistem de distribuţie de trei discuri. Un disc este montat în spatele echipamentului, iar celelalte două la capătul celor două braţe rabatabile. Acest sistem permite o lăţime de distribuţie a materialului de 24 de metri.

 

Autori: Ciprian Rotaru

          Daniela Rădeanu

 

 

Bvd. Iuliu Maniu Nr. 246, Sector 6, Bucureşti

M: (40-74) 310.70.70;

mihai.paraschiv@best.tools.ro

www.utilajesalubrizare.ro

About The Author